Skellefteå som väntat numret för stort

Skellefteå drog inte oväntat det längsta strået i kvällens derby mot Björklöven som till slut slutade 4-0 (3-0,1-0,0-0).

Förhoppningarna om en jämn och tät derbymatch grusades tämligen omgående då Skellefteå fick husera relativt fritt i Björklövens försvarszon och när man efter fyra minuter helt missade den helt synlige Adam Pettersson som likt Harry Potter med sin osynliga mantel kunde ta sig fram till Adam Werner och styra in Katics skott, så var det början till slutet. Skellefteå fick fortsätta ha fritt spelrum mot ett passivt Björklövenförsvar och sju minuter in i matchen fick exlövet Anton Öhman omarkerad smacka in 2-0 bakom en skymd Adam Werner. Bara halvminuten senare ringde det igen då backen Emil Djuse i ett friläge visade tekniska färdigheter och satte trean.

Efter det tog Björklöven timeout, fick hyfsat ordning på spelet och kunde hålla stången perioden ut.

I en andra spelade Björklöven upp sig rejält, men om man verkligen leddes skotten ett tag med 8-1 i perioden låter jag vara osagt. Vi vann till slut skotten i den perioden med 13-10, men ändå kändes det som att Adam Werner var planens bäste spelare och att vi förlorade perioden med 0-1 efter att Oscar Möller satt en kasse i powerplay.

I den tredje perioden spelades matchen mer eller mindre av. Inga mål föll och matchen slutade alltså 4-0 till hemmalaget.

Förlusten till trots så är man alltid lika stolt över att vara Lövare. Vilka fans vi har och vi är som följer laget i våt och torrt! Vilken stämning vi skapade denna kväll. Tack alla!

Dina egna kommentarer, reflektioner och tankar efter mötet med Skellefteå? Fältet som vanligt fritt.. Undertecknads reflektioner kommer som vanligt i morgon bitti…

One thought on “Skellefteå som väntat numret för stort

 • 9 september, 2017 kl. 01:00
  Permalänk

  Som sagt så var Skellefteå numret för stort, men ändå en hyfsat bra instats i alla fall efter den tidiga time outen, bra där Fagervall.
  Men vi saknade tyvärr för många ”bärande” spelare för att kunna bjuda upp till dans. Ändå gör några spelare en bra match, tycker Werner ( jättebra ) Pukka, Pavel, Backman, Jakob Andersson ( bästa matchen på länge ) Rainersson ( varför skriver man inte kontrakt ? ) Farley och Nicke J ( också bästa matchen på länge ) stod för bra insatser.
  Men många var bleka, kapten Andersson, Lindqvist, Kim men största frågetecknet är väl Hutchings när ska han vakna ? Det är offensiven som måste komma igång och bli bättre defensiven känns betydligt bättre än förra säsongen.
  Det jag är allra mest orolig för inför seriestarten är pp spelet, det ser lika bedrövligt ut som förra säsongen och jag fattar inte pp uppställningarna. Med så många minuter i 5/4 och till och med 25 sekunder i 5/3 MÅSTE man skapa mer. Men som jag skrivit många gånger tidigare så har jag det största förtroendet för att Jocke styr upp allt ( och tar in några nya spelare ) så vi får en rolig säsong och inte behöver genomlida samma öken vandring som dom senaste säsongerna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: