Skön seger (3-2) mot Oskarshamn

Till sist en otroligt befriande och efterlängtad trepoängare hemma mot Oskarshamn i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-1, 3-0, 0-1), skotten 24-30 inför 3 729 betalande i A3 Arena den här eftermiddagen.

-könt att efter 0-3 borta senast mot SSK följa upp med en ny seger hemma i A3, trots allt nu tre raka segrar hemma i A3 Arena.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #71 Stål Lyrenäs, #53 Ericsson, samt #29 Wiklund.

Sedan denna gång backen #49 Backman (skadad) och #14 Murphy (skadad) samt trion #52 Tornberg, #11 Eriksson och #18 Goumas alla utanför laget.

Målvakter:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

7 Alexander Hellström – 4 Jonas Emmerdahl

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

5 Hardy Häman-Aktell

Forwards:

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

71 Oscar Stål-Lyrenäs – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund

10 Emil Norberg – 53 Lukas Ericsson – 33 Marcus Jonsson

48 Filip Cruseman – 19 Kristoffer Söder– 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson

Där extraspelaren Häman Aktell fick v byten (v min) medans Rainersson blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Lite olycklig inledning på matchen när Selin redan efter 9 sekunder åker på en rätt onödig 2+2 för hög klubba i den offensiva zonen. Därefter hela två min i spel 3-5 sedan Jacob Andersson åkt för en hakning. Men vi redde ut den stormen mot laget med mest effektivitet i PP. Bra så. Därefter en rätt jämn period, där vi främst utmärker oss genom ett bra defensivt spel och att vi framåt alltjämt är rätt trubbiga. Serieledarna möjligen något hetare och skapade en del lägen. Ändå lite opsykologiskt med 0-1 med bara 43 sek kvar av perioden. Inen vidare vinkel, men kan ändå inte säga att Masiello borde ta den pucken.

Tungt dessutom där och då med vetskapen att Oskarshamn så här långt inte förlorat en enda match då man tagit ledningen.

Skott: 5-14

I den andra perioden fick vi inledningsvis lite utdelning trots att chanserna inte var av så många karat. Otroligt viktigt dock att vi fortsätter trumma på och kvitteringen till 1-1 otroligt viktig av Oskar. Skönt också att det var just Stål Lyrenäs som hittade nätet. Därefter 2-1 då Lukas sökte passning, men nog tar målet alla dar i veckan. Därefter utökat till 3-1 på en retur av #29 Wiklund. Ett otroligt effektivt Löven under den andra perioden som alltså tog med sig 3-1 inför sista rundan.

Skott: 10-10

I den avslutande rundan handlar mycket om att säkra defensivt och se till att gästerna håller sig på utsidan. Och även om gästerna tilläts reducera från lövenbekantingen Alex Hutchings var segern och de tre poängen aldrig hotade. På något märkligt sätt ett rätt skönt trendbrott mot seriens just nu allra bästa lag.

Skott: 9-6

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (04:00) och i kväll var vårt BP 100% (04:00 min)

På nåt sätt en rätt avgörande detalj i kväll och även om vi inte nätar i PP så tar vi ner deras PP tidigt i matchen och på något sätt blir det avgörande för hela matchen.

Mer statistik

Tekningar: 27-29, alltså en bortaseger men i kväll var det faktiskt i övrigt positivt då vinner block 9-8 och hits med 7-4.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 21:19 min
 2. # 28 Åkerström, 20:06 min
 3. #26 Stenqvist, 18:43 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut starkt och verkligen ta det så viktiga kommandot.
 • Första målet så klart viktigt, vi får det alltid jobbigt när vi hela tiden måste jaga.
 • Målvaktsspelet oavsett Masiello eller Pettersson, sedan då ett effektivt special teams och inga onödiga utvisningar.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Njae, knappast våra nycklar som blev avgörande. Men på något sätt viktigt att vi städade av ett tidigt BP och ett långt 3-5. Vi fick aldrig första målet men på något sätt blev ändå Masiello lite avgörande i buren.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

De tre poängen, nu tre raka hemma i A3 Arena och att vi till sist städade av deras PP fullständigt.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 38 matcher (maximalt 114 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#71 Stål Lyrenäs, återigen vårt främsta offensiva hot då Oskar uppträder med självförtroende.

två loggor

#7 Hellström, backgeneralen stämplade in på allvar denna kväll. Otroligt viktig för vårt bygge.

en logga

#31 Masiello, tillbaka i buren och som bloggen ser det för att stanna. Lugn och stabil,

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Oskarshamn i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

8 thoughts on “Skön seger (3-2) mot Oskarshamn

 • 4 november, 2018 kl. 19:13
  Permalänk

  Har ni koll på varför inte William Eriksson får chansen?

  Svar
   • 4 november, 2018 kl. 20:55
    Permalänk

    Storlek är inte allt.

    Svar
    • 5 november, 2018 kl. 06:14
     Permalänk

     Vet bara vad jag såg på försäsongen och då hängde han inte med och vägde fjäder i varje närkamp. Samtidigt, varför placera i Vännäs om msn inte testar vid succé? Han kunde knappast gjort det bättre där. Cruse skulle behöva sättas på sidan för att kanske förstå och höja sig.

     Svar
 • 4 november, 2018 kl. 19:28
  Permalänk

  Bästa matchen av grabbarna i höst!
  Bra jobbat som f-n!
  Hoppas nu att Pukka inte blir borta länge.

  Svar
 • 4 november, 2018 kl. 19:30
  Permalänk

  Man måste vara både naiv och korkad som Löven supporter när man ser det som sker på isen. Vet av egen erfarenhet. Har väntat säsong efter säsong på en förändring men icke. Om inte sportchefens värvningar av Cruiseman och Söder går under epitetet tjänstefel gör ingenting det. Löven har seriens dyraste fjärdefemma som inte producerar någonting. Avsaknaden av grundidé i spelet lyser igenom match efter match, Förstår att Fagerwall har det tufft med spelare som underpresterar gång efter annan men meriten som sportchef från ett juniorlag inom Djurgården skrämmer mera. Att halva styrelsen springer omkring i sina kavajer och kostymer i hallen hjälper föga. Hörsägen säger att tre ev spelar från agenter gått till Frölunda, Luleå och Modo. Kanske där problemet sitter i Löven. Att vi vann idag är enbart tur. Inte på grund av eget bra spel. Tack och lpv för Hellström och hans attityd tillsammans med en handfull spelare. Resten bör gå hem och skämmas. Som vanligt får vi slåss för att överleva i år igen. Detta borde styrelsen fundera över och göra något åt. Nu väntar Leksand. Blir nog en lektion Löven borde lära sig av.

  Svar
  • 4 november, 2018 kl. 22:18
   Permalänk

   Man blev ju typ deprimerad av det där Danne. Visst, jag har haft större förväntningar på flertalet av Lövens värvningar än vad som infriats. Om jag ska plocka ut den värvning jag är mest besviken på, som jag räknat med ska prestera, så får det bli Cruseman. Fredrik Grönberg har kanske värvat lite för många spelare som floppat genom åren. Men någon megagigantisk katastrof ser jag inte honom som. Förhoppningsvis blir han varmare i kläderna de kommande åren. För jag hoppas verkligen inte att det ska gå så dåligt nu så att vi behöver byta sportchef igen. Idag tog Löven en lagseger. Och då innebär det i stort sätt att alla spelare ger sitt allt för att Löven ska vinna. Må så vara då att många tekniska spelare inte får spela sitt spel, utan man får ge sig ut och brunka vissa delar av matchen. Tur fanns säkert med som en ingrediens någonstans i matchen. Men enbart? Eh, nä. Slåss kommer Löven att bli tvungna till i år, men förhoppningsvis inte runt det nedersta sträcket. Ska bli kul att få möta Leksand. Kan bli jämt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: