Sköna 2-1 mot Vita Hästen

Till sist en otroligt skön trea i kväll hemma mot HC Vita Hästen med 2-1 i T3 Center efter periodsiffrorna (0-0,2-0,1-0) inför 3 034 åskådare.

Skotten med våra siffror före 25-30, vi vann för övrigt i momentet tekningar med 36-31, och när man kollar blockade skott och tacklingar vann vi den första grenen med 8-6 samtidigt som vi noterades för två färre tackling då dessa slutade 6-8 i gästerna favör.

Dessutom 33% i PP (10:09 min) och 67% i BP (5:47 min).

Vi kom slutligen till spel utan #16 LEJ (axel), #32 Edström (bänkad), #6 Karlsson (hjärnskakning), #54 Maegaard-Scheel (överkropp) samt #62 Lavander (rygg). Som extraspelare hade vi denna gång backen #8 Kalle Ekelund och på bänken satt också #21 Fredrik Hetta, ingen av dessa kom dock in i spel.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #90 Hutchings och #94 Tessier. Båda i PP!

22600810879_e3a7cfe9d2_b#7 Brock Trotter från ett tidigare möte i T3 Center Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – #35 Andreas Ollikainen

1:a

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#7 Brock Trotter – #94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#10 Jesper Thörnberg – # 74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

3:e

#42 Emil Wikström – #4 Jonas Emmerdahl

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #19 William Quist

4:e

#8 Kalle Ekelund – #21 Fredrik Hetta

#26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #71 Daniel Håkansson – #11 Gustav Grundström

Matchen som sådan?

Njae, även om det visserligen kändes ovanligt stabilt med få tappade puckar på fel ställen och större noggrannhet än vi vant oss med oss under säsongen bjöds vi inte på så mycket hockeygodis under kvällens 60 minuter. Visserligen två snygga kassar i PP och ett väldigt bra försök från #7 Trotter i en kontring, men annars som torsdagsunderhållning tämligen skralt.
Men helt klart är poängen det enda viktiga i det här läget och där kan vi inte ens förlita oss på vad som händer på de andra arenorna, vi får bara se till att plocka så många segrar och poäng som möjligt. Nu närmast då AIK på Hovet på lördag kl. 18:40.
Kvällens istider?

  1. #5 Rasmus Bengtsson, 21:54 min
  2. #94 Kelsey Tessier, 21:02
  3. #57 Stefan Andersson, 20:46

Näst mest av forwards för #74 Stefan Öhman med 19:52 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Desperation som tabellpositionen kräver!
  • Tre poäng eller 10 dagars väntan på semester!
  • Powerplay. Om det någon gång ska klicka felfritt!

Det snackas en hel del kring laget att vi är bra. Tabellen visar annat. Färdigsnackat och dags att leverera!

Och hur gick det?

Som nämndes ovan var vi visserligen stabilare än vanligt, men inte kände jag den där desperationen som tabellplaceringen egentligen kräver. Nu kanske det då istället var vår rutin och att killarna trots allt gillade läget som till sist fällde avgörandet och gav oss de tre poängen. PP i kväll absolut inte prickfritt men med två snygga kassar framåt räckte det till seger, sedan kändes väl den där reduceringen med bara fem kvar rätt onödig. Där hade vi återigen innan det ringde en god chans att rensa pucken ur den egna zonen eller i vart fall frysa den vid sargen eller något, nu efter en halvdassig rensning och lite flipper sprack nollan som jag så väl unnat #47 Lindskoug i kväll.

* * *

Matchens Björklöv

Vi fastnade till sist för nämnde målvakten #47 Lindskoug, stabile backen #5 Bengtsson och sedan då den lille giganten #7 Trotter. Det känns som att Brock kommer från en helt annan planet och lirar i en egen liga.. Vilken blick och vilka pass, så passa på att njuta de återstående matcherna. Skulle tro att det blir rätt svårt att behålla honom till nästa säsong..

Matchens?

3039 var den officiella publiksiffran.. Men frågan är hur många som verkligen var på plats och även vad erbjudandet ”2 för 1” lockade extra till T3 Center i kväll?

Självklart måste klubben göra vad den kan och försöka locka så mycket som möjligt, men det är nog tyvärr många som redan gett upp den här säsongen med tanke på det som presterats hittills under de 47 omgångar som spelats.

* * *MegazoneHur tänker och känner du själv efter matchen i kväll mot Vita Hästen och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är någorlunda fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: