Silly season: Den senaste veckan!

Säsongen till sist över för vårt gröngula Björklöven, vi föll till sist mot Timrå i finalen. Vår silly season startade därför lite senare än för de andra lagen, men hur har då de andra agerat under den senaste tiden? Vi tar det lite lag för lag och inte helt i kronologisk ordning.

Vi gjorde ju denna uppdatering den 13 juni, länk.

Sedan dess då:

AIK

Alltjämt 13 på kontrakt.

Almtuna IS

Alltjämt 15 på kontrakt.

BIK Karlskoga

Alltjämt 22 på kontrakt.

HC Vita Hästen

Jesper Samuelsson (f) – förlängt kontrakt
William Fällström (f) – förlängt kontrakt
Fabian Ilestedt (f) – från Västerviks IK

Numer 12 på kontrakt.

HV71

Victor Sjöholm (b) – förlängt kontrakt

Numer 21 på kontrakt.

IF Björklöven

Alltjämt 20 på kontrakt.

IF Troja-Ljungby

Måns Hansson (b) – förlängt kontrakt

Numer 14 på kontrakt.

Kristianstads IK

Alltjämt 12 på kontrakt.

MODO Hockey

Alltjämt 20 på kontrakt.

Mora IKAlltjämt 17 på kontrakt.

Södertälje SK

Alltjämt 18 på kontrakt.

Tingsryds AIF

Alljtämt 11 på kontrakt.

Västerviks IK

Alltjämt 8 på kontrakt.

Västerås IK

Det som hänt sedan sist är att det kontrakterade nyförvärvet Alexander Molldén (b) som hämtades från Kristianstad IK numer skrivit på för Malmö Redhawks i SHL.

Numer 21 på kontrakt.

*

Under den senaste veckan är det främst Vita Hästen som fyllt på, annars en relativt lugn vecka.

Längst med sina byggen har så här långt nykomlingen BIK Karlskoga, Västerås IK, HV71, Björklöven samt MODO gjort. Samtidigt är det väldigt mycket kvar att göra för kvintetten AIK, Vita Hästen, Kristianstad IK, Tingsryd AIF och Västerviks IK, de nyss nämnda fem klubbarna har mellan åtta och 13 spelare presenterade på kontrakt.

Så här långt känns det som ett antal intressanta tillskott i främst Västerås IK, BIK Karlskoga, SSK och givetvis i den troliga favoriten HV71 varför toppen i ligan säkerligen kommer bli väldigt tight kommande säsong. Men vi noterar endast 20 juni i kalendern och mycket kommer hända innan pucken ska släppas i höst.

Vårt eget gröngula Björklöven har inlett sin silly season på ett mycket intressant sätt, alltjämt 20 spelare presenterade på kontrakt varför det ändå fortfarande känns lite svårt att jämföra Kenttäs bygge med de övriga topplagen. Men det vi så här långt kan konstatera är en bättre balanserad backsida och att vi även ser lite viktiga kilon. När det kommer till forwards dels kontrakt med unga och intressanta Ekefjärd och Holmner Härgestam, sedan då adderad speed i form av Bengtsson och Fitzgerald. Men med de sista pusselbitarna på plats kommer det bli lite lättare att jämföra och göra en mer rättvis bedömning mot de andra lagen.

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: