Silly-kollen, gröngula forwards

Med jämna mellanrum har vi under silly season redogjort för och presenterat aktuellt gröngult truppläge, tidigare var det målvakterna specifikt (länk) och därefter backarna (länk), men i dag tänkte jag i stället att vi kollar in nästa lagdel. Vi fortsätter därför nu med forwards.

Dagens kontrakterade forwards:

#10 Emil Norberg, #13 Fredric Andersson, #14 Cody Murphy, #20 Mattias Granlund, #21 Erik Rainersson, #33 Marcus Jonsson, #51 Lukas Eriksson, #54 Jacob Peterson samt William Eriksson, Sebastian Selin, Oskar Stål Lyrenäs, Kristoffer Söder, Alexander Wiklund som ännu inte verkar ha valt nummer.

Ut jämfört med säsongen 17/18

#7 David Lindquist, #11 Andreas Vikström, #16 Roope Talaja, #18 Axel Ottosson, #19 Austin Farley, #22 Nicklas Johansson, #24 Tobias Hage, #29 Isak Stenlund Ädelgran samt då duon #42 Filip Riska och #90 Alex Hutchings där det fortfarande är oklart vad som händer kommande säsong.

Sedan då #39 Filiph Åström som lånats ut kommande säsong till Frölunda och deras J20.

Kommentarer och tankar kring forwardssidan?

Spontant så klart den lagdel där det hänt allra mest jämfört med förgående säsong och ifall målvakten Mattias Pettersson har stora skridskor att fylla efter Adam Werner är det ett antal forwards som tillsammans som verkligen måste kliva fram för att fylla tomrummet efter de spelare vi tappat i denna lagdel. Vi har kvar en av topp sex från den interna poängligan från i fjol och det är en djäkla massa poäng man inte bara kan vifta bort. Dessa ska på något sätt ersättas.

Och utöver alla de poäng som spelarna stod för rent offensivt både otrolig skills vid tekningar (Hage/Riska) som mycket karaktär i form av Talaja och även i den delen Riska. Jag måste säga att även om Filip kom in i den senare delen av säsongen kändes han som en perfekt värvning där och då i jakten på slutspel och jag tyckte han gjorde ett djäkla bra avtryck, även om tekningar är superviktiga så bidrog han väldigt lojalt med så mycket mer utöver dessa tekningar specifikt. Inte så förvånande att det var just Filip och Roope som var inblandade i incidenten mellan båsen när vi mötte Oskarshamn.

Kul så klart att Björklöven återigen kan exportera till SHL i form av Lindquist och Ottosson, här tror jag den senare har klart större chans att lyckas och möjligen att jag har lite svårt att se vad Luleå såg förra säsongen hos David. Men det spelar mindre roll och är numer historia, jag önskar dem båda så klart all lycka kommande säsong.

#18 Axel Ottosson spelar numer i SHL och Färjestad BK. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Om vi redan vid backsidan såg att det var defensiven som skulle prioriteras så känns det ännu tydligare när vi kommer till forwards, först vill jag dock lyfta det faktum att både Oskar och William återigen vill spela i Björklöven igen. Så klart härliga och sköna signaler till både klubb och fans, jag kan inte nog poängtera att jag tycker det bör finnas ett rätt stort lokalt inslag i truppen för att laget på isen ska bli verkligen intressant att följa och även att Umeå som stad, som regionen i stort ska bli intresserade, känna för laget och på det sättet kunna bidra till än större ökat intresse och på sikt då även än bättre ekonomi.

Tittar vi snabbt till de nya så är det lite lustigt, inte minst då det ryktas om Lundberg och Cruseman, att vi blivit det laget som vad det verkar då skulle ha plockat väldigt mycket från det KHK som i fjol föll i kvalet mot Timrå IK. Vi har dessutom sedan tidigare Granlund med en historia från KHK och även nyförvärvet Alexander Wiklund (Västerviks IK), de tillsammans med Söder bildade väl för övrigt en kedja där ett tag?

Men det går verkligen inte att komma ifrån att de spelare som värvats även måste bidra i offensiven och sätta de mål och poäng som de vi tappat gjorde föregående säsong. Utifrån Fagervalls svar till Kassman (i podcasten) apropå offensiva spelare och att Grönberg till bloggen (intervjun) sa att både Cruseman och Lundberg är intressanta spelare kan vi nog vänta oss minst två spelare till. Om det sedan är just dessa två eller några andra i ungefär samma klass lär väl framtiden utvisa.

Men forwardssidan mer generellt känns klart bredare jämfört med förra säsongen och vi har ett antal rätt rutinerade spelare som med sin rutin och erfarenhet återigen vill ta oss uppåt. Generellt när det gäller lagbyggen så tycker jag det är otroligt viktigt att få in karaktärer och spelare som redan gjort ”resan” vi vill göra. Utöver viktiga gröngula ikoner som Hellström som var om avancemanget från Div 1 oerhört värdefullt med spelare som då ex.vis Söder och Wiklund som tillsammans med Granlund spelade upp KHK till SHL.

Som lagdel så här långt av de spelare som presenterats tycker jag det är forwardssidan som möjligen ändå fortfarande väcker en del frågor, helt klart kommer vi oerhört jobbiga att möta men kommer vi verkligen kunna ersätta alla de mål som vi tappat? Både sportchef Grönberg som coach Fagervall tror på bygget, då borde väl inte vi på läktaren tvivla?

Något jag däremot verkligen gillar med bygget att vi äntligen fyllt på med några fler spelare med attityd och kilon nog att verkligen kunna hota mot offensiv kasse och även kunna ta lite stryk. Det har varit några säsonger vi känts lite för tunna och genom ett kontrakt med ex.vis Emil Lundberg skulle vi bli än mer morska vid offensiv kasse och säkerligen både kunna styra in någon extra puck eller gräva in ett par till retur. Men redan nu bra attityd och viktiga kilon i form av bl.a. Selin och Wiklund.

Men vad tycker du själv om våra forwards inför kommande säsong och hur tycker du de står sig mot våra konkurrenters? Fältet som vanligt tämligen fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Vet inte om du redan köpt biljett till U Rock i augusti. Men klicka på bilden nedan för all info om U Rock.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

14 thoughts on “Silly-kollen, gröngula forwards

 • 26 juni, 2018 kl. 08:48
  Permalänk

  Stål-Lyrenäs har #71, Selin har #40, Wiklund har #29, Söder har #19 och Peterson har bytt nummer till #22. Källa: Lövens Instagram. (jag kan ha missat någon, så dubbelkolla gärna.)

  Svar
  • 26 juni, 2018 kl. 08:56
   Permalänk

   Och William Eriksson har #11

   Svar
   • 26 juni, 2018 kl. 19:47
    Permalänk

    Tack för numren Staffan, jag kollade som hastigast på eliteprospects och där var det inte uppdaterat. Stämmer dock att det visats på andra ställen.

    Svar
 • 26 juni, 2018 kl. 10:58
  Permalänk

  William Eriksson #11, Sebastian Selin #40, Oskar Stål-Lyrenäs #71, Kristoffer Söder #19, Alexander Wiklund #29. Alla nummer går att hitta på Björklövens instagram.

  Tanken med lagbygget är ju precis som de sagt, att alla kedjor ska producera mer jämnt. 3 och 4 fjärde kedjan mer, då blir även kostnaderna högre där och då bör ju spetsen inte bli densamma tyvärr. Jag skulle säga att William Eriksson, Oskar Stål-Lyrenäs är förbättringar av Rainersson och Norberg, Söder förbättring av Andreas Vikström och Alexander Wiklund är en förbättring av Nicke. Skulle tro att det blir en poängförbättring med ca 10p per spelare (såklart olika för olika spelare, tex Wiklund mer än 10 och Söder kanske mindre än 10). Sen är ju även tanken att vi ska släppa in mindre mål i matcherna under hela säsongen. Med Lundberg och Cruseman i truppen så kan vi definitivt vara ett lag som bör slåss om topp 2 platserna.

  Men det kan ju även gå åt skogen som det gjorde förra gången vi var topptippade. Tror dock att vi i år har en mer vinnande spelstil och faktiskt har en helt uttänkt spelidé som vi spelar efter, kändes inte som det den säsongen.

  Svar
  • 26 juni, 2018 kl. 19:52
   Permalänk

   Helt klart ett bra mycket jämnare lag Danne, men jag tror nog att både Söder och Wiklund är tänkt för högre i hierarkin än att bara tänkt ersätta Vikström och Johansson.. men den som lever får se. Jag håller med dig om att mtrl är betydligt bättre anpassat efter idén än hur det såg ut förra säsongen vi tippades i toppen. Det är ingen garanti för framgång, men känslan klart mer positiv nu och bygget ändå sammantaget klart bättre anpassat till idén som sagt.

   Svar
   • 26 juni, 2018 kl. 20:59
    Permalänk

    Tror Söder är tänkt för fjärdekedjan och Wiklund tredje/fjärde kedjan och det var med det jag menade att Vikström och Johansson är de spelare som ersatts av dessa eftersom det är de som löven har tappat som spelade där i början av förra säsongen.

    Svar
    • 26 juni, 2018 kl. 21:30
     Permalänk

     Möjligt Danne, men då det tillkommmit rätt få uttalade centrar tror jag snarare man tänkt att #51 Eriksson får inleda som center och att man möjligen senare under säsongen kompletterar den linjen och möjligen strukturerar om i hierarkin. Men vi får se.

     Svar
     • 27 juni, 2018 kl. 13:08
      Permalänk

      Ja men jag gissar på att han kommer spela i 3e kedjan då han tidigare visat att han kan producera på ett annat sätt än söder. Tror absolut han kommer flyttas ut på kanten, och detta lär ske när det kommer in en annan topp center under säsongen

 • 26 juni, 2018 kl. 17:40
  Permalänk

  Som det ser ut nu så är det nog för tunnt framåt om man jämför vad vi tappat!!

  Svar
  • 26 juni, 2018 kl. 19:57
   Permalänk

   Som jag skrev i inlägget bror, det är helt klart rätt många som måste kliva fram och producera.. Sedan gäller ju inte bara det våra forwards heller, även backarna måste bidra
   med mål och poäng. Men jag tror vi kommer bli betydligt mer jämna i prestationen, vara otroligt jobbiga att möta, säkert släppa in betydligt färre mål och sammantaget känns ett bygge likt detta även någorlunda anpassat för ett slutspel. Möjligen någon ytterligare offensiv kanon under säsong.

   Känns ändå klart intressant just nu tycker jag.

   Svar
 • 26 juni, 2018 kl. 19:38
  Permalänk

  Gillar alla nyförvärv skarp…… saknas dock skicklighet rakt igenom bland forwards. Tvivlar inte på att det finns målskyttar, dock finns inga spelfördelare över huvud taget. Vem skall styra i pp tex? Varken Lundberg eller Cruseman är den typen!

  Svar
  • 26 juni, 2018 kl. 20:05
   Permalänk

   Kan hålla med där Peter, samtidigt såg jag KHK för lite för att uttala mig exakt för vilka roller de hade i fjol.. har dock väldigt svårt att se ex.vis Lundberg i en sådan roll, med tanke på hur PP såg ut i fjol, de spelare vi tappat möjligen att denna playmaker kommer in senare under säsong om det visar sig att truppen så långt saknar denna ingrediens. Och det är en djäkligt viktig sådan.

   Nu har man ju ingen insyn i budget, inte full koll på marknaden heller.. men möjligen att bredden hade kunnat kontrakteras något senare och att playmaker samt mer uttalad sniper kommit i ett tidigare skede. Sedan är det så att erkänt poängstarka spelare kostar, ändå ingen garanti för poäng kommande säsong. Vi får blint hoppas på och lita till att klubben gjort rätt val inför kommande säsong helt enkelt.

   Svar
 • 27 juni, 2018 kl. 22:36
  Permalänk

  Undrar om det blir några fler spelare klara innan semestern.Madhawk skrev ju att Emil Lundberg presenteras senare.
  Känns som att det är stängt nu till augusti

  Svar
 • 28 juni, 2018 kl. 05:52
  Permalänk

  Vi behöver ju faktiskt inte göra 4-5 mål i var match för att vinna. Tror inte detta lag är byggt för att charma med asgrymma passningar osv…. Tung defensiv räcker långt med 1-2 mål gjorda.
  Sen läste jag att Emil vill vänta på ett SHL erbjudande. Men det var ett par veckor sedan så ni kanske kan luska lite mer.
  Synd att Lagace valde Norge, hade gärna sett honom i Löven

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: