Skön hemmaseger (3-0) mot Västervik

Till sist en skön seger i en rätt ”målrik” tillställning hemma mot Västervik med 3-0 i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-0, 1-0, 1-0), skotten 29-29 inför 3 059 betalande i A3 Arena den här kvällen.

Skönt att efter den knappa segern senast med 1-0 mot KHK direkt få följa upp med en ännu seger hemma i A3 Arena, trots allt hade vi inför plumpen mot Almtuna fyra raka segrar hemma i A3 Arena. Men dags att fortsätta bygga vidare på denna streak i stället.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #11William Eriksson (eller Wilhelm va, Lennart?), #26 Stenqvist samt #37 J Andersson i tom kasse.

Sedan denna gång trion Mikko Pukka (översträckt armbåge, x veckor), Simon Backman (oklart vad, 3-4 veckor), Cody Murphy (ljumske, dag för dag), Oskar Stål Lyrenäs (knä?, oklar tid) samt #10 Norberg utanför laget.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 4 Jonas Emmerdahl

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

7 Alexander Hellström – 52 August Tornberg

5 Hardy Häman Aktell

Forwards:

40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

20 Mattias Granlund – 22 Jacob Peterson – 11 William Eriksson

53 Lukas Ericsson – 77 David Lindquist – 48 Filip Cruseman

29 Alexander Wiklund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

21 Erik Rainersson

Där extraspelaren Häman Aktell fick tio byten (06:57 min) medans Rainersson inte luftades i något byte denna kväll.

* * *

Matchen som sådan?

Vi inledde rätt piggt och med tidigt PP och med även nätkänning fick vi tidigt momentum, det ledde till bekväm ledning. Trots ytterligare ett PP och bara 1-0 på tavlan hade vi så långt matchen helt klart.

Om 1-0 i första var viktigt kom 2-0 i upptakten av andra än mer psykologiskt.. Jacob följer med i anfallet och i snäv vinkel hittar han nätet och vi ser 2-0 på tavlan. Det står sig perioden ut, sett till perioden såg ut tror jag Fagervall/Jäger kände sig lätt befriade över att hämta kaffet i pausen.

I tredje vet vi att fystränare Stefan Öhman satt grunden redan i somras, är vi bara hyggligt med inför sista ser jag alltid chans till poäng. Nu satte dessutom #37 J Andeneson dessutom en i tom kasse.. Hade det stannat vid 2-0 hade jag köpt det, nu blev 3-0 ändå logiskt.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 50% (2:50 min) och i kväll var vårt BP 100% (04:00 min)

Ett mål i PP, och sedan stängde vi ner deras PP.. Bra så. Väldigt viktigt.

Mer statistik

Tekningar: 28-28, alltså en rätt jämn match men i kväll vann i block via 12-5 även om vi föll i grenen tacklingar med 0-2. Sedan var nog känslan att det fysiska spelet återigen var betydligt värt fler tacklingar än så.

Mest istid?

 1. #4 Emmerdahl, 20:52 min
 2. #37 J Andersson, 19:45 min
 3. #26 Stenqvist, 19:16 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Samma täta defensiv som senast. Minimera misstagen som Västervik brukar utnyttja.
 • Mer skärpa vid målchanser. NU måste puckarna börja sitta.
 • Täta till i mittzon så Västervik inte får spela med fart och sin raggarhockey.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Vi var rätt effektiva, bjöd inte Västervik på så mycket, sedan fick vi momentum genom tidig ledning i både första och andra period,

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Absolut special teams och sedan nollan igen, vi vinner dessutom alla tre perioder.. det har knappast hänt denna säsong, Men när hände det senast?

..och möjligen då att det att det alltjämt är 32 matcher (maximalt 96 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#30 Pettersson, andra raka nollan..

två loggor

#4 Emmerdahl, tillbaka på allvar och då vår stabilaste back.

en logga

#11 Eriksson, återigen målskytt och man ser vad ser vad lite självförtroende gjort.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Västervik i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Skön hemmaseger (3-0) mot Västervik

 • 21 november, 2018 kl. 22:55
  Permalänk

  Bra första 10 sen mestadels trist och slarvigt. Försvarsinsatsen av laget bra mot ett svagt Västervik. Emmerdahl, WE och Peterson bra. Cruseman, Söder usla. 3 poäng in i alla fall.

  Svar
 • 21 november, 2018 kl. 23:37
  Permalänk

  Hade på känn att det skulle bli full pott. Såna här bataljer är trista eftersom resultatet är klart före match. Blir lite svårare mot Gnaget.

  Svar
 • 22 november, 2018 kl. 06:19
  Permalänk

  Rätt. Skön seger men sen tog det slut. Vad är fel i Löven? Fagerwall nöjd och skribenterna i VK både ung och övergammal är nöjda. Men inte publiken. Vi blir långa stunder utspelade av Västervik som hela tiden går på chans. Långa uppspel till spelare i fart, dumpa ner och jaga. Vi hade tur i andra att inte Västervik reduserade och till och med kunnat ta ledningen. Räddades av en målvakt med flyt just igår. Tafattheten i försvaret fanns inte i matcherna hemma mot Leksand och senaste mot Karlskrona. Är det spelarnas inställning till motståndet eller något annat vi inte förstår? Hur som helst är det trist att se även om poängen är det viktigaste. Nu väntar bättre motstånd på borta is. Blir spännande att se hur Löven hanterar det. Med spelet i går blir det inga segrar mot kommande lag.

  Svar
  • 22 november, 2018 kl. 14:30
   Permalänk

   Förstår inte vad du pratar om här. Taktiskt 5/5 genomförd match. Vi låter ju VIK ha lite mer av spelet andra hälften och spelar av den. Vi ställer den klassiska ”bussen” framför eget mål och VIK skapar inte en het målchans på sista 20min.

   Klart Fagervall är nöjd? Alla följer den uppsatta gameplanen och som han säger så har de valt att spela extra snålt och disciplinerat för att orka med det tuffa matchschemat. Att inte jaga och åka sönder över hela banan sparar energi och när laget leder och har en god förmåga nu att stänga BP, stänga egen planhalva så finns de ingen anledning chansa när matchen står 2-0?

   Svar
 • 22 november, 2018 kl. 09:07
  Permalänk

  Nä inte blev löven så utspelade igår såg vi samma match?
  Helt klart rättvis seger..går åt rätt håll hoppas man

  Svar
 • 22 november, 2018 kl. 13:10
  Permalänk

  Håller fullständigt med dig Danne, rena hönsgården i andra, som sagt bara tur gjorde att vi inte blev straffade då. Verkar vara svårt för Löven med sämre lag!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: