Skön seger mot Tingsryds AIF

Till sist en väldigt skön om än knapp seger efter ett nytt tämligen målrikt möte hemma mot Tingsryds AIF och seger med 4-3 efter en kalasinledning för hemmalaget Löven med 2-0 efter drygt sex minuter. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (3-1,0-1,1-1), skotten 30-20 inför 5 119 åskådare i 1 :- matchen i T3 Center.

loven_taifSkönt att vi kunde studsa tillbaka och återigen vinna en hemmamatch nu nio av de senaste tio, nästa match kommande onsdag mot nykomlingen Västerviks IK även den hemma i T3 Center. Matchen lämnade mycket övrigt att önska, men vi knyter igen säcken och drar till sist det längsta strået i denna match som säkerligen lämnade en del att önska för firma Åkerblom/Jäger.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #14 Murphy, #26 Boström, #19 Farley och #14 Murphy igen.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #7 Lindquist samt #24 Hage.

Sedan denna gång #55 Fredrikssom som back nr sju och 22 Johansson som extraforward samt #29 Stenlund-Ädelgran utanför laget.

Laget mot Tingsryds AIF:

31 Linus Fernström (50 Niklas Lundström)

1:a

16 LEJ – 37 Jacob Andersson, 26 Linus Boström – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

2:a

4 Jonas Emmerdahl – 12 Niklas Pavel, 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

3:e

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 28 Lucas Sandström – 18 Axel Ottosson – 19 Austin Farley

4:e

Extra: 55 Simon Fredriksson och 22 Nicklas Johanson, samt linan 20 Mattias Granlund – 74 Stefan Öhman – 33 Marcus Jonsson

Där extraspelarna backen #55 Fredriksson (enl Swehockey noterades för ett byte) medans #22 Johansson blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Nya målvakten #31 Linus Fernström blev spelklar redan på eftermiddan och även om det märkligt nog inte blev lapp på luckan i kväll så rivstartade de gröngula med 1-0 redan i den 4:e spelminuten och följde sedan upp med 2-0 efter drygt sex minuter. Inte ens time out från Sundquist fick fart på gästerna och när #19 Austin Farley fräck nog ur minimal vinkel hittade nätet fick Sandberg ge plats åt Rubin. Då hade bara halva första perioden gått.

20161216_200856

Firma Murphy,Hamill och Boström inledde strålande. Foto:Lövenbloggaren

Gästande Tingsryd fick psykologiskt 1-3 med bara fem sek kvar av första perioden och följde upp med 2-3 bara 28 sek in på den andra perioden. När vi sedan misslyckades med två nya PP under perioden rätt ovisst inför sista perioden även om vi så långt hade 22-11 i skott.

Här blev dessvärre en helt felaktigt dömd utvisning matchavgörande när gästernas #54 Schmidt visades ut för hög klubba när hans skridsko mycket olyckligt träffade #33 Marcus Jonssons snok i en tilltrasslad situation vid vårt bås. Tur bara att det inte gick värre, men helt klart mycket olyckligt på utvisningen och att den sedan blev så matchavgörande.

Känner helt klart med Tingsryd och även deras tränare Magnus Sundquist som fullständigt kokade pga. utvisningen, extra ironiskt och typiskt att det sedan blir mål i vårt PP. Gästerna repar dock mod och satte även 3-4 med 2:05 kvar så nog vi spänning till slutet alltid.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 25% och i kväll var vårt BP 67%.. Grenen sett till statistiken på poäng till gästande Tingsryd även om vårt mål i PP blev helt matchavgörande och gav oss tre poäng.

Mer statistik

Tekningar: 30-27, alltså en knapp övervikt men i kväll var det egentligen tämligen jämt i alla grenar då blockade skott slutade 7-15 och tacklingarna helt oavgjort via 9-9.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 23:19 min
 2. #4 Emmerdahl, 20:28 min
 3. #57 S Andersson, 19:28 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Ta kommandot direkt och göra första målet
 • Hitta tillbaka till det som skapade magi i PP mot Västerås
 • Att Lundström/Fernström vinner målvaktsmatchen mot Rubin

..och hur gick det?

Vi tog helt klart kommandot, gjorde första kassen och frågan är om inte första tio var våra bästa så här långt under säsongen?

Däremot ingen vidare magi PP även om det var just det målet i kväll som bärgade poängen, men spelet i den spelformen övrigt lämnar återigen en del att önska.

När gästernas målvakt Sandberg byttes ut vid ställningen 0-3 får vi helt klart anse att hemmadebuterande #31 Fernström vann målvaktsmatchen även om gästernas #31 Rubin noterades för klart högre räddningsprocent.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Fanns så klart mycket, dels #31 Fernströms debut i kassen som agerade lugnt och tryggt och inte alls så ringrostigt som man kunde befara. Kommer dock garanterat växa än mer och är dessutom en keeper med spelsinne och förmågan att spela pucken till back och på så sätt hålla i gång spelet.

Återigen en vinst hemma i T3 Center som vi gjort till vår borg och vårt näste, visserligen inte lapp på luckan i kväll trots ”gratis är gott” men vi tar med oss de tre poängen och ett stärkt självförtroende till på onsdag när nykomlingen och ligatvåan Västervik ska komma på besök.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#14 Murphy, vilket energiknippe och via 2+1 tre nya poäng på kontot.

två loggor

#36 Hamill, den coole spelskicklige centern briljerade återigen med bl.a. 2 ass och ca 59% i tekningar.

en logga

#4 Emmerdahl, vår helt klart stabilaste back med näst mest istid och samtidigt +3.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot Tingsryd i T3 Center i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

7 thoughts on “Skön seger mot Tingsryds AIF

 • 16 december, 2016 kl. 22:54
  Permalänk

  2assist på hamill va det väll?

  Svar
 • 16 december, 2016 kl. 23:03
  Permalänk

  Håller med dig i val av matchens Björklöv!
  Fernström kändes trygg och placeringssäker, tror denna värvning blir bra!

  Svar
 • 16 december, 2016 kl. 23:04
  Permalänk

  Murphy vilken kille, fy tusan vad han jobbar och sliter det är så roligt att han fått utdelning även poängmässigt sista matcherna.
  Blev det ingen presskonferens efter matchen ?
  Hade varit roligt att höra Sundqvist ord om den helt rätta utvisningen för hög klubba 😉 Tycker det är patetiskt att man tillsätter en domare som bor i hemmalagets stad och som dessutom egentligen inte håller allsvensk nivå. Kan bara sluta på två sätt, antingen favoriserar hemmalaget ( tycker i alla fall bortalaget och deras supportrar ) eller så dömer han till bortalagets fördel för att visa att han minsann inte är någon hemmadomare. Det är inte lätt för Bodén i det här fallet heller, men starkt om han erkände i more sändningen att det blev fel, är nog första gången han erkänt att han dömt fel 😉
  Personligen tycker jag väl inte att vår nya målvakt gjorde ett speciellt stabilt intryck men jag är övertygad att det blir bra när han får komma igång ordentligt. Det jag registrerade var att han verkar väldigt säker med klubban och bra speluppfattning.

  Svar
  • 16 december, 2016 kl. 23:24
   Permalänk

   Efter att ha sett Bodén i more sändningen så tycker jag inte det var starkt att erkänna att det var en felaktig utvisning på Tingsrydspelaren. Han står ju och skyller ifrån sig att det var en av linjedomarna som tyckte det var utvisning.

   Svar
 • 16 december, 2016 kl. 23:36
  Permalänk

  3 viktiga poäng. Bra första 10 minuter sen var det inte mycket att hänga i granen. Stundtals rent bedrövligt passningsspel. Skönt att slippa Fredriksson även om andra backar inte gör mig glad. Nån måste ju verkligen lära Jakob A att inte skjuta i täck varenda gång. Fernholm såg ok ut med tanke på att han inte spelat match på så länge. Kanonmatch av Murphy. Händer inte mycket för Kim och Ottosson. Special teams bedrövligt. Går såå långsamt i PP. Kul med mycket folk och seger. Om vi ändå kunde spela som första 10 hela matcherna.

  Svar
  • 17 december, 2016 kl. 00:08
   Permalänk

   Klockren kommentar och analys av Kil. Kan väl bara tillägga att Lukas EJ mååååste bli tuffare i defensiven! Bedrövligt agerande vid deras 2-3 mål i början av andra! Pavel dessutom lite onödigt vårdslös emellanåt som kostar utvisningar!

   Svar
   • 17 december, 2016 kl. 21:11
    Permalänk

    En utvisning av Pavel var onödig. Annars tyckte jag han var mycket stabil igår. Kolla hans utvisningsstatisk för senast 7 matcherna, han har bara 3 stycken utvisningar varav 2 kom igår.

    Han gör minst 8-10 tacklingar per match. Hur kan stats missa det?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: