Självklart inte aktuellt

Det har florerat tidigare och blev på nytt aktuellt när den meriterade John Harju idag på nytt försökte flörta med Björklöven när han till hockeysverige.se smått kryptiskt försökte få fram att Björklöven ihop med MODO var intresserade av hans tjänster. Ja, MODO ÄR intresserade och det har redan framkommit via Allehanda.se, men jag kan sätta valfri kroppsdel på att Per Kenttä inte är intresserad, vilket han också dementerar till vk.se.

Det finns så mycket som talar emot att Björklöven med Per Kenttä vid rodret skulle ta in en kille som Johan Harju. En kille med hans meriter, helt utan koppling till Björklöven skulle aldrig acceptera att få 15 minuter per match i Hockeyallsvenskan, till en lön som inte är i närheten av vad han begär och en längd kortare än han vill. Kenttä plockar in spelare med resan som största motivation och som aldrig ingår i en budgivning om en spelare med andra lag. Visst, det snackas om Daniel Rahimi som skulle få gå ned rejält i lön för att välja Björklöven före exempelvis IK Oskarshamn, men det är en helt annan femma. Där finns det ett hemkärt incitament som kommer leda till ett positivt resultat, ur Björklövens perspektiv. Det här är bara ett utspel av Harju och kanske främst hans agent för att mjölka ut så mycket som möjligt och tro mig, i MODO lär han att hamna. Med skyhög lön dessutom, troligt mer än han kan leverera. Att MODO pin-pointar spelare och överbetalar får sen stå för dom. Så agerar inte Per Kenttä. En spelare som för fram löneanspråket i sin första mening åker ut genom dörren fortare än Per hinner säga -Perkkilä!

Sen säger jag inte rakt ut att Johan bara går för pengar, men en spelare med hans renommé spelar inte gratis om man säger så. Kommer med all säkerhet vara en av Modos bästa, men passar inte in i Per Kenttäs lagbygge, enligt mitt sätt att se på det.

Pengarna ska räcka till en hel trupp, inte en eller i bästa fall två starka linor. Det kommer Kenttäs listor att fixa. Så verkar inte MODO med Fredrik Glader i fronten jobba. De går per namn och verkar inte ha några backups. Det har Per Kenttä och därför är jag alltid trygg med honom vid rodret och törs säga: Vi kommer inleda denna säsong med ett bättre lag än i fjol, trots att vi inte går in i en enda ren och skär budgivning.

Om jag sen var beredd att offra valfri kroppsdel på att Per Kenttä inte är intresserad av Johan Harju så vågar jag nästan sätta en dito på att man imorgon på klubbens 50-års event presenterar något mer. Varför skulle man annars presentera Gustav Possler idag och inte maxa morgondagens happening?

Era tankar om Johan Harju, vårt eventuella och MODO:s tydliga intresse för densamma eller morgondagens event? Har vi ens plats för exempelvis Harju för ett spottstyver, nu med Possler i truppen? Skriv en kommentar och tyck till..

* * *

Om Johan Harju hamnar i Björklöven eller MODO är knappast spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Kankse nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Självklart inte aktuellt

 • 14 maj, 2020 kl. 18:49
  Permalänk

  Tror på en Kenttä cam i liveformat imorgon kväll med presentation av Rahimi och en förste keeper med grym plock 😉

  Grattis Löven till dom 50 första åren !

  Jag har varit med alla 50 åren men det är väl tveksamt om jag hänger med 50 år till men några år i SHL hoppas man hinna få vara med om i alla fall.

  Svar
 • 14 maj, 2020 kl. 21:22
  Permalänk

  Johan får ju närmare hem till Luleå om han skulle komma överens med oss.

  9 mil kortare väg.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: