– Slå sönder en stol eller nåt. Bara gör något!

En insändare som publicerades tidigare i kväll hos VK (länk) under rubriken ordet fritt.Den beskriver nog rätt tydligt vad många kanske förvånade, uppgivna och faktiskt rätt besvikna gröngula Lövensupportrar känner. För skulle inte vi vara i toppen den här säsongen?

* * *

Insändaren i sin helhet:

”Jag ifrågasätter hela Björklövens ledning, med vår vd i spetsen, skriver dagens insändarskribent med anledning av säsongens resultat.

Björklöven säsongen 13/14. Ett lag som var tippat av alla att åka ner till division 1. Ett lag som reste sig mot alla odds och spelade i kvalet till SHL. Ett lag som visade vilja, själ och hjärta i allt de gjorde. Med en gigant i mål som tog allt och lite till. En tränare i båset som styrde, visade kunskap och var tydlig med vilket mål han hade för laget. En kapten, med sina assisterande kaptener, som ledde laget till ett kvalspel.

Vad hände? Många gnäller och har åsikter om vår tränare Tommy Jonsson och faktum är att det finns en hel del att fundera över när det gäller honom, vi återkommer till det.

För det är faktiskt så, att det är vuxna betalda män som åker runt på isen och verkar fullkomligt ointresserade av att utföra sitt jobb fullt ut. Vi har en kapten som har varit så usel de senaste matcherna att han är flyttad till fjärdekedjan. En assisterande kapten som inte kan slå en enda rak och vettig passning, utan det fladdrar och far åt alla håll. Vi har förvisso kvar en gigant i målet, och som definitivt inte ska ha någon kritik från någon.

Vi har en tränare, och en andrecoach som är så bedrövligt mjäkiga att det är svårt att sätta ord på deras beteende i båset. Hur de uppför sig i omklädningsrummet vet jag inte, men jag har svårt att se att det skulle vara någon skillnad där. Vi värvade Tommy inför denna säsong där förhoppningarna var höga. Tommy Jonsson lyckades med det alla trodde var omöjligt, han lyckades med att misslyckas. Han har ingen pondus, inger ingen respekt eller förtroende och om man ser tillbaka på hans karriär så är det en sak som är återkommande. Han kan inte vända en dålig trend. Han kan inte ta tag i laget, ryta ifrån och rycka upp laget till att utföra det dom ska. Hans spelidé fungerar inte, hans styrande över laget i de situationer där det behövs en fast hand är totalt obefintlig. Jag säger inte att vi ska sparka Tommy Jonsson och att han bär hela ansvaret, men faktum är att han som ytterst ansvarig bär en stor del i det misslyckande denna säsong är.

Det största misstaget ledningen för Björklöven gjorde inför säsongen var att säga upp avtalet med sportchefen och anställa Daniel Johansson. Jag namnger honom för att hans totala brist på kompetens är tragisk. Jag förstår inte hur man kan ha förtroende för honom utifrån det jobb han har gjort hittills. Jag ifrågasätter hela Björklövens ledning, med vår vd i spetsen. Varför låter man det fortgå? Varför ifrågasätter ingen det totala misslyckande denna säsong är? Vem ska vi ifrågasätta?

Just nu, så är det hela Björklövens ledning som inte sköter sina jobb. Jag vill ha svar på vad man ska göra åt situationen, och det omgående.

Sist men inte minst, Lucas Sandström. Du är i mina ögon just nu den av utespelarna som står högst. Den som är överallt, tacklar, tjafsar, grisar och även gör poäng. Du får inte rubrikerna, men enligt mig är du den som faktiskt kan ta tag i det här vad gäller er spelare. Ta med dig Kevin och skrik i omklädningsrummet, slå sönder en stol eller vad som helst. Bara gör något.

/Alex”

3 thoughts on “– Slå sönder en stol eller nåt. Bara gör något!

 • 14 januari, 2016 kl. 10:35
  Permalänk

  Som skribenten själv skriver, ”Björklöven säsongen 13/14. Ett lag som var tippat av alla att åka ner till division 1. Ett lag som reste sig mot alla odds och spelade i kvalet till SHL. Ett lag som visade vilja, själ och hjärta i allt de gjorde.” Där hade ju alla ”experter” fel.
  Vad är det som är så förbenat konstigt med att de, ”experterna” har fel även denna säsong???
  Ingen med lite insyn och som följt serien förra säsongen kan väl påstå att det fanns några riktigt tunga skäl att tippa löven i toppen?? Visst fick de behålla en stomme, men de förlorade bla. allsvenskans kanske bästa defensiva back i Hellström, det värvades inga givna spetsar varken framåt eller bakåt.
  En hype på gränsen till mytologisk föddes där någon gång på sensommaren när alla ”experter” började leka gissningslekar och alla som håller på Björklöven verka ha svalt dessa gissningar med hull och hår!!
  Besvikelsen över uteblivna resultat är givetvis befogad men besvikelse över att Björklöven inte går direkt in i allsvensk final är helt obegriplig…

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 10:52
  Permalänk

  Håller med dig Pelle. Vi är måånngga som är vilseledda av alla ”experter ” och inte minst lokal press. Vi lär oss aldrig ………….

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 11:48
  Permalänk

  Man ska ställa krav på årets trupp den är bra. Hade man tagit in en defensiv back också hade shl varit helt möjligt. Finns ju inga linjer i spelet, bristande kunskap hos Tommy och åkerblom. En ledning som är på tok för mjuk och okunnig. Enligt mig så är missat po ett jätte fiasko

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: