Silly-kollen 5

 Vad har hänt sedan vi kollade silly season senast? Malmös duktige back Fredrik Eriksson är aktuell för uppskattningsvis fyra klubbar. Linköping, Frölunda samt två ännu icke namngivna tyska klubbar. Eftersom Frölunda är med i bilden lär de gå vinnande ur budgivningen, eftersom de har en förmåga att överbetala sina spelare, så till den milda grad att de slutar att prestera, mycket på grund av att de har träningverk efter att ha räknat alla sedlar. Om Freddan var den ende Malmö som vi skulle skriva om idag så misstar du dig rejält. Malmö håller inget hemligt, på gott och ont kan vi väl säja, beroende på vilken sida om nätet du sitter. Unge ungraren Jan Urbas uppges vara på väg att signa ett nytt kontrakt med Skåneklubben. I år har han noterats för 17 mål på 41 matcher. Vidare är målvakten Marcus Svensson är en av de målvakter som finns på Brynäs ersättningslista efter Jacob Markström, en spelare de tar för givet lämnar klubben för NHL: – Vi måste förhålla oss till att han är förlorad, säger Brynäs Sportchef Mikael Sundlöv till gd.se.

När vi ändå är inne på Brynäs kan vi notera att klubben gärna ser Moras 19-årige löfte Mattias Ekholm som ersättare till Juoso Heitanen. Åter till Malmö och målvaktsfrågan. Mrmadhawk målar just nu upp ett hett tips som backup bakom Marcus Svensson, OM han väljer att stanna: Skellefteås J-20 målvakt Gustaf Lindvall, men inget bekräftas av varken Gustav själv som berättar: – Jag vill bara avsluta säsongen nu, sedan får vi ta saker och ting senare, eller Malmös sportchef Peo Larsson som säger: – Jag kan bekräfta att det finns ett ömsesidigt intresse från både oss och från en målvakt, men jag tänker inte nämna några namn. Vi får helt enkelt vänta och se.

Vita Hästens duktige forward Sebastian Ellerstad,har skrivit på för Troja/Ljungby. Klubben har också skrivit fast duon Andreas Sundin (1 år) och Mattias Nilsson (2 år), vilket gör att man fortfarande saknar målvakt, men har fyra backar och åtta forwards klara för den kommande säsongen.

När det gäller Bofors kan vi konstatera att man förlängt kontraktet med den 21-årige rightaren Peter Wennerström ytterligare ett år. Även mycket talangfulle rightforwarden Jacob Blomqvist valde att stanna i klubben, trots uppvakning av många elitseriekklubbar, däribland Modo. Även Johan Nilsson, som ett tag ryktades till Löven, förlängde med klubben i dagarna. Det innebär att laget i skrivande stund har en målvakt, fem backar och tio forwards under kontrakt.

Timo Leinonen värvades till denna säsong som eventuell förstemålvakt till Leksand. Få hade koll på talangen Joakim Eriksson kapacitet, som samtidigt värvades från Brynäs, vilket föranledde en total bänknötarplats för Timo. Än mer sysslolös skulle han bli när amerikanen Tom Lawson under säsongen värades från KHL. Nu verkar dock finske Timo ha en ny klubb på G och det kan bli hårdsatsande division 1 klubben Karlskrona. – Det är många bitar som ska fall på plats, men vi kan tänka oss skriva ett långtidskontrakt med honom. Han är vårt förstaval, säger klubben till sydöstan. Liten passus från bloggen. Vad gör Leksand efter säsongen? Jocke Eriksson lär knappast bli kvar i klubben, eftertraktad av såväl Färjestad som Brynäs och Timrå och en amerikan som säkert kostar skjortan. Nya målvakter igen? Någon sa att kontinuitet är ett ledord i framgång. Tja, Leksand har ju i vart fall visat att pengar inte är ett direkt ledord i deras framgång. J-20 laget ispelar SM-final idag. Kanske dags att  satsa eget fullt ut? Laget KAN även vara på väg att tappa poängkungen Pelle Prestberg tillbaka till Färjestad: – Han finns väl någonstans i diskussionen. Vi vet var vi har honom, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

När det gäller Almtuna har det varit relativt tyst, mycker på grund av att deras säsong fortfarande lever. Ett litet rykte gör dock gällande att Norgebaserade Fredrik Abrahamsson kan vara på väg tillbaka till klubben: – Ja, varför inte? När man ser Almtuna spela blir man så glad … säger han till Uppsala Nya Tidning och fortsätter: – Min känsla just nu är att jag inte stannar i Lillehammer.

Modo uppges enligt sportexpressen vara intresserade av Växjös kaxige och hårdföre forward Anton Hedman: – Det stämmer att det finns intresse. Det har gått bra för mig i år. De har sagt att jag passar bra in i laget. Det märktes att de tänkt efter och det är kul. Jag tror jag med min fysiska  spelstil hade gjort mig bra i eliserien. Jag är bland de bättre på svensk mark på den jag gör, säger den oblyge Anton.Snacka går ju. För din skull hoppas att vi inte får en Sergej Bautin i elitserien till nästa säsong, Då lär du bankas både blå och gul, fast å andra sidan så får du då säkert chansen i någon av allde otaliga oviktiga landslagsturneringarna. Alltid något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: