Silly-kollen 3

Silly seasontåget tuffar på, ännu utan Björklöven som passagerare. Förhoppningsvis kliver vi på under veckan, men det vet bara styrelsen. Hur som heslt, här är vad vi snappat upp sedan Silly kollen2.

Timrås fortsätter att visa intresse för Bofors Jacob Blomqvist.– Det är en intressant spelare som har gjort det bra i Bofors och i allsvenskan. Vi har ett intresse av honom. Det är inga hemligheter, säger Timrås sportchef tillika exlövet Stefan Lindqivst och fortsätter: – Men han är inget namn i mängden utan en väldigt intressant spelare. Vi har ganska få med rightare på forwardssidan och det är givetvis en grej som vi tittat på. Jag tror precis som källan Larsa på Karlskogakuriren att han inte lirar i Bofors kommande säsong.

Västerås körde en intressant pryl i måndags, nämligen en try-out-camp med 22 division ett spelare som fick träna "vanlig" träning under måndagen och en coachlös  match i tisdags. På läktaren fanns dock massor av VIK folk, både gamla och nya och granskade vad dom såg. Intressant grepp är väl bara förnamnet. (Källa: Bosses blogg på vik.se). Bosse blev betuttat i Sunnes Marcus Nilsson eller "en stjärna i vardande" som han uttryckte det. Jag skulle å andra sidan bli betuttat i vilket namn Löven än skrapade fram, bara det händer något….Händ för böveln. Västerås skrev för övrigt efter detta kontrakt med Nyköpings bjässe Emil Mårtensson, vilket blev sportchefen Niklas Johanssons första nyförvärv: – En stor och stark spelare som jobbar hårt. Jag tror stenhårt på honom, var Niklas första kommentar.

När det gäller silly season så måste man utan omsvep utmåla Malmö Redhawks till tåget som drar vagnen, även om intresset för forne Malmöspelaren Marcus Mattiasson ligger mer hos honom än hos Malmö i dagsläget: – Det vore otroligt kul att komma tillbaka och vara med och ta MIF tillbaka till elitserien, säger Marcus till Madhawk. Marcus inleder i dagarna ett finalspelet om det Österikiska mästerskapet med sitt Vienna Capitals mot Red Bull Salzburg.

Kanske inte så mycket allsvenskan…eller? Johan "jagärkobentsomsatanmedkanlirahockeyändå" Åkerman tvingas bort från sin nuvarande klubb Lugano och försöker hitta en klubb som kan ta över hans kontrakt. Leksand om man skulle gå upp? Blev han månne offrad för att Johan Davidsson inte kom till klubben? Var det inte genom deras "tighta" fruar som Johan skulle knytas till klubben?

Växjö har efter idokt arbete sakta med säkert närmast sig den absoluta toppen av allsvenskan och luktar i alla fall på dom som går till elitserien, men det är å andra sidan den kanske sämsta positionen man kan ha i hockeysverige. man är med ch leker i farstun till finrummet, vilket innebär att de som redan är i finrummet hinner få en glimt av guldglimparna här de passerar för att lägga en kabel. De som fastnat i blickfånget för Modos strypare är Robert Rosén och Daniel Åhsberg. Jag tror spontant att JK får en hektisk sommar för att fylla alla luckor.

Modo förresten. Ingen har ju missat att man haft enorma målvaktsprobelm den gångna säsongen och det verkar som om man, likt en modemedeten skaffar en helt ny uppsättning inför den kommande säsongen. Klart är redan att Lövenbekantingen Michal Zajkowski inte erbjuda nytt kontrakt. Sundsvall? Knappast! Löven? Visst om  han accepterar samma eller sämre lön än Siken. Dock är ju Zacke en alldeles utmärkt allsvensk målvakt, så han borde kunna hitta en ny klubb. Vidare har ju Niklas Svedberg sagt upp sitt kontrakt med Ö-viksklubben, men ändå inte stängt några dörrar: – Jag är öppen för alla bud och kommer att spela nästa säsong där jag känner att jag kan utvecklas mest. Modo är dock fortfarande ett alternativ,säger han till allehanda.se. Här måste jag bara få inflika, vad tänker han på? Hans kontrakt med Modo måste ju vara riktigt uselt, annars säger man inte upp ett kontrakt. Klart är ju att Modo inte är nöjda med målvaktssituationen, men han lär ju aldrig få ett bättre med Modo efter denna säsong och knappast i någon allsvensk klubb heller. Som sagt, han måste ju ha haft typ en krona/räddat puck på träningen… eller?

Örebro har tecknad ett nytt ettårskontrakt med forwarden Marcus Andersson som under sin debutsäong i allsvenskan hamnade på en god sjunde plats i lagets interna poängliga. Detta innebär att Örebro just nu har 16 spelare under kontrakt för den kommande säsongen.

Rutinerade Christian "Cribbe" Carlsson har förlängt sitt kontrakt med Bofors med två år. Karln har varit klubben trogen hela sin karriär och mäktat med imponerade 519 matcher. Respekt! på minussidan har klubben släppt Piteåbekantingen Niklas Johansson, som man värvade under säsongen från Sundsvall: – Jag trodde stenhårt på att han var det  vi behövde. Vi är besviken på honom att han inte tog chansen, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Karlskogakuriren. När jag såg honom i Piteå ville jag inte annat än ha honom  till Löven. Dags nu? Bofors är även intresserad av Sunnes Marcus Nilsson, ni vet han som betuutade VIK.s bloggare, och säger: – Det hade varit jättekul om det blev något med Bofors. Bofors version av SvampBob Fyrkant Victor "The Brick" Sjödin verkar vara på väg till klassiska Vita Hästen. Klubben har även goda förhoppningar till att förlänga kontraktet med Martin Thelander: –  Vi ska inte köra någon långbänk på det här. Vi vill knyta upp "Tellan, säger man till Karlskronakuriren.Även Johan Larsson förväntas bli kvar i klubben:  – Han är lite avvaktande. Men det är alltid någon som vill hala lite på det. Jag vet inte om han har några andra anbud att ta ställning till. Men jag är inte orolig, säger klubben. samtidigt förstår jag JOhan. I dagens hockey räcker det nästan att ha klubban åt "fel" håll så är man intressant och varför då inte vänta på bästa bud?

Har du ett rykte, hur lamt det än är, maila bloggen på lovenbloggaren@yahoo.se. Det är v somi ger dig cred.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: