Slutspelstankar från andra sidan jordklotet

Poängrekordet är kul men faktiskt inte så mycket mer än det. Tampa Bay tokdominerade exempelvis i NHL förra året. Åkte ändå ut första rundan i slutspelet med 0-4 i matcher. Det här poängrekordet vi snickrat ihop på 121 poäng betyder ingenting när väl den hockeyallsvenska finalen börjar. Det är nått roligt att prata om för stunden och något vi kan peka på när poängrekord kommer på tal i framtiden, men när pucken släpps ikväll är det glömt. Visst har vi hemmaplansfördel, men mot MODO, vem har egentligen fördel vart? Det som avgör är hur många som stämplar in varje dag.

Kommer Alexander Deilert fortsätta leverera? Sju poäng på de fem senaste. Foto:Lucas Norlin

Nu finns bara detta, att leverera karriärbästa i maximalt fem matcher mellan den 10:e och 18:e mars. Inget annat finns. NI levererar på isen, VI levererar på läktaren.. eller ANNAN plats på jorden. Folket i Thailand ska för många år framöver tala om de galna svenskarna med den gröngula flaggan, skrikandes mitt i natten om en sport de inte sett, hört om eller fysiskt förstår är möjligt.

Hur vinner vi då? Mitt stalltips är att matcha Palmquist /Larsen med Selin/Andersson/Wiklund mot Karlkvist/Johnsson/Tambellini. Låt resten föda offensiven.

Nu kör vi!

One thought on “Slutspelstankar från andra sidan jordklotet

  • 10 mars, 2020 kl. 09:47
    Permalänk

    Jag är emot. Freddans lina har ju inte rosat alls mot deras ”superlina”. Jag ser helst Vesel mot dem för att minimera deras puckinnehav, och kanske även Ottossons lina. Dessa två mot Olofssons oxå. Försöka få Liss och Weigel mot Jellverts lina och utnyttja Freddans mot Hägga och co.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: