Silly season – Leksands IF

Vi fortsätter att syna de hockeyallsvenska trupperna. Igår SHL-degraderade KHK och idag väntar ett lag med ständiga återtåg, SHL-drömmar och en aldrig sinande kassakista, nämligen Leksands IF.

Hela Sveriges Leksand, som näst intill haft lika många misslyckade tåg som bolagen som trafikerar Botniabanan slutar aldrig att förvåna. Lyfter år efter år in intressanta namn och inget skillnad till den kommande säsongen.

Nu kollar vi in vad som hänt efter säsongen och därmed under den pågående silly season.

Nyförvärv:
Thomas Valkvæ Olsen (F) Södertälje SK, Daniel Gunnarsson (D) Karlskrona HK, Lucas Nordsäter (D) Färjestad BK, Tor Immo (F) IF Troja-Ljungby, David Rundqvist (F) IF Troja-Ljungby, Axel Brage (G) Örebro HK, Linus Persson (F), Färjestad BK.

Förluster:

Patrik Norén (D) Skellefteå AIK, Robin Rahm (G) Graz 99ers, William Wikman (F) VIK Västerås HK och Marcel Müller (F) Kölner Haie och Martin Grönberg (F) klubb ej klar.

Spelare med oklar framtid:

Oskar Lang (F) uppvaktas av Djurgården.

 

Kommentar:

Leksand var som vanligt riktigt nära att kliva tillbaka dit alla anser att de hör hemma, nämligen i SHL. Dock gjorde man som vanligt, sålde en massa gatsten som rörde om i lagets rollfördelning och vips lät man klubbens lycka och framgång falla i händerna på penningkåta utländska spelare istället för det som bär frukt i Sverige, vilket är hjärta. Borde inte klubben, som kvalat mer är någon klubb i någon serie i någon sport de senaste två decennierna lärt sig detta? Man har nu värvat intressant i skarprättare som Valkvæ Olsen och Immo. Man satsar återigen på en ny etta på målvaktssidan. Bort med Rahm (91,7 %) och Williamsson (91,3 %) och in med dokumenterade gode hockeyallsvenske Axel Brage från Örebro som agerat tvåa i två säsonger och hade 92,3 % i Vita Hästen säsongen 15/16.

Viktig förlängning med Mattias Ritola. Västerviks SHL meriterade Alexander Viklund ryktas in. Bra så, men tappade igår unga duon i Olle Alsing och Emil Bemström till Djurgården som även är intresserad av Oskar Lang. Ska man lyckas är en stark stomme viktig och här fanns en potentiell möjlighet att bygga en sådan.

Just nu har Dalaklubben 20 spelare kontrakterade fördelat på två målvakter, sju backat och elva forwards.

Tittar vi på kontraktlängd hittar vi förhållandevis många spelare i Leksand med lite längre kontrakt och då är det unge backen Filip Johansson, exlövet Tobias Forsberg, Martin Karlsson och Jon Knuts har kontrakt över säsongen 19/20 samt Mattias Ritola som nyligt skrev ett treårskontrakt och blir klubben trogen säsongen 20/21 ut och kommer därmed förmodligen att passera 300 matcher i klubben.

Trupp i dagsläget:

Målvakter:
#31 Jonas Arntzen
Axel Brage
Backar:
#20 Axel Bergkvist
#3 Daniel Bertov
Daniel Gunnarsson
#8 Filip Johansson
#4 Mattias Nilsson
Lucas Nordsäter
#5 Calle Själin
Forwards:
#7 Erik Aterius
Tobias Forsberg
Tor Immo
#11 Martin Karlsson
#13 Jon Knuts
#14 Oskar Lang
#17 Jesper Ollas
Thomas Valkvæ Olsen
Linus Persson
Mattias Ritola
David Rundqvist

Men vad drar du själv för slutsatser och vilka reflektioner gör du kring Leksands IF:s bygge? Fältet som vanligt rätt fritt..

Här kan du för övrigt kolla in bloggens tidigare inlägg gällande silly season och här med ev. uppdateringar:

AIK
Uppdatering sen dess:
Erik Nyström till ovanstående Pantern.

Almtuna
Uppdatering sen dess:
Backen Albin Carlsson, som ryktades till Timrå har sen dess också blivit klar för den färska SHL-klubben. John Dalström lämnar för IK Oskarshamn.

BIK Karlskoga
Uppdatering sen dess:
Forwarden Jonathan Harju lämnar Piteå för Värmlandslaget. Målvakten Jonathan Frykholm lämnar BIK för Kumla HC i HockeyEttan. Isak Schedung lämnar BIK för nyligt uppflyttade VIK Västerås HK.

IK Pantern:
Uppdatering sen dess:
Klubben landade i förrgår målvakten Lars Volden, vilket det gjorde det logiskt att målvakten Robin Jensen skulle lämna och igår presenterades han också för Djurgården.

Karlskrona HK:
Inget nytt sen i går.

* * *

Sedan kommer vi så klart under hela maj att i vart fall veckovis redovisa aktuell ställning i vår senaste tävling gällande två biljetter till U Rock fredag den17 augusti där du skulle ha tippat på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) var dock satt till valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

5 thoughts on “Silly season – Leksands IF

 • 3 maj, 2018 kl. 10:39
  Permalänk

  Thomas Valkvæ Olsen och Tor Immo var ibland toppen av forwards som presterade förra året.

  Leksand kan tro att detta är bra värvningar men Björklöven har en mycket bättre sportchef som bor i Stockholm och reser mycket och har stenkoll.

  Svar
 • 3 maj, 2018 kl. 13:47
  Permalänk

  Ganska intressant trupp och åter en topplacering. Sedan får vi väl se om dom än en gång plockar in spelare i slutet på säsongen som kostar mycket och ger väldigt lite.

  Svar
 • 3 maj, 2018 kl. 15:40
  Permalänk

  Känns egentligen som ända laget som värvat riktigt ”intressant” hittills, frågan är dock om dessa spelare kommer passa in i leksand lika bra i annat spelsystem och mindre roller i laget. Tycker det ofta känns som att leksand värvar bäst men spelar inte bäst, vi får se hur det blir i år, men får de till det så ärdet definitivt en stark SHL kandidat.

  Svar
 • 3 maj, 2018 kl. 17:34
  Permalänk

  Bra värvningar, konstiga beslut på målvaktsidan. Hade gärna sett ett 3 års kontrakt med Tex i löven. Vill löven vara med och kriga topp 2 krävs starka kort på samtliga återstående öppna platser. Hoppas löven satsar på en bra trupp redan från start och inte ”kryddar” eftersom.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: