Små tankar just nu

Vi går igenom enormt svåra tider just nu och än har man inte släppt Coronas effekter på hockeylagens runt om i landet, men försöker smått fundera vart allt bär hän? Många klubbar kämpat med ekonomin, men på något plan känner jag mig som Björklövare ganska trygg. Vi har Per Kenttä vid rodret, en karl som hellre går barfota än ger en spelare mer betalt är den förtjänar.

Skor!!! | Dressyrsnack

Tänker lite på vad jag hört om en ett rykte som vi fick tidigt om att Filip Svenningsson var på Kenttäs lista, men att MODO bjöd 60 % mer i lön och landade också spelaren. Får mig att stilla tänka på hur det fungerar i hockeyn och dessa budgivningar. Västerås Jerome Leduc har gjort en succésäsong och jagas enligt uppgift av såväl Björklöven, MODO som AIK. Här finns även Leksand och Oskarshamn med i bilden.Vad händer med de som landar honom? De har förmodligen betalat ett hyfsat överpris och om han floppar och man vill göra sig av med spelaren, vill ta över det kontraktet? Om han gör succé, kan klubben då matcha det lönelyft han vill ha, som du redan i realiteten betalat i och med budgivningen säsongen innan? Där är Per Kenttä sund. Han överbetalar ingen och ger ingen några längre kontrakt. På gott och ont förstås då succéer riskerar att lämna, men kan ända sälja resan samt att han litar på sin lista och jag litar på den.

Samtidigt går den inte att bortse från det Peter Forsberg sa in en intervju häromdagen. – Det går inte på en dag att bygga ett nytt lag, man behöver lite flyt också. Men titta på vad Kenttä gjorde med Oskarshamn för två år sedan, nästan alla lämnade året innan men ändå gick de upp året efter. Så det går att göra, men det krävs att man gjort hemläxan när man värvar de nya spelarna, säger Forsberg.

Han är inne på att det gäller att göra hemläxan. Helt sant. Det gör Per Känttä varje kväll. Tro inget annat.

DET betalar både hans strumpor OCH skor.

3 thoughts on “Små tankar just nu

 • 11 april, 2020 kl. 15:11
  Permalänk

  Vikfancentral gissar bara vilka klubbar som är efter Leduc. Det är inte ens ett rykte.

  Svar
 • 12 april, 2020 kl. 15:08
  Permalänk

  En liten undran bara, löventipset har det liksom serien raderats enligt order av hockeyförbundet? Det skulle då enligt nu gällande regler betyda att alla vinner, eller hur?

  Svar
  • 12 april, 2020 kl. 22:05
   Permalänk

   Det stämmer. Allt raderas och alla vinner. Det är därför det tar lite tid. Har ännu inte kommit underfund med hur man delar en högtryckstvätt jämt i 7 delar eller hur 77 pers läser fyra timmars gratis biljard? Det är ju det där med corona och folksamlingar. Lite lättare att lösa med tishorna. En tisha på fem pers så bara att göra ett schema och turas om att använda. Nä, skämt och sido, det är på G, men pga av utlandsresa, Ev Corona, social distans så har det inte varit lätt för oss att träffas och lösa att med tipset, men vi hoppas till veckan lösa det mesta. Håll ut! 😉

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: