Silly- & sommarkollen i ligan, Kristianstad

I vår inläggsserie där vi kollar igenom ligan lag för lag för att se hur truppen förändrats jämfört med föregående säsong, fortsätter vi i dag efter Karlskrona med nästa lag, nykomlingen Kristianstad IK.

Lag: Kristianstad

Placering i fjol: Nykomling från HockeyEttan, slutade tvåa i kvalserien före Almtuna.

Vad har hänt med truppen? 

Nyförvärv:

Robin Wallin, mv – NY från AIK, Albin Hernod, b – NY från Mariestad,  Morten Jensen, b – NY från Rungsted, Mathias Röndbjerg, b – NY från Rungsted, Robin Axbom, b – NY från Gripen och forwards i form av Anton Heikkinen – NY från HV71 J20, Gustav Willman Borvik – NY från Sport, Kalle Miketinac – NY från Pantern, Axel Sundberg – NY från Karlskrona, Daniel Andersson – NY från KRIF samt Dennis Finn Olsson – NY från Leksand (tryout).

Förluster:

William Pethrus, b, Karlskrona, Hugo Danielsson, b, oklart, Calle Krantz, b, oklart, Erik Lundblad, b, Trelleborg, Christoffer Rasch, b, oklart, Zeke Back, f, Tyringe, Tyler Coulter, f, oklart, Tobias Dyk, f, Trelleborg, Jonathan Rodensjö, f, Väsby, Julius Selle Larsson, f, oklart, Roger Olsson, f, oklart 
Victor Laz, f, Kallinge/Ronneby, Robin Sterner, f, oklart samt Victor Löfstedt, f, oklart. 

Silly season sammantaget: 

Som nykomling blir det ofta en del förändringar i truppen, visserligen inga större tapp utöver backen Pethrus till Karlskrona annars är framtiden för några av spelarna oklar om de inte lirar vidare i HockeyEttan. Bland de nya är det väl främst målvakten Wallin från AIK, de danska backarna som sticker ut och av forwards möjligen Miketinac och Sundberg. Laget står inte direkt högst i näringskedjan utan får plocka det som så att säga blir över. 

Tränare: Mikael Gath och Andreas Lilja. 

Green Connection: Backen Robin Axbom

Nåt apropå ekonomin? Likt för fler föreningar i denna liga brottas laget med ekonomiska utmaningar, i början på året hotades klubben av konkurs pga. skatteskulder.

Laget är ett de sex föreningar i HockeyAllsvenskan (IF Björklöven, Almtuna IS, Karlskrona HK, Västerviks IK samt HC Vita Hästen är de övriga) som redovisar ett eget kapital i koncernen som understiger kapitalkravet, 2,0 mkr (1,5 mkr för Almtuna IS och Kristianstads IK då de är uppflyttade från HockeyEttan), men har likt de övriga lagen beviljats dispens den kommande säsongen då föreningen inkommit med en handlingsplan som visar hur kapitalkravet ska uppfyllas nästkommande år.

Våra egna tankar om laget? 

På förhand ser det ändå lite tufft ut för Gath och Liljas gäng, visserligen har vissa nykomlingar likt Västerås som överraskade föregående säsong och vi har fler färska exempel likt Västervik men som nykomling och på denna nivå oprövade klubb har vi lite svårt att se hur Kristianstad ska överraska och nå slutspel.

Men efter två försök i kvalserien till HockeyAllsvenskan får vi så klart hälsa laget välkomna till denna nivå, för er som jagar arenor att se Löven i ges nu en möjlighet i Kristiandstads Ishall.

I vår midsommarranking satte vi laget på plats 12 och ifall laget har två lag efter sig när ligan ska summeras ska man nog vara rätt nöjda.

*

Bloggen vill även uppmana till att lösa säsongskort inför kommande säsong om du nu inte redan gjort det. Antingen på denna länk eller via bilden nedan.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Silly- & sommarkollen i ligan, Kristianstad

 • 17 juli, 2019 kl. 10:53
  Permalänk

  Är det fel i texten? Man får endast ha dispens ett år av fem, KIK fick dispens 2018/19?

  Svar
  • 17 juli, 2019 kl. 17:55
   Permalänk

   Kristianstad spelade inte i Allsvenskan 18/19, så det är inte något fel i eran text. ”Licensnämnden för SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicens inför den kommande säsongen 2019/2020.” Kristianstads säsong 18/19 i ettan påverkar alltså inte prövningen för kommande säsong i Allsvenskan.

   Svar
   • 18 juli, 2019 kl. 09:15
    Permalänk

    Självklart ska 18/19 räknas in också! http://www.swehockey.se/Nyheter/nyheterfransvenskaishockeyforbundet/2019/April2019/fragorochsvarinforlicensprovningen/

    ”Vad händer om ett lag går upp en serie men inte klarar de ekonomiska kraven?

    Om ett lag flyttas upp en serie men inte klarar av de ekonomiska kraven kan en av två saker hända.

    Om kontrollåret inte redan är förbruket får föreningen inlämna en handlingsplan där föreningen visar hur de ekonomiska kraven ska uppfyllas till kommande verksamhetsår. Om handlingsplanen godkänns placerar föreningen i ett kontrollår, men får spela vidare i serien man är kvalificerad för.

    Om kontrollåret redan är förbrukat under den senaste femårsperioden ges inget nytt. I enlighet med punkt 3.2 samt punkt 7 i licensreglementet ska då föreningen flyttas ned en division, vilket i praktiken innebär att föreningen återvänder till den serie man spelade i den gångna säsongen, i det fall man sportsligt har kvalificerat sig för spel i en högre serie. Under punkt 3.2 står att en förening enbart kan flyttas ned en serie som en följd av att man inte beviljas elitlicens.”

    KIK verkar ha fått någon form av obegriplig specialbehandling av förbundet. Löjets skimmer återigen över licensförfarandet.

    Svar
  • 18 juli, 2019 kl. 00:29
   Permalänk

   Nej, det står att 5 föreningar har ett kapitalkrav på 2 miljoner kr. Almtuna och Kristianstad har ett kapitalkrav på 1,5 miljon. Dessa 7 klubbar har alltså inte nått upp till kapitalkravet. ”Sammanlagt har nu åtta lag i HockeyAllsvenskan beviljats dispens från kapitalkravet” står det, tydligen så räknas även Pantern in där trots att föreningen gått i konkurs.

   Svar
   • 18 juli, 2019 kl. 00:44
    Permalänk

    Jag menar såklart sex föreningar. 4 föreningar har ett kapitalkrav på 2 miljoner. Almtuna och Kristianstad har som sagt var ett krav på 1,5 miljon. Det är alltså 6 föreningar som inte nått upp till kapitalkravet och därmed får dispens.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: