Silly-kollen, gröngula målvakter

Med jämna mellanrum har vi under silly season redogjort för och presenterat aktuellt gröngult truppläge, i dag tänkte jag i stället att vi kollar in en specifik lagdel. Vi börjar med målvakterna.

Dagens kontrakterade målvakter:

#? Mattias Pettersson (ny från Mora IK)

#31 Oscar Masiello (nytt kontrakt)

Ut jämfört med säsongen 17/18

#35 Adam Werner

Kommentarer och tankar kring målvaktsduon?

Jag tycker först och främst att Adam ifjol fick oförtjänt mycket kritik, inte minst i inledningen på säsongen när vårt försvarsspel och inte minst PK lämnade en hel del övrigt att önska. Många fans var också irriterade på att vi inte hade en egen kontrakterad målvakt utan bara två på lån.

Generellt när det gäller lån, även om de alltid sticker lite i ögonen, så tycker jag det är viss skillnad på ett rent säsongslån (utan rätt att återkalla) jämfört med de många korta lånen, eller för den delen möjligen villkorade lånen så att makten egentligen finns hos de redan för mäktiga SHL-klubbarna. Annars kan jag på ett sätt se det som en spelare på ett årskontrakt, dock så klart med den stora skillnaden att man går miste om ev. utbildningsersättning. Vi får hoppas att överenskommelsen mellan lagen i HA möjligen bromsar upp lånekarusellen en aning mellan HA och SHL.

#35 Adam Werrner, förra säsongens målvakt. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

När Adam Werner sedan till sist bl.a. prisades som säsongens löv här på bloggen (länk) klart före Austin Farley (numer KHK) och Axel Ottosson (numer FBK) tycker jag till sist han fick välförtjänt upprättelse.

Men till den kommande säsongen då en ny målvakt i Mattias Pettersson ifjol i Mora IK, visserligen 27 år och på så sätt rutinerad men Petterssson har ändå bara totalt 35 matcher (14 i SHL (88,3%) samt 21 i HA med 92,8% i räddningsprocent. Utöver det sju säsonger i Div 1, nuvarande HockeyEttan, med klubbar som Halmstad HF, Mörrum GoIS samt Lindlövens IF där han säsongen 15/16 noterades för 94,9% under grundserien och 95,6% på de tre matcherna i play off.

Sammantaget ser jag ändå bra potential i säsongens målvaktsduo, jag tror dessutom att många tilltalas av två egna målvakter och sedan tycker jag det är klokt med en lite äldre och mer erfaren och samtidigt en yngre jagande som dels har någon att luta sig mot även flåsa i nacken och pusha på. Här vill jag dock verkligen se att man ger Oscar Masiello fler chanser kommande säsong, det måste vara svårt att utvecklas eller känna något större förtroende när man mest bara får öppna båsdörren.

Men vad tycker du själv om våra två målvakter inför kommande säsong och hur tycker du de står sig mot våra konkurrenters? Fältet som vanligt tämligen fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Sedan har du väl inte missat bloggens eget VM-tips (länk) där du kan vinna två biljetter till U Rock i augusti? Klicka på bilden nedan för all info om U Rock. Spelstopp i vårt tips för övrigt satt till torsdag den 14 juni kl. 17 när avspark mellan Ryssland och Saudiarabien görs.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

4 thoughts on “Silly-kollen, gröngula målvakter

 • 11 juni, 2018 kl. 09:32
  Permalänk

  Känns spännande på målvaktssidan, dock vet man inte riktigt vad man får. Pettersson har haft en bra säsong i HA, men han har ju som sagt fått förtroende några matcher i SHL också, så dålig bör han ju inte vara. Rutinen på elitnivå är inte så stor.

  Masiello har potential och kan bli en grym allsvensk målvakt bara han får det stora genombrottet. En sak jag gillade med honom av det han spelade förra säsongen var att han aldrig gav upp en puck, det ledde även till riktigt bra räddningar. Däremot har han mycket han behöver förbättra, upplevde bla att han släppte många returer, men han är ung och lovande, tycker som sagt målvaktssidan känns spännande.

  För övrigt är det klart att Pettersson har #30

  Svar
  • 12 juni, 2018 kl. 20:08
   Permalänk

   Jag håller med om att den känns spännande Danne, bra där att du uppdaterade mig på Petterssons nummer.. noterade även att det är klart med nummer med några fler av nyförvärven.

   Svar
 • 11 juni, 2018 kl. 21:16
  Permalänk

  Adam Werner var riktigt bra ifjol. Mycket av den kritik han fick var väldigt orättvis. Baklängesmål var lika med mv-tavla för en del supportrar.
  Hoppas verkligen Pettersson håller och att ”Masse” utvecklas. Tror att det kommer att bli bra.

  Svar
  • 12 juni, 2018 kl. 20:09
   Permalänk

   Då är vi helt överens att Adam fick en del oförtjänt kritik ifjol Thomas, vi får hoppas att duon Pettersson/Masiello visar sig vara en vinnande kombination säsongen 18/19..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: