Smash n Grab? Det tänker då vi göra!

De hade smygpremiär i Umeå förra veckan och efter en dundersuccé i en icke nämnd stad norrut under helgen är det idag dags för riktigt premiär i Umeå. Umeås nyaste foodtrucken Smash n Grab Burgers har fått en smakstart och mitt i allt en kille som bytt från att göra ett mål till ett annat typ av mål, nämligen förre Björklövenspelaren Jon Palmebjörk.

Smash n Grabs meny. Ser onekligen lockande ut. Foto:lånat av Smash n Grab’s insta.

Under brännbollsyran fick Löven4Ever nys om planerna på foodtrucken och att den var inhandlad, men att premiären kom så tätt som mindre än en månad senare överraskade i alla fall oss. Hur har planerna framskridit den sista tiden?-Det har varit intensivt som bara den. Vi köpte stekbord, fritös och kylbänk för någon vecka sen, fick vagnen stripad av helhet i måndags, testkörd på tisdagen dagen innan premiären som skedde på stadsfesten i skeå på onsdagen. Dessförinnan planering av meny och avsmakning för att hitta rätt komponenter sedan välja ut rätt typ av kött och bröd för att få den premiumburgaren vi själva älskar.

Hur kommer sig allt det här? Hur började allt? -Det börjar med att vi är fyra polare som älskar burgare. Vi är nördar på området och vill att folk ska få uppleva samma passion till en bra burgare som vi gör.

Vilka är ni bakom Smash n Grab Burgers ? -Jakob Karlsson tidigare ägare av Owes Herrmode, kan allt om företagande och affärer. Daniel Nyberg, var med och startade Prime Burger i Phuket som första året vann Phukets bästa Hamburgare. Robert Nyberg, talang på alla plan. Har jobbat i restaurang och nattklubbar och länge drömt om eget. Samt jag då som är löjligt förtjust i goda ting.

Tre av de fyra grabbarna som flippar denna godbitar. Foto:lånat av Smash n Grab’s insta.

I tv-serien Palmebjörk & Doktorn kunde vi i ett avsnitt se just dig flippa burgare. -Precis, på Bishops va? Det bästa med burgare är att det finns så många olika varianter och att de kan vara sanslöst goda på olika sätt.

Stämmer bra. Hur ofta kommer ni vara ute och sälja era burgers? -Idag kommer vi sälja utanför Helhet Reklams lokaler på Östteg mellan 10.30-13.00 och samma tid imorgon onsdag, men då utanför Elon på Erboda.

Vilken burgare har sålt bäst och vilken är din personliga favorit? – Bäst sålde våran Street burgare på stadsfesten. Min favorit är en dubbelcheese. Älskar hur dubbla ostar gifter sig med den smashade ytan och övriga tillbehör. Vi ville med den återfå den goda gatuköks-känslan med rostad lök och en härlig typ ”hamburgerdressing”, fast då såklart i en hottad version.

De såg djävulskt fina ut, som en kompis uttryckte det när jag tipsade. Foto:lånat av Smash n Grab’s insta.

Vad är speciellt med Smash n Grab Burgers och varför blev det just det här konceptet? -Det speciella med oss är att vi lägger så stor passion i varje burgare. Från grunden med malet kött till tillagning och montering till upplägg. Vi står där i vagnen och blir avundsjuka på varje kund som får den burgarn istället för oss själva. Det är målet och själva konceptet också.
Sen att vi kör smashade burgare som alla de goda premiumhaken gör var självklart. Vi har grymt bra kött som vi smashar hårt för att bränna fast ytan med specialkonstruerat järn, allt för att saften ska stanna kvar inne i köttet.

– Vi gillar också att experimentera oss fram. Du har alltid rätt att välja bort eller till saker till din burgare och kommer någon till vagnen och det är inte i värsta rushen så bollar vi gärna idéer och slänger på allt möjligt tillsammans med kunden för att skapa den bästa möjliga upplevelsen

Låter helt enkelt som ett mål mat man inte får missa, men handen på hjärtat, är det här målet lika gott som fyra mot Almtuna? -Haha, där och då efter de fyra påsarna så kände jag mig ostoppbar. Men den känslan har jag i vagnen varje dag så handen på hjärtat. Jag trivs!

Löven4Ever kommer givetvis testa Smash n Grab Burgers och det förstås redan idag, kanske blir en liten recension efter åt.

För att hålla koll var Umeås hetaste foodtruck håller hus, kika in på deras instagramkonto @smashngrabume.

***

* * *

Odds på vilken burgare som faller Löven4Ever mest i smaken hittar du nog inte här, men kika gärna in hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll eller kommande matcher.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: