Skön seger (3-2) mot Timrå IK

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp, men i vart fall otroligt skön seger 3-2 borta mot Timrå IK i kväll när vi till sist knep den 5:e platsen. Slutresultatet skrevs alltså till 2-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1, 0-0, 1-2), skotten 29-28 inför 2 883 betalande i NHK Arena den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #49 Backman, #16 Talaja och #26 Stenqvist

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen bara har en lista över indisponibla i skadade trion #57 S Andersson, #24 Hage samt då #29 Stenlund Ädelgran. Därtill då en Trotter utan klara papper samt en avstängd #19 Farley, härligt ändå att minst Farley väntas spela på lördag. Jämfört med sist även då #21 Rainersson utanför laget.

Sedan denna gång två extraspelare i form av backarna Pavel och Emmerdahl, Niklas noterades dock inte för några byten medans JOnas noterades för 14 byten och klockades för en speltid på 10:11 min.

Laget borta mot Timrå IK:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Simon Backman – Filip Westerlund

Extra: Jonas Emmerdahl och Niklas Pavel

Forwards:

Roope Talaja – Fredric Andersson – Cody Murphy

David Lindquist – Axel Ottosson – Alex Hutchings

Marcus Jonsson – Filip Riska – Lukas Ericsson

Nicklas Johansson – Jacob Peterson – Mattias Granlund

* * *

Matchen som sådan?

Även om Timrå hade Guldgaller-vinnaren Olofsson sjuk och vilade en kvartett så är det ett djäkla bra lag de ställer på benen, alltifrån Haukeland i buren via backarna Larsson, Dahlroth, Strömberg till ex.vis Karlsson, Wedin och Dahlén längst fram.

Nu fick vi en smakstart minst sagt när Haukeland bjöd oss på första kassen redan i minut fem, viktigt ändå att få ettan och kunna gå på så tidigt.

Timrå utnyttjade dock sitt första PP på ett bra sätt i mitten på perioden och 1-1 efter första kändes väl rätt bra i det läget? Så långt såg det även bra ut i de övriga matcherna.

Andra mållös och här ska vi väl främst tacka Werner och et bra PK, men i längden håller det inte att ta alla dessa utvisningar och bjuda på onödiga lägen i den spelformen. Så långt hade vi resultaten med oss, så hoppet levde verkligen inför sista 20 min.

Lite tungt där när hemmalaget tidigt tog ledningen på ett fint sätt genom Wedin i upptakten av sista, men vilken moral och så stärkande att dels få med sig en kvittering och sedan avgöra med knappt sju minuter kvar. Eller avgjorde hade vi så klart inte gjort redan där, men vi städade av det på ett tämligen tryggt sätt.

Så otroligt härligt, nu har vi dels slagit Timrå under säsongen och med de övriga resultaten som verkligen gick vår väg fick vi både med oss en extra poäng samt en hemmamatch.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (5:00 min) och i kväll var vårt BP 83,33% (10:11 min).

Annan statistik?

#37 J Andersson klockades för knappa 22 min Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Istid?

  1. #37 J Andersson, 21:48 min
  2. #8 Pukka, 20:58 min
  3. #49 Backman, 19:50 min
#42 Riska vann återigen sanslöst mycket tekningar. Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Tekningar?

  1. #42 Riska, 78 %
  2. #13 F Andersson, 76 %
  3. #18 Ottosson, 63 %

Övrigt?

Vi föll alltså i skotten med 28-29, däremot väldigt klar seger i så viktiga grenen tekningar med 41-19, kollar vi in grenen blockade skott knapp seger med 8-6 och slutligen en knapp ”förlust” i grenen noterade tacklingar via 11-14.

Våra tre nycklar inför kvällens match

  • Adam Werner måste fortsätta på sin just nu väldigt höga nivå.
  • Med tanke på special teams inga onödiga utvisningar och verkligen våga ta jobbet vid deras kasse vid ev. PP.
  • Ändå fortsätta med vårt härliga tålamod, vår noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen och våga gå när lägen ges.

..och hur gick det?

Mycket av detta låg väl ändå till grund, Adam som vanligt stabil i kassen och vi visade både tålamod, noggrannhet och vi vågade gasa lite när vi hade läge. Sedan var väl i vart fall de två andra kassarna frukten av att vi tryckte på kassen och verkligen visade lite desperation.

I PP är vi fortfarande lite sökande, dock skönt med lite ny matchning och dels nya kamrater till kaptenen i första och att vi i vart fall behåller ett right-hot genom Hutchings till den andra uppställningen.

Här dessutom lite sparkapital i Farley och tänk ifall vi til sist kunde få Brock spelklar, då djäklar kan det här bli hur kul som helst.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match in i slutspelet?

Så otroligt mycket, alltifrån Werner i buren, återigen ett stabilt PK, krigarinställningen och moralen att gå för detta ändå in i omgång 52 borta mot ligasuveränen trots underläge och sedan att vi numer kommer in i slutspelet med lite vind i de gröngula seglen.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är minst fem matcher kvar på denna säsong, nu landar vi alltså på plats fem i tabellen och får med det en extra viktig poäng med oss i in Svenska Spel Trophy och dessutom tre i stället för bara två hemmamatcher i A3 Arena.

Jakten för vår del börjar förövrigt på lördag den 10:e hemma mot Pantern i A3 Arena och kl. 18:00 släpps pucken. Vi återkommer i morgon bitti med fullständigt gröngult spelschema, men biljettinfo inför slutspelet hittar du för övrigt HÄR.

Det vi vet är att biljetterna alltså släpps i morgon torsdag kl. 12.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#49 Backman, vilken gigant och dessutom målskytt.

två loggor

#16 Talaja, börjar verkligen betala av sig som supporterskägg.

en logga

#35 Werner och #33 Jonsson, Adam otroligt stabil och det märks att Messy trivs i den där delen på säsongen.

Utöver dessa tre går inte att komma ifrån att vi ex.vis genom både #42 Riska (78%) och #13 F Andersson (76%) tekade så snuskigt bra, otroligt viktigt och bra mycket bekvämare att börja med puck istället för att jaga.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Timrå IK i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: