Smeknamn för Alexander Eriksson

Björklöven landade igår alltså en back vid namn Alexander Eriksson. Det innebär ju att vi i skrivande stund har två backar med exakt samma namn och självklart födde detta en jakt på det perfkta smeknamnet för någon av dessa eller rent av båda två. Scenariot att bägge kort och gott ska kallas Alexander Eriksson håller ju inte. Förvirringen på läktaren kommer ju att vara total. Tänk tanken att bägge ingår i en line up. Namnet basuneras ut två gånger i rad. Den oinvigde kommer ju att tro att speakern inte är den godaste chokladbiten i asken.

Förslagen jag sett hittills är att man går på födelseålder, dvs nyförvärvet från igår är född 1990 och den förste Alexnader är född 1989, alltså "Alexander 90" och "Alexander 89". Någon vill ha numrering efter tid i klubben, dvs Alexander I & II, lite kejserligt över det på något sätt. Någon var fyndig att kalla den förste för "Alexander den store" för att han väger 9 kilo mer. Någon tänkte på att den förste som gör mål av dessa får kallas för Lukas.

Om någon kan minnas tillbaka till säsongen 90/91 tror jag att det var, så värvade Löven en forward vid namn Peter Andersson från Osby och eftersom vi redan hade vår guldhjälte med samma namn fick den nye Peter smeknamnet "BRIO" eftersom leksakstillverkaren Brios lager/fabrik eller något sånt låg i just Osby. Något vi kan använda oss av? Kan killen kort och gott kallas Alexander "Leksand" Eriksson och låta "vår" Alexander bara vara Alexander Eriksson som i Peter Anderssonfallet? Eller ska vi göra det riktigt förvirrande och kalla honom Alexander "Jonas Bergqvist" Eriksson? Ejedahlsmannen? Dalmasen? Säffle? Sunne? Kim?

Vad tycker du läsare? Vilken smeknamn vurmar du för? Har du några nya förslag? Skriv en kommentar eller svara på omröstningen nedan eller tycker du rent av att smeknamn smakar 80-tal och alla ska få heta vad dom heter? Gör din röst hört.

Röstningen är avslutad och skiljeomgång pågår ovan.

Har du annat att tillägga eller tipsa bloggen om, skicka gärna ett mail på: lovenbloggaren@yahoo.com

 Över och ut.

0 thoughts on “Smeknamn för Alexander Eriksson

  • 20 juli, 2010 kl. 20:30
    Permalänk

    Alek, för den 9 kilo tyngre, från Ånäset, och född -89. Sander, för den 9 kilo lättare, från Sunne, född -90.

    Fan va najs!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: