Skön femetta mot MODO

Tredje matchen inför säsongen 20/21 avklarad, därtill premiären av SCA-cupen och för motståndet svarade förra årets stora kombattant MODO Hockey.

Till sist 5-1 efter (0-1, 3-0, 2-0) och skotten 27-39.

Det var vår alltså vår tredje första match för säsongen och vi ska nog ännu inte dra för stora växlar på den här matchen. Eller de matcherna som kommer på den fortsatta försäsongen för den delen heller.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Det är ändå ett rätt häftigt lag, det går inte att komma ifrån.. sedan ska även Palmquist och Vesel in någonstans. Snacka om både bredd, djup och spets så det sjunger om det.

Lövens målskyttar: #13 Andersson x 2, #11 Eriksson, #38 Grundström (i PP) och slutligen #18 Ottosson.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

I första perioden började vi oinspirerat eller möjligen lite sömnigt. Visserligen att 0-1 var lite slumpartat och det är nog en puck Mantler bör ta, tror Isak vil ha igen den alla dagar i veckan. Men vi bjöd gästerna på fler lägen och det blev under perioden ett antal omställningslägen som sammantaget kändes lite hafsig. De bästa gröngula lägena hade nog Ottosson och Steen.

Skotten: 9-11

Under andra perioden var det ett annat Löven vi såg, en helt annan beslutsamhet och effektivitet. Det kändes även som perioden blev lite merordnad och strukturerad. Hemmaledning efter perioden inte orättvist, möjligen båt mål för stort. Här hade det intressant att vara en fluga på väggen för att höra Wallssons tankar efter den första perioden och förvandlingen inför den andra.

Skotten: 6-11

I den tredje perioden var det det helt annat Löven jämfört med den första perioden. Det var ett helt annat självförtroende sett till själva spelet och sett till ställningen på tavlan inte alls oväntat. Ett helt annat lugn och även om det blev nåt läge i PK så kändes själva spelet i avslutande rundan rätt kontrollerat. Här kände man igen maskinen från förra säsongen, vi inte bara spelade av matchen utan hittade även nätet två gånger om.

Skotten: 12-17 (tot: 27 – 39)

Vi kan absolut ta med oss de två sista perioderna, den första däremot lite oinspirerad och trött.

Sajtens frågor inför i kväll var..?

Får vi mer än tre mål framåt och lyckas vi spräcka nollan i PP?

..och hur gick det?

Jodå, fem mål och spräckt PP-bubbla.. måste ändå vara skönt.

*

Några korta reflektioner..

Kvällens ramsa?

Alttid härligt att höra klassiska ”Hata Skellefteå..!” som dök upp i mitten på tredje perioden. Den hör liksom till. Oavsett försäsong, bra jobbat på läktarna ni 50 som bidrog till stämningen!

Matchens jaha!?

Duellen mellan Poulin och Peters uteblev, nu stannade räddningsprocenten för gästernas Anthony på 84,62%, men helt klart kommer han ändå vara en väldigt viktig pjäs i Gladers bygge kommande säsong.

Matchens wtf??

#11 William Eriksson, snack om stimulerande omgivning genom Carl Grundström och Oskar Steen inledningsvis i kväll. Svarade för ett väldigt snyggt nummer i andra perioden då han fick med sig pucken otroligt snyggt in i offensiv zon och sedan följde upp det med att söka sig in mot kassen och på tennis styra in lagets tredje mål.

Matchens macka?

Länge under matchen tänkte jag på den från #90 Hutch i andra perioden i bra skottläge fram till Possler som inte riktigt fick träff.. men landade i denna.

Matchens roligaste?

Kul att Isak Mantler fick chansen, detta var något sajten hoppades på i vårt försnack. 0-1 lite snöpligt och den pucken vill han garanterat ha igen, ,en efter det ett otroligt lugn och skönt att få inleda med seger och med en räddningsprocent på finfina 97,44%

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Skön femetta mot MODO

 • 16 september, 2020 kl. 22:10
  Permalänk

  Tyckte Mantler var lite sladdrig o släppte en del returer. Men han kanske var nervös.

  Svar
  • 17 september, 2020 kl. 09:58
   Permalänk

   Trots allt en debut.Men,skönt att han lyckades stänga igen efter målet(som han nog borde ha tagit)
   Vill nog låta han få chansen några fler matcher innan man ger något allmänt omdöme.Frågan är väl hur han kommer att hantera att stå ”lite kall” i dom matcherna löven dominerar.Det känns ju att det är då han kommer att avlasta Poulin.Men,tror att Kentä har koll detta med.Cannata tycker jag ochså släppte en hel del returer.Men,med lövens försvar så gick det ju bra ändå…

   Svar
 • 17 september, 2020 kl. 07:56
  Permalänk

  Så länge han har 97,44% så duger han tycker jag 🤔

  Svar
 • 17 september, 2020 kl. 10:45
  Permalänk

  Tycker Mantler gjorde en bra första match och överlag ett stabilt intryck. Dessutom visade han prov på mental styrka med tanke på det insläppta målet som inte såg helt otagbart ut, men sedan gjorde han en med beröm godkänd insats, 97,44 % skojar man inte bort. Håller helt med er att Anthony Peters kommer att bli viktig för Modo i vinter och kanske till och med helt avgörande att han spelar på topp för att Modo ska nå framgång. Tror också att Modo kommer att bli bättre och bättre, dom har lite längre startsträcka än vi och Timrå då dom tappat så många spelare.

  Freddan tycker jag igår gjorde en grym match och verkligen visade att han är kaptenen på skutan. Och Plant, ja vad säger man, hur bra som helst så här på försäsongen, vi har en grym backsida !

  Lyssnade på en intervju med William E där han fick frågan om hur han ser på konkurrenssituationen som är nu i laget sedan NHL / AHL lånen kommit in. Han svarade ungefär så här, ”Det sporrar varje dag, man vill utvecklas och bli starkare och bättre varje träning och jag tror att det kommer att gynna oss längre fram också”. Det är exakt det som man hoppas att alla spelarna känner vilket jag också tror, och grymt för dom yngre spelarna att få träna i en sådan miljö. Hoppas att David E får träna med A-laget så mycket det bara går, jag tror han har en ljus framtid som spelare.

  Jag ser redan framemot fredagens och lördagens matcher och hoppas att systemet tar steg för varje match, tycker det såg betydligt bättre ut igår än dom två första matcherna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: