Silly-kollen, gröngula backar

Med jämna mellanrum har vi under silly season redogjort för och presenterat aktuellt gröngult truppläge, förra måndagen var det målvakterna specifikt (länk) men i dag tänkte jag i stället att vi kollar in nästa lagdel. Vi fortsätter därför nu med backarna.

Dagens kontrakterade backar:

#4 Emmerdahl, #7 Hellström, #8 Pukka, #12 Pavel, #26 Stenqvist, #28 Åkerström, #37 J Andersson, #49 Backman, #52 Tornberg samt Häman Aktell som ännu inte verkar ha valt nummer.

Ut jämfört med säsongen 17/18

#5 Berglin, #6 Westerlund och #57 S Andersson.

Kommentarer och tankar kring backsidan?

När man kollar in vårt lagbygge är det väl spontant den både väldigt breda och samtidigt rätt spetsiga backsidan av de olika lagdelarna som sticker ut allra mest. Här har sportchef Grönberg verkligen fyllt på och nog kan man väl anta eller få tänka att såväl han som Fagge när det kommer till bygget tyckt att defensiven främst måste prioriteras.

Nu fick vi under förra säsongen till både försvarsspel rent generellt och även PK mer specifikt. Jag tror därför att man är rätt nöjd med att man fått behålla de man valda ett förlänga med och sedan då lite av en jackpot att man fått hem en karaktär och otroligt viktig symbolspelare i Acke Hellström. Själv tycker jag främst att namn som Tornberg och Häman Aktell ska bli väldigt intressant att stifta bekantskap med. Om sedan Emmerdahl skulle kunna komma tillbaka efter operationen och förra säsongens rehab är även det att betrakta som ett högklassikt nyförvärv.

Här får vi se om vi framöver kommer försöka ta kontakt med antingen sportchef Grönberg eller läkarteamet för att kolla status på ex.vis Jonas eller för den delen även nyförvärvet Häman Aktell som kapten Andersson. Sedan är det inte alltid heller så lätt att få den typen av information som ni säkert förstår. Även om vi alla så klart vill veta.

#57 Stefan Andersson in action Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

En väldigt spelskicklig back och en alldeles utmärkt ambassadör för både sporten hockey som klubben Björklöven jag verkligen kommer sakna kommande säsong är Stefan Andersson. Sedan är det inte främst för de sex säsongerna, de knappt 300 matcherna eller de 176 poängen. Utan det är att Andersson alltid tagit sig tid för att svara på frågor i såväl lättare som tyngre stunder, tar sig även alltid tid vid aktiviteter med sponsorer eller om barn bjuds in för olika aktiviteter. Som sagt en utmärkt ambassadör och ett förbannat bra föredöme.

Något man på läktaren däremot noterat är att de senaste två säsongerna i takt med att ligan om möjligt blivit än snabbare har man sett att Stefan stundtals haft det lite tuffare med alla dessa kvicka forwards. Stefan är dock fortfarande ett offensivt hot i den delen av spelet, men tiden var nog rätt att kliva av och stämpla ut på denna nivå. Här kommer det bli intressant att se ifall August Tornberg som de senaste tre säsongerna noterats för hela 121 poäng i HockeyEttan, om dessa direkt kan växlas upp till HockeyAllsvenskan. Man är alltid lite extra svag för rightfattade spelskickliga backar och skulle dessutom Jakob Stenqvist (topp 8 bland backarna i fjol) kunna ta ett steg till i sin utveckling skulle vi kunna vara väl rustade sett till den grenen inför kommande säsong.

Men backsidan mer generellt känns klart uppgraderad och mer intressant jämfört med förra säsongen och vi har ett antal spelare med rutin som kan tugga minuter, det finns utöver August och Jakob ytterligare en Jakob som kan bidra i det offensiva spelet. Därtill som sagt Acke Hellström som är en gröngul ikon och en otroligt viktig symbol, som dels kom hem när vi var i dåvarande Div 1 men därefter även nobbade bra bud för att spela upp Björklöven till HockeyAllsvenskan igen.

Som lagdel så här långt av de spelare som presenterats tycker jag det är backsidan som sticker ut, den är både bredare, intressantare, spetsigare och lite tyngre jämfört med tidigare.

Väljer att komplettera med ytterligare en bild på Stefan Andersson som säger rätt mycket.

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Men vad tycker du själv om våra backar inför kommande säsong och hur tycker du de står sig mot våra konkurrenters? Fältet som vanligt tämligen fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Vet inte om du redan köpt biljett till U Rock i augusti. Men klicka på bilden nedan för all info om U Rock.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

6 thoughts on “Silly-kollen, gröngula backar

 • 18 juni, 2018 kl. 15:03
  Permalänk

  Med tanke på hur säsongen avslutades tror jag vi kommer ha seriens mest dominerande backpar i Åkerström/Jacke A….om dom får fortsätta ihop vill säga.

  Svar
  • 18 juni, 2018 kl. 16:39
   Permalänk

   Det är en helt annan konkurrens i år M, säger inte att 28 och 37 inte borde fortsätta spela ihop.. vi har dock b.la. 4, 7, 8, 26, 39 och dessutom bl.a. jokern August Tornberg i truppen. Blir intressant att se hur backparen kommer formeras och i fall vi kör på tre par eller rullar på sju! Kanske läge för en debatt i ämnet?

   Svar
 • 18 juni, 2018 kl. 15:35
  Permalänk

  Backsidan men även laget i stort känns stabilt och homogent. Det är som sagts tidigare viktigt att hålla tätt bakåt och jobbar vi vidare på det vi avslutade ifjol så kommer målvakterna att kunna känna sig trygga i sitt agerande. Jag känner mig mycket förväntansfull. Lyssnade på intervjun med Fagervall och den förstärkte bara det jag kännt hittills.

  Svar
  • 18 juni, 2018 kl. 16:48
   Permalänk

   Låter bra ifall du känner dig förväntansfull Per, jag tycker som sagt att backsidan som enskild lagdel sticker ut allra mest just nu.. ser även ett intressant målvaktspar och ifall vi kunde krydda forwardssidan där det numer nästan bekräftats två till tycker jag vi ser rätt stabila och troligen blir rätt jobbiga att möta. Om vi sedan genom de två väntade förvärven (bl.a. Emil Lundberg om vi ska tro MrMadhawk) blir vi inte direkt lättare om vi sedan genom ev. Emil och ytterligare någon genom bygget ersatt alla poäng offensivt återstår att se. Men man kan iaf inte anklaga vare sig sportchef Grönberg eller coach Fagervall för att inte vara konsekventa, vi ska vara jobbiga och jobba sjukt hårt. Succesivt har vi nog jobbat bort de djupaste dalarna, men har vi med detta laget samtidigt behållit möjligheterna till de höga topparna?

   Svar
 • 18 juni, 2018 kl. 23:07
  Permalänk

  Backsidan känns stark, väldigt stark, och precis som du nämner så är det den lagdelen som sticker ut i nuläget. Ska bli väldigt intressant att se vilka som kommer lyckas spela åt sig platserna som finns i laget och se hur Emmerdahl håller. Tror och hoppas att Tornberg kan lyckas här och att han kan bidra offensivt.

  För mig kommer SA vara saknad, men tyvärr var precis som du säger förmodligen tiden inne för detta. För mig är han Björklövens bästa back sedan återkomsten i HA med ett ruggigt spelsinne och ett grymt skott som han tyvärr inte lyckades på till senaste säsongen. Jag hade äran att få spela med honom på skolan för två år sedan och man märkte vilken ödmjuk kille han är som även brann för klubben och med respekt för alla i hans omgivning. Hoppas verkligen han kan komma tillbaka till löven inom något annat område. Han har gett oss lövenfans många fina minnen med sin underbara kyla, skott och spelsinne, han kommer vara saknad!

  Svar
 • 19 juni, 2018 kl. 15:39
  Permalänk

  Backsidan ser riktigt bra ut defensivt och jag tror att det finns offensiv där också.
  Jacke och Åkerström borde fortsätta sin utveckling och Thornberg kan nog bidra offensivt också.
  Vad tror ni om Lundberg och Cruseman? Är det dom som är på G?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: