Silly-kollen 6

Vad har hänt på sillyfronten sedan Silly-kollen 5? Bloggen konstaterar att fler danskar verkar vara på G till Malmö Redhawks. Senast i raden av namn är Kirill Starkov, Timrå och Jesper Jensen, Rödovre. Detta enligt hockeyzone.dk. För övrigt valde Malmös jagade målvakt Marcus Svensson till slut att stanna i Skåneklubben. Han tecknade nyligen ett tvåårskontrakt med elitserieklausul efter år 1. Som vanligt är detta inte det enda som hänt kring Malmö, så med risk för skrivkramp hos undertecknad får ni istället läsa följande länk. Mycket skrivet om sin klubb är bra, men för mycket är helt enkelt…för mycket.

Inside information uppger att Örebros målvakt Simon Nord lämnar klubben.

Västerås har gett Gislaveds amerikanske tillika målfarlige forward Mike Wirll en try-out kontrakt på en månad under augusti. –  Mike har fått ett try out kontrakt på en månad hos oss. Är vi nöjda med honom så fortlöper kontraktet säsongen ut, berättar VIK sportchef Niklas Johansson.

Mora har fölängt kontraktet med Jens Jakobs, men inte med trotjänaren Mikael Simons. – Jag fick beskedet i torsdags och har inte riktigt hunnit smälta det hela än. När vi hade individuella samtal sa de att de ville ha mig kvar, vilket jag räknade med. Två veckor senare kommer det här beskedet. Det är förstås tungt, och jag är lite förbannad också, säger Mikael till Dalarnas tidningar.

Exlövet Pasi Petriläinen fortsätter sin karriär. Efter sin korta sejour i Löven begav han sig tillbaka till Finland och SM-liigalaget Illves, men blev efter bara 4 matcher från start utlånad till Mestisklubben LeKi. Där blev det i sin tur bara 3 matcher. vad han sen pysslat med under säsongen har bloggen länge undrat. Nu kommer i alla fall ett livstecken eftersom Pasi tecknad ett ettårskontrakt med franska Strasbourg: – Jag ska till serien och det land, som jag fortfarande inte har upplevt i min karriär, lär han ha sagt.

Sunnes poängkung 18-årige Marcus Nilsson jagas av ett antal allsvenska klubbar, bland annat Bofors och Västerås: – Han har många bra egenskaper, säger Västerås sportchef Niklas Johansson till vf.se: – Ja, får jag chansen i allsvenskan sticker jag direkt, kontrar Marcus med.

Tommy Salos första mål som sportchef för Oskarshamn är att försöka teckna upp Borås center tillika exlövet Erik Andersson: – Det stämmer att Salo har ringt mig. Det är klart det finns ett intresse från min sida. Oskarshamn och Borås är två i grunden likvärdiga lag som slåss om samma spelare. Jag har alltid gillat Oskarshamn som förening. Jättefin arena och bra organisation, säger Henrik till Barometern. Två andra spelare som är under Oskarhamns lupp är Boforsspelarna Johan Larsson och Victor Sjödin. Klubben hoppas också behålla canadensaren Justin Cox, killen som avgjorde hälften av Oskarshamns matcher i kvalserien:- Vi har trivts jättebra i Oskarshamn och jag skulle gärna komma tillbaka, säger han till Barometern.

Två målvakter som placeras bredvid Brynäs nyvärvade målvakt Mattias Modig är Almtunas lovande målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel samt Modos Niklas Svedberg. – Han är intressant, det är han. Det är en fruktansvärt bra målvakt som har jättepotential, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv till gd.se om Fredrik, som dock kan bli dyr eftersom han har kontrakt utan elitserieklausul. Om Niklas säger Micke: – Det är ett jättebra namn, han har visat att han kan spela i elitserien, är ung och utvecklingsbar. Problemet är väl bara att det är fler som vill ha honom. Brynäs har för övrigt kontrakterat Moras back Mattias Ekholm.

Djurgården och Modo är intresserade av Växjös Anton Hedman.

Alexander Täng lämnar Örebro och har skrivit kontrakt med division 1 laget Skövde.

Exlövet Patrik Nevalainen har enligt klubbens hemsida önskemål om att återvända till Sverige. Malmö nästa?

Skellefteå har Växjös Robert Rosén på sin lista: – Vi vet vem Rosén är och det är en bra spelare, men det är inget vi jobbar på just nu, säger sportchef Lasse Johansson till norran.se. Rosén uppvaktas för övrigt  flitigt av Modo. Även Leksands målvakt Joakim Eriksson finns på Skellefteås listan: – Vi är alltid intresserade av duktiga målvakter, fortsätter Johansson.

Rögle är intresserad av Tingsryds David Laudius.

Borås rivige forward Anders Eriksson har skrivit på för Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: