Sköna 4-0 borta mot Almtuna

Till sist en rätt resultatmässigt rätt klar seger med 4-0 (säsongens andra nolla) borta mot Almtuna IS i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 0-4 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-1, 0-0, 0-3), skotten 30-31 inför 1 439 betalande i Gränbyhallen den här kvällen.

 

Våra målskyttar i tur och ordning: #18 Ottosson x 2, #10 Norberg (1:a i HockeyAllsvenskan, stort grattis Emil!) samt då #26 Stenqvist.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en liten lista över indisponibla i avstängde #12 Pavel (åter 17 jan), skadade kvartetten #11 Andreas Vikström, #14 Cody Murphy, #29 Isak Stenlund – Ädelgran och #90 Alex Hutchings.

Laget borta mot Almtuna IS:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Jonas Emmerdahl

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Stefan Andersson

Forwards:

Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericson

Emil Norberg – Tobias Hage – Roope Talaja

David Lindquist – Axel Ottosson – Erik Rainersson

Marcus Jonsson – Nicklas Johansson – Mattias Granlund

* * *

Matchen som sådan?

Så klart spänt inför, inte minst med tanke på statistiken och vår rätt mörka historia i Uppsala.

Men efter första och att vi dels dödat PK, tagit ledningen även om vi dessutom missat en straff kändes det rätt hoppfullt. I andra var man helt klart orolig att alla utvisningar skulle kunna kosta poäng, men i kväll med vårt PK blev det i stället energigivande och i slutändan helt avgörande.

Inför tredje, med återigen kort till båset och våra rätt starka 3:e perioder (ingen i ligan är bättre!), kändes det både hoppfullt och rätt skönt. Där och då trodde jag inte kanske på islossning och hela 4-0, men lite bonus med två viktiga påsar i PP. Poäng kändes iaf fullt realistiskt och i kväll tror jag ingen direkt gnäller på plats sex i ligan och med bara sex poäng till just kvällens motståndare på plats fyra, dessutom har vi en match mindre spelad.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 50% ( min) och i kväll var vårt BP 100% (14 min!!!).

Annan statistik?

Istid?

 1. #8 Pukka, 24:26 min
 2. #49 Backman, 20:37 min
 3. #13 F Andersson, 20:00 min

Tekningar?

 1. #24 Hage, 64%
 2. #18 Ottosson, 57%
 3. #13 F Andersson, 40%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 30-31, föll dock knappt i viktiga grenen tekningar med 27-24, därtill klar seger i blockade skott med 5-13 även om vi slutligen föll i grenen noterade tacklingar med 8-1.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Fortsätta det täta försvarsspelet
 • Mer rakt på mål och våga stick in nosen i skiten
 • Snabbare ur zon så vi kan få snabba anfall

Noterade sedan under sändningen att C More uppfattat Björklövens och trolige då Fagervalls tre nycklar som starten, tålamod och slutligen då systemet!

..och hur gick det?

Tycker nog både bloggen och Fagervall var rätt ute, starten alltid viktig inte minst särskilt mot ett lag som Almtuna. Får AIS ledningen med 1-0 vinner de ca 63% av matcherna, här är vi inte riktigt beroende av ledningen även om vårt spel blir så mycket lugnare med ledning.

Perfekt också att redan i första dels döda två BP/PK på ett bra sätt och sedan som #18 Ottosson gjorde ta raka vägen mot kassen, då hade vi redan sett #51 Eriksson tidigare stuckit in näsan, även om Holm av oklar anledning visade ut Lukas.

Men matchen präglades främst av ett tålmodigt ramstarkt försvar med den omutlige #35 Werner som sista utpost, vi klarade bl.a. av sju st. BP/PK och visade genom det på finfina 100% i den spelformen och sedan då rätt effektiva 50% i PP.

I kväll tror jag ingen klagar på vare sig ”systemet” eller själva resultatet.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Så mycket, nollan från försvaret och Werner, därefter noggrannhet och tålamod, lite mer desperation och hänsynslöshet vid offensiv kasse och slutligen då vårt special teams.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 19 matcher och hela 57 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner, ny nolla och flera spektakulära räddningar samt rätt svettiga parader.

två loggor

#18 Ottosson, två påsar och alltid oerhört sevärd med sin puckkontroll och speed.

en logga

#8 Pukka, en av många backar som stack ut i kväll. Mikko tuggade bl.a. drygt 24 min.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Almtuna IS i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

One thought on “Sköna 4-0 borta mot Almtuna

 • 10 januari, 2018 kl. 23:27
  Permalänk

  Orkar inte kommentera så mycket ikväll men skulle nog ge 3 Loven4ever till Björklövens defensiva arbete, det var ikväll grymt sedan var även Werner grym så ni är väl inte helt fel ute 😉
  Hoppas att det inte är något allvarligt med Emmerdahl men med så lite speltid i andra och inget i tredje så är man lite orolig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: