Silly- & sommarkollen i ligan, Björklöven

I vår inläggsserie där vi kollar igenom ligan lag för lag för att se hur truppen förändrats jämfört med föregående säsong, fortsätter vi i dag efter Vita Hästen senast med nästa lag, vårt eget gröngula Björklöven.

Lag: IF Björklöven

Placering i fjol: 10:e i ligan, och missat slutspel.

Vad har hänt med truppen? 

Nyförvärv:

Joe Cannata, mv – NY från Utah, Brian Cooper, b – NY från AIK, Oliver Larsen, b – NY från Pantern, Ludvig Stenvall, b – NY från Skellefteå, Pontus Andreasson, f – NY från Frölunda J20 samt Justin Crandall, f – NY från AIK.  

Förluster:

Jesper Jäger, tr, oklart, Oscar Masiello, mv, Vita Hästen, Jacob Andersson, b, Skellefteå, Jacob Stenqvist, b, lån tillbaka till Frölunda, Simon Backman, b, slutar, Mikko Pukka, b, oklart, Simon Åkerström, b, Ässät, Isak Ahrling, b, oklart, Jonas Emmerdahl, b, oklart, Marcus Jonsson, f, oklart, Jacob Peterson, f, lån tillbaka till Frölunda, Cody Murphy, f, oklart 
Filip Cruseman, f, oklart, samt Mattias Granlund, f, Almtuna. 

Silly season sammantaget: 

Nya sportchefen Per Kenttä kom ju in i ett läge med en rätt stor mängd redan kontrakterade spelare. Han pratade själv om att hitta de sista pusselbitarna som skulle göra pusslet komplett. Målvaktssidan känns intressant och uppgraderad med Cannata.

Backsidan ser intressant ut den med, här ska det så in en toppback och enligt MrMadhawk är det Deilert. Skulle det vara han och ex.vis Popovic eller något liknande på utvecklingsplatsen känns även backsidan uppgraderad jämfört med i fjol. Många poäng försvann visserligen med Andersson, Stenqvist och Åkerström men med bl.a. Cooper och Larsen känns den ändå sammantaget väldigt spännande och bättre sammansatt.

Offensivt har det handlat om att spetsa bygget med en förstacenter och dennes lekkamrat. Så här långt Crandall och mycket talar för att Hutchings till sist landas som supporterspelare, två rightfattade poängstarka spelare men trots detta saknar bygget allt jämt den klara förstacentern. Andreasson ett spännande tillskott, men jag ser väl främst honom som ersättare för Jacob Peterson.. Nog tufft att ersätta honom.

Tränare: Joakim Fagervall och ny assisterande i Robert Kimby från Enköping.  

Green Connection:

Nåt apropå ekonomin?

Ja, förra året ingen munter historia och det har vi nu sett resultatet av i form av extra årsmöte. Några ännu så länge icke namngivna personer har lämnat en kapitaltäckningsgaranti och i samförstånd ställde då hela styrelsen sina platser till förfogande.

Nåt annat aktuellt?

Jag noterade i helgen att Mike Helber hade med headcoach Fagervall på sin lista över intressanta tränare, Mike placerade Fagervall som nummer två.

Därtill listade nyligen

vårt målvaktspar Cannata – Pettersson som ligans bästa..

Våra egna tankar om laget?

Laget är ännu inte komplett, men förutsatt att trion Deilert, Popovic (eller liknande) samt Hutchings landas som supporterspelare känns laget både intressantare och spetsigare jämfört med i fjol. Tyvärr var det redan många på kontrakt vilket gjorde att Kenttä tvingades avvara den otroligt nyttige Mattias Granlund som i fjol utsågs till säsongens spelare. Nu blir det i stället Almtuna för Granlund och på ungefär samma sätt valde klubben tidigt att inte nyttja optionsåret med populäre Marcus Messy Jonsson.

Förra årets satsning gav väldigt lite hockey per krona då laget till sist blev tia och missade slutspel. Trots en minskad budget till denna säsong, ser laget på förhand och pappret bättre balanserat ut. Slutspel borde vara en rimlig målsättning, på något sätt blir det en liten nystart med sportchef Kenttä som ytterst ansvarig.

*

Bloggen vill även uppmana till att lösa säsongskort inför kommande säsong om du nu inte redan gjort det. Antingen på denna länk eller via bilden nedan.

* * *

Sedan har du väl inte heller missat tävlingen då du ska gissa på bloggens eget bidrag till Supporterspelaren 19/20. Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på sport m.m.? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll eller kommande matcher.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Silly- & sommarkollen i ligan, Björklöven

  • 9 juli, 2019 kl. 09:30
    Permalänk

    Som vanligt så ser jag påsitivt på säsongen som kommer (saknar dock Messy och Grana som satt avtryck i mitt hjärta) och hoppas att vi för alltid kan vänd på trenden och slåss om en plats i SHL. Denna förening är värdig ett bättre öde än vad som hitintills visats för våra näthinnor.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: