Slutspelsdrömmen krossad efter Asplöven

Till sist en rätt tung och som det kändes lite onödig suddentorsk i kväll hemma mot Haparandagänget Asplöven HC med 3-4 i T3 Center inför 4 090 åskådare.

Slutspelsdrömmen dessvärre krossad och det blir därför ett kortare eftersnack än brukligt, inte lika mycket stats heller.. tror inte någon annan heller bryr sig om alla detaljer. Även om det inte var i kväll och definitivt inte i veckan som drömmen krossades blev säsongen tyvärr aldrig vad vare sig vi vid sidan av eller de på isen trodde på. Återstår att se vad som händer efter söndag när man hunnit analysera säsongen och framförallt ta ut riktiningen för nästa.
Risken är att det kan bli ett litet vacum innan Luleå spelat färdigt säsongen om allt nu stämmer, men om vår säsong nu slutar redan på söndag vore det väl synd att behöva tappa dyrbar tid i jakten på spelare, tränare eller vad som nu kan komma hända till kommande säsong.
Vi kom slutligen till spel utan #8 Ekelund, #16 LEJ (axel), #40 Persson, #6 Karlsson (hjärnskakning), #7 Trotter (hjärnskakning?) #54 Maegaard-Scheel (överkropp), #71 Håkansson (handled) samt #62 Lavander (rygg). Som extraspelare eller fjärdeforwards hade vi #11 Grundström och #21 Hetta, de fick tillsammans i kväll hela fem (??!!) byten, inte konstigt att de andra blev trötta va?

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #90 Hutchings, #28 Sandström och #22 Johansson.

Johan Löf / AXELLÖF

#22 Johansson återigen stekhet och bara var en klubbknopp från att bli 2-målsskytt. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Kvällens istider?

 1. #19 William Quist, 26:22 min
 2. #57 Stefan Andersson, 24:07
 3. #15 Pär Edblom, 23:38

Tredje mest av forwards dessutom för #10 Jesper Thörnberg med 22:52 på klockan.

Här också lite intressant att tre av de fyra mest var forwards, trots allt inte så mycket istid i PP även om det så klart påverkar.. Säger ändå att man verkligen försökte och ville gå för det. Tyckte ändå att #19 Quist vid flera tillfällen hade rätt raka och slaka ben, möjligen att lite mer avlastning från #11 och #21 hade gett Wille lite extra tryck vid de försök han tänkte runda backen.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Samma krigarhjärta som senast mot Mora!
 • Målvaktsmatchen
 • Få stopp på Asplövens vindsnabba anfall

Alla visade vad man kan när man lägger manken till. Visa upp samma igelkottförsvar och var effektiva när lägen ges. Kevin måste återigen komma ut stort och hålla tätt. Då vinner vi. Mittzon ska vara vår zon. Ge inga ytor och stå upp på egen blå. Då är mycket vunnet.

Och hur gick det?

Njae, tyvärr lite soppatrosk i kväll och möjligen kom 1-0 på tok för tidigt..? Jag kände eller upplevde rätt tidigt att killarna inte visste ifall de skulle försvara ledningen och likt senast mot Mora försvara sig samtidigt som vi nu spelade hemma och inför hyggligt välfyllda läkteare ville man försöka bjuda till. Det blev tyvärr varken eller..

Sedan led vi helt klart av att vi saknade #7 Trotter i kväll, känns som han legat bakom allt i vår offensiv och även om han ”bara” noterats för 20 assist så här långt borde det lätt kunnat vara det dubbla eller kanske tredubbla, löjligt överlägens på den här nivån.

Nu var det varken i kväll eller under den här veckan som den här säsongen gick förlorad.Jag tyckte bara det var otroligt synd att det var först i omgång 50 jag kände eller såg den energin, det hjärtat och den viljan. Det var synd, för att killarna kan har vi stundtals sett.. jag förstår dock inte varför så sällan det känns som man vill. Och det är en gåta, en stor en.

* * *

Matchens Björklöv

Vi valde till sist backen #4 Emmerdahl och forwadsduon #10 Thörnberg och #22 Johansson.

Matchens?

..tyvärr lite soppatorsk efter urladdningen mot Mora, men varför vi sedan dessutom ska bjuda Asplöven på hart när varje mål. Det är också en gåta, om än inte lika stor.

* * *MegazoneHur tänker och känner du själv efter matchen i kväll mot Asplöven, kanske även kring våra val av Löv och den krossade slutspelsdrömmen? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

6 thoughts on “Slutspelsdrömmen krossad efter Asplöven

 • 26 februari, 2016 kl. 23:55
  Permalänk

  Trodde laget skulle lyckas hylla avlidne tränarn med en seger, nå vojne vojne. Nya tag nästa säsong med Fagerwall vid rodret.

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 00:01
  Permalänk

  Som sagt inte ikväll vi missar play off. Kändes ändå som alla verkligen försökte. Kan tycka att det är märkligt att man inte avlastade med Grundström med fler byten. Hetta är väl krasslig. Men matchen är väl precis som säsongen i stort. Enkla misstag ger oss baklängesmål. Tyvärr återigen en halvdan insats av Kevin, friläget är han otroligt passiv på, igen…..

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 01:07
  Permalänk

  Som sagt så många gånger förr: Att säsongen förlorades långt tidigare. Så låt oss gå vidare och tänka positivt. Hur många mål måste vi vinna med mot Leksand och med hur många mål måste Asplöven vinna med mot Timrå samt hur måste det gå i andra matcher? Lite kul med idiotanalyser också? 😉

  Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 02:00
  Permalänk

  Fagervall till Björköven nästa år! Det förklarar allt! Det så kallade samarbetet mellan Asplöven och Luleå har varit nästan NADA i år. Jag har undrat varför, men nu vet jag. Oj vad glad jag är över att ni fick stryk ikväll, Fagervall hade nog önskat annat! Ni fick stryk av ett bättre lag, trots er ständigt höga svansföring. Hoppas verkligen Skellefteå spöar Luleå, och att Asplöven söker samarbete med Skellefteå i stället för Luleå framöver. Sveriges bästa hockeylag och Sveriges roligaste hockeylag i kombination, det vore nåt! Njut av er sommarledighet nu! Skönt slippa se er förrän till hösten.

  Svar
  • 27 februari, 2016 kl. 18:48
   Permalänk

   Lycka till i divison 1

   Svar
 • 27 februari, 2016 kl. 09:26
  Permalänk

  Detta var väl det enda rätta med tanke på hur laget har genomfört säsongen 15/16.Att låta det ta slut nu är väl en allmosa istället för att genomlida en kvalserie där man blir avklädda in på bara kroppen. Hoppas verkligen att föreningen analyserar och åtgärdar alla tillsynes misslyckade matcher. Samt att man börjar titta på sin ungdomsverksamhet där man kan hitta spelare med klubbhjärta. Det finns hur mycket som helst att ändra på bara man ser det med öppna ögon. Vill man gå vidare så är ett stålbad uppifrån och ner det enda rätta. Lycka till nästa säsong.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: