Silly season, charmigt underbar & fullständigt galen

I går presenterades #10 Jesper Thörnberg med en förlängning för kommande säsong trots att vi bara fyra dagar tidigare skrev att han skulle lämna för succélaget Tingsryds AIF som under säsongen spelade HockeyAllsvensk-final mot AIK.Dalle

Björklövens sportchef Daniel Johansson får nog mycket frågor under silly season.

Vi fick även i går en kommentar från Krutov som menade att vi svamlat rätt mycket kring Henrik Lundberg, målvakt i Örebro Hockey, som vi tydligen skrev skulle ha skrivit på för en säsong.

Men först till #10 Thörnberg, ordagrant skrev vi..

Jesper har enligt uppgifter till bloggen skrivit ett ettårs kontrakt med säsongens utropstecken som föll i den hockeyallsvenska finalen mot AIK.

Orsaken till att valet föll på den småländska klubben Tingsryd var dels för att det är närmare hem samt att de enligt uppgift betalade bättre än Björklöven.

Under silly season och den galnaste säsongen kommer det så klart mycket tips in till bloggen, vi skriver definitivt inte om allt.. dels för att vi aldrig haft som ambition att leverera scoop, sprida rykten eller sett något direkt värde i att vara ”först”. Men i bland och vid några tillfällen skriver vi trots att inte Björklöven själva eller någon annan mer officiell och säkerligen erkänd kanal skrivit om det tidigare. I början på veckan bl.a. en hel del seriösa tips om Axel Ottosson från MODO men då vi bedömde dessa som nästan ”för bra” och från nya källor valde vi att inte skriva om detta.

Om vi sedan kommer till målvakten Lundberg skrev vi bl.a. detta och då återigen ordagrant..

Är då denne Lundberg denne tänkte ”Etta”? Självklart inte i våra ögon då denne 25-åring aldrig varit ordinarie under sin A-lags karriär. Det medför såklart en intressant diskussion om vem som är näste målvakt. Jag säger näste då jag tror att Lundberg accepterar det 1-års kontrakt han erbjudits.

Så, näe Krutov.. bloggkollegan skrev aldrig att han var klar eller ens skulle skriva på. Vi var heller inte ens först med namnet men att han erbjudits kontrakt är omnämnt på fler ställen och även före hos oss. Så dessa uppgifter får du nog tro på iaf.. Vi skrev bara att han erbjudits kontrakt, hur du därefter valt att tolka detta står dig så klart helt fritt.

Under sillyn har vi knappast varit först med allt, inget vi heller sträva efter men att vi vid några få tillfällen vågar sticka ut hakan lite kanske inte heller helt omöjligt att förstå. Det kommer som sagt en hel del tips under denna spännande del av säsongen, en del av dessa är trots allt så pass bra, samstämmiga och säkra att vi bara ”måste” skriva. Vi skrev ex.vis redan den 1 mars att både Wargh och Edström skulle få lämna klubben vilket även Björklöven bekräftade den 3:e respektive 7:e mars.

Men för att runda av kring Thörnberg, bloggen har eller hade definitivt ingen egen agenda vilket vi inte heller haft kring någon annan spelare..vad som sedan hände efter det att han skulle skriva på för TAIF och inte hade skrivit på som vi skrev i inlägget kan vi bara spekulera i. Ingen vågad gissning dock att Löven och Dalle därefter höjt sitt bud. Under silly season sitter ju sportcheferna i respektive klubb med en begränsad budget att förhålla sig till, samtidigt som det på andra sidan bordet sitter spelare med sina egna agenter med agendan att försöka få så bra villkor som möjligt. Inte konstigt alls, det försöker vi ju själva när vi sitter vid en anställningsintervju eller vid den årliga löneförhandlingen. Så här i efterhand har vi hört att så många som fyra klubbar ska h varit intresserade och möjligen även i budgivningen. Om nu Jeppe lyckades få upp sin lön inte alls oförtjänt, vår trots allt näst bästa målskytt i fjol.

Men vi får dock hela tiden fortsätt solla bland de tips som kommer in till oss. Ofta väljer såväl spelarna själva som deras agenter att avböja en kommentar, dels för respekt till kubbarna som oftast själva vill presentera nyheten. Skulle vi på samma sätt konfrontera sportchef Daniel Johansson kommer vi på sin höjd att få svaret ”ingen kommentar” eller att ”det är en intressant spelare”. Möjligen att han skulle sträcka sig så långt som att det är en mycket intressant spelare.

Men det är liksom vardagen nu under silly season, både för er och oss.. Vi kommer inte heller att kunna skatta hur troligt ett rykte är, även om nu Rob gärna hade sett det. Av kommentarerna som vi fick i går är det båda de som inte vill läsa rykten som inte är sanna och flera som köper att man inte kan kräva 100% garanti i dessa tider. Nåt ni ska veta är iaf att vi ogärna skjuter från höften, så hellre ett rykte för lite än att vi chansar och droppar för mycket.

Men fortsätt gärna följa oss i dessa silly season-tider.. tveka heller inte att fortsätta skicka in tips etc. Det är såklart inte säkert vi kan följa upp alla tips, det är inte heller säkert att vi kan komma skriva om det. Men silly season är som sagt charmig underbar och fullständigt galen. Inte sant?

12 thoughts on “Silly season, charmigt underbar & fullständigt galen

 • 15 april, 2016 kl. 16:17
  Permalänk

  Tja Krutov här.!!!!
  De var inte alls meningen att ni skulle ta illa vid.
  Tycker att ni gör ett alldeles förträffligt jobb.Men när både måltiden hördes vara klar för Västerås och Törnqvist för löven så tyckte jag bara att de stämmer lite dåligt.

  Svar
  • 15 april, 2016 kl. 18:19
   Permalänk

   Ingen fara Krutov, tog inte alls illa vid mig och det tror jag inte kollegan gjorde heller. Jag ville ändå bara förklara lite hur vi tänker och resonerar kring vad vi ska skriva och inte skriva etc.

   Svar
 • 15 april, 2016 kl. 16:52
  Permalänk

  ”Vårt nya målvaktspar” en rubrik i aftonbladets klass. Ta åt er av kritiken istället herrgud

  Svar
  • 15 april, 2016 kl. 18:24
   Permalänk

   Ha, ha.. Ltsteak, bang on target. Där håller jag med dig och rubriken inte helt i min smak, med ett frågetecken efter hade den varit klockren och säkert lockat lika mycket ändå. Jag tror nog att vi tar åt oss helt lagomt, som jag skrev till Krutov mer att förklara lite hur vi tänker kring vad vi ska skriva och inte skriva.. 100% träffsäkerhet under dessa tider kommer vi dock aldrig ha. Det kan vi inte sträva efter heller, då kan vi bara skriva när allt redan är presenterat..

   Svar
 • 15 april, 2016 kl. 17:32
  Permalänk

  Ni bloggare behöver inte varken ursäkta eller förklara er. Detta är silly season, man får ta det för vad den är. Den är i alla fall jävligt rolig. Fortsätt bara som ni gör. Vi andra läser och njuter. Ni är toppklass och det vet ni.

  Svar
  • 15 april, 2016 kl. 18:29
   Permalänk

   Tack Stefan ´Kil´ för de fina orden, kul att du hänger kvar fortfarande btw.. Jag trodde nästan du lagt intresset på hyllan. Men som jag skrev till Krutov, Ltsteak så var det mer lite info hur vi brukar tänka etc. kring det vi skriver. Absolut ingen ursäkt eller så, det behöver vi heller inte be om för i dessa tider kommer ständigt info, desinfo och antiinfo.. inte så lätt att sovra i allt detta. Vi försöker bara göra vårt bästa.

   Svar
   • 15 april, 2016 kl. 19:44
    Permalänk

    Det är denna förbenade Lövensjukan som återigen infunnit sig. Var sååå fruktansvärt besviken efter säsongsavslutningen att det inte finns ord. Den finns naturligtvis kvar till viss del och gnager varje dag. Däremot har jag bestämt att inte ha några större förhoppningar innan säsongsstart nån mer gång, speciellt så länge vi har nuvarande tränare. Tycker inte heller att vi värvat så fantastiskt som många får det till. Jättekul att det är unga lovande hemvändare men jag hoppas sannerligen att vi får in spets nu på de platser som finns kvar. Varför, VARFÖR klarar man sig inte utan detta Björklöven direkt på morgonen när man sitter vid frukostbordet, på 9 rasten, på lunch, vid halv tre kaffet och direkt man kommer hem och sen femtioelva gånger under kvällen på ipaden. VK sport, lövenbloggen, Björklöven.com och gröngult uppdateras hela tiden.

    Svar
    • 16 april, 2016 kl. 00:27
     Permalänk

     Allvarligt talat så är det ingen spets värvad. Just nu så finns det en bra grund, och jag räknar med att det kommer en del spets. T.ex. så är Messy en bra grund i laget, men självklart så är det inte en spelare som lyfter Löven mot SHL. Jag får känslan av att vissa tror det, men han är en typ fjärdelinaspelare i ett lag som vill spela i SHL. Nu kommer säkert vissa bli sura, men jag tycker faktiskt att det är sanningen.

     Svar
 • 15 april, 2016 kl. 19:09
  Permalänk

  Jag tänker inte tacka bloggen igen för det har jag gjort så många ggr nu de senaste åren ändå ? (ni är grymma)
  Jag vet oxå att Jesper ryktet inte var 100 men emellanåt får ni oss läsare (mig) att framstå som korkade för att vi inte korr läser el förstår eran fina svenska!
  Älskar silly
  2 frågor om ni har tid = Hur mår Kim? Hört nåt mer om han kommer lämna?Läser inget om det här nere i Skåne!
  Vi hörs

  Svar
 • 15 april, 2016 kl. 19:54
  Permalänk

  Tycker helt klart ni kan köra fler rykten. Men jag tror man också kan förstöra ”klara” kontrakt som inte är signerade. Kanske inlägget om Thörna fick DJ att inse att det kan vara smart att ge honom lite mer.
  På samma sätt kanske man väcker björnen i vissa fall?

  Jackman har ju inte lagt av, kanske en försvarsgeneral värd namnet?

  Jag gillar även Vikfancentralen som också scoutar marknaden och kollar med scouter om vissa möjliga och omöjliga importer. Underhållande.
  Dock verkar det bli lite sämre med tid där och en dynamisk duo slår alltid en.

  Svar
 • 15 april, 2016 kl. 23:30
  Permalänk

  Det här klena laget som gjorde en riktigt dålig säsong, ser i dagsläget inte ut som ett bättre lag. Inga målvakter klara, de flesta av fjolårsanfallarna kvar, ett par nya backar – men ingen general. Njäh, det måste till något extraordinärt på GK, D och FW-platserna innan undertecknad känner det minsta tilltro till kommande säsong… Ska vi se lillebror Ekeståhl och Palmebjörk som nyförvärv, de spelade inte många matcher senast. Ska nån spets in på forwardssidan lär LEJ och Quist ryka, men vilka ska in? Vem ska axla Acke-rollen? Vem spikar igen kassen när det blåser snålt?

  Svar
  • 16 april, 2016 kl. 00:02
   Permalänk

   Det viktiga är att man inte byter ut halva laget mot div 1-lirare. Med en stomme kan man rädda allt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: