Silence season?

Kanske är på sin plats att skriva ett inlägg efter en veckas radiotystnad. Måste ärligt erkänna att lusten att skriva varit allt annat än på topp på sistone och det beror kanske på att man hoppades på en bra start på silly season, men hittills har det mer varit en silence season när det gäller Björklöven.

Bortser vi från fem skeppade spelare och ett otal uttalanden från DJ och TJ där man skyller misslyckandet på spelarna och föregående ledare i klubben. Just snyggt sätt att starta upp den säsong som förhoppningsvis ska rädda upp deras heder och så börjar man så?

21494661195_b9e558fe3f_b
Kim Karlsson har kontrakt, men ingår han i Tommy Jonssons planer för säsongen 16/17? Akivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Som sagt. Vi har skeppat Kevin Lindskoug, Kalle Ekelund, Felix Maegaard-Scheel, Rasmus Edström och Tommy Wargh, men hur ser det ut med de övriga? Det är verkligen en befogat fråga för vid det här laget har man haft alla sina enskilda samtal med spelare och fem fick ju där beskedet att de kan söka ny klubb. Det måste innebär att de övriga fått något form av kontraktsförslag, eller hur? Dock kan man ju tolka det som att ingen fått en förslag som de nappade på direkt. De här har vi luskat ut i kontraktsväg.

Brock Trotter
Blir inte kvar i Björklöven. Kommer hamna i bättre liga.

Alex Hutchings
Ska ha erbjudits ett identiskt kontrakt, vilket i så fall enligt mig är helt sinnessjukt. Redan där visar du att du inte tycker att det man åstadkommit är värt att satsa på. Man kan inte försöka ge en spelare en låg lön för att hoppas att han nappar, bara för att spara pengar. Vissa spelare måste kosta från steg 1. Hutch är en sån spelare. Risken är nu att han drar till en konkurrent.

Jesper Thörnberg
Sätter personligt poängrekord denna säsong och ska ha erbjudits en lönesänkning på hans redan låga lön. Man ska ha insett sitt misstag och sedan erbjudit samma lön som den gångna säsongen.

Stefan Andersson
Ska ha erbjudits en 30 % lönesänkning.

William Quist
Klubben ska enligt uppgift söka efter en liknande spelare, men mindre skadebenägen. Kan få söka sig efter en ny klubbadress.

Lucas Sandström
Ska ha erbjudits ett kontraktsförslag.

Vad gäller Emil Wikström, Nicklas Johansson, Gustav Grundström och Victor Ekeståhl-Jonsson så har vi inte lyckats luska ut hur det d ser ut för dom, men om vi tittar till den sistnämnde så torde han ligga pyrt till då Piteås David Lindqvist ska vara på G in och eftersom han är center och vi redan har tre på kontrakt så borde VEJ få söka vidare lycka någon annanstans. Samtidigt kan man undra hur tanken ska vara med Lindqvist? Han är en produktiv center vilket vi redan har tre av. Vilken ska i så fall ta den något otacksamma rollen i en fjärdelina? Edblom? Knappast till den lönen. Öhman? Närmast till hands kanske, men ändå? Kim? Aldrig! Samtidigt florerar ju rykten om att man vill köpa ut Kim och då skulle det bli logiskt att kanske ta in Lindqvist. Kim och Tommy Jonsson ska ju inte heller ha dragit jämt under säsongen och eftersom alla andra oliktänkande åkt så torde det kunna ligga någon sanning i det ryktet.

Rasmus Bengtsson och Dennis Persson tillhör Rögle respektive Modo och där har vi förstås inte första tjing om man säger så. Hoppas dock man för samtal även med dessa.

Kelsey Tessier var en panikvärvning för att blidka kritikerna och kommer inte bli kvar i Björklöven.

Vad blir då kontentan då? Ja, inga spelare som instinktivt skrivit på. Vi har sju spelare på kontrakt, men som vi uppgav tidigare så kan Fredrik Hetta hamna i Pantern, Kim Karlsson kanske köps ut och hur blir det med Jon Palmebjörk? Han vill hem, men passar han in i Tommy Jonsson lagbygge till den kommande säsongen? Han passade inte i år, i ett lag bygge som Tommy inte hade jättemycket del i. Om han nu får forma ”sitt” lag, vart finns det plats för Jon?

Jag vet att man ska vara positiv, men tittar man ur ett skräckscenario, så har vi kanske bara ha två backar och två centrar i truppen? Ska vår kommande GM ha något att säga till om och det ska vara Joakim Fagervall, så kanske vi i absolut värsta fall får vänta till den 28/4 innan vi kan börja bygga. Vilka spelare är lediga då? Eller ska Tommy bygga helt själv?

Samtidigt ska vi kanske inte bry oss väldigt mycket om truppen. Om nu AIK och Leksand går upp i SHL har ju hockeyförbundet alla incitament att stänga SHL, eller hur?

22 thoughts on “Silence season?

 • 16 mars, 2016 kl. 12:50
  Permalänk

  Bittraste inlägget på länge. Ni sprider inte direkt positiva signaler med sådana inlägg.

  Känns dessutom ytterst osäkert kring era rykten då ni skriver ”Ska ha erbjudits…..” osv. Ska ha, enligt vem?

  Ta en kaffekopp, lite frisk luft, och försök se lite positivt på tillvaron så ska ni se att lusten att skriva kommer tillbaka.

  Svar
  • 16 mars, 2016 kl. 13:02
   Permalänk

   Må så vara, men kan inte rakt av se ljust på tillvaron bara för sakens skull. Det måste finnas en grund att luta sig emot och den ser jag inte just nu. Vill du kalla det bittert får du givetvis göra det. Jag skulle nog mer beteckna det som oro.

   Jag har bra källor för det jag skriver, så tro inte att det är ”hitta på saker”.

   Svar
  • 16 mars, 2016 kl. 14:38
   Permalänk

   Näää nyfikenheten tar överhand… måste bara ställa frågan…

   Var någonstans hittar du något som är positivt med denna säsong, utrensning och total tystnad.
   Ända infon som kommit ut är intervjuer där TJ och Dalle tävlar i vilken som vinner årets ordbajsande.

   Berätta gärna, ska bli intressant att läsa.

   Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 13:04
  Permalänk

  Jag blir förvånad om Fagervall dyker upp som GM och TJ blir kvar som tränare. Känner inte riktigt att de två individerna skulle funka tillsammans, men vi lär inte få veta så mycket förrän Luleå åkt ut från SHL-slutspelet.

  Tyvärr så känner man sig inte så positiv inför kommande säsong när man läser vilka ”förslag” som Löven lämnat till tongivande spelare. Om det dessutom är så att många spelare inte trivs i TJ:s spelsystem, så spelar det ju heller ingen roll vilka ”förslag” som lämnas, då dessa spelare ändå kommer att dra till andra klubbar med mera normala tränare.

  Apropå stängd liga, så heja Karlskrona och Modo = finns fortfarande en liten chans att ta sig upp till ”finrummet”.

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 13:26
  Permalänk

  Skulle vilja veta graden av substans i tipset att Trotter åkt till Ryssland?
  Jag har då sett honom varje dag sedan säsongen tog slut, då jag bor i direkt närhet av honom.
  Senast häromdagen med en ”lokal” tjej?

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 14:36
  Permalänk

  Fy fan är väl det enda man kan säga om detta. Varför göra sig av med stommen i laget??? Kim och Quist måste ju va kvar. Varför kan inte TJ dumpas istället?? Vad hände med kontinuiteten? Gäller den bara ledarsidan helt plötsligt!!? Nej löven, ni är på väg att tappa ett fan som hängt med sen 85.

  Svar
  • 16 mars, 2016 kl. 15:58
   Permalänk

   Jag har varit med sen 81. Nu räcker det för mig.

   Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 15:30
  Permalänk

  Vet att Qvist fått kontraktsförslag!

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 15:41
  Permalänk

  Skandallös hantering av Hutchings och Thörnberg, hur tror man att man ska få behålla dom när man agerar som man gjorde!!! Köpa ut Kim…skandal det med men det är väl inget annat att vänta med TJ kvar vid rodret!!! Det kommer att bli en tuff resa nästa säsong med…får vara glada om vi kan kliva upp ett snäpp från ruta 1!!!

  Svar
  • 16 mars, 2016 kl. 16:12
   Permalänk

   Håller med ! Inte direkt så att tänkbara nyförvärv blir mer intresserade av att komma till Löven när man gör på det där sättet. Bort med TJ. Han kommer att förstöra vår klubb och sedan åka tillbaka till Gävle och leta efter en ny klubb att förstöra:-(

   Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 18:20
  Permalänk

  Men händer det så jättemycket i de andra lagen då, så här är det ju varje år. De bra lagen måste spela klart och göra lite värvningsdrag innan lagen längst ned i SHL kan pussla med kvarvarande spelare. Och sedan är det lite skadat gods kvar till resten av hockeysverige. Så i månadsskiftet april/maj kan det börja rassla till.

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 18:21
  Permalänk

  Självklart ska man förhandla och pruta med alla spelare. Så att ge låga bud är en del av spelet. Tycker att vi ska ta det lugnt och se vad som händer. Silly Season startade tidigt i år. Det är det enda.

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 18:32
  Permalänk

  Alla förhandlar ju.Även Löven
  Skam bud hit o dit
  Bättre att spara pengar till bättre spelare och skambuda
  för dom kvarvarande
  Spelarna vill ju sondera marknaden också

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 20:37
  Permalänk

  Men tycker verkligen löven (om det har skett vilket skulle va konstigt om det inte hade gjort det) borde släppa någon förlängning eftersom det har bara varit negativa besked och som sagt tyst i snart 2 veckor! Man får väll bara hoppas på att dom inte har varit så idiotisk att dom inte har förlängt med någon spelare alls.

  Svar
 • 16 mars, 2016 kl. 21:37
  Permalänk

  ”Man kan inte försöka ge en spelare en låg lön för att hoppas att han nappar, bara för att spara pengar. ” – Är väl exakt det man ska? Ska man ge topplön direkt?

  Det borde vara förhandling, och då börjar man lågt. Sälja bilen på blocket, sätter man väl ett högt pris och hoppas nån nappar? Sen förhandlar man. Ytterst märkligt stycke.

  Bra jobbat Dalle i det fallet. Finns andra om inte Hutch vill.

  Svar
 • 17 mars, 2016 kl. 09:00
  Permalänk

  Läste igår att poängkungen i Vita Hästen fått ett nytt kontraktsförslag…en lönesänkning med 20%!!

  Svar
 • 17 mars, 2016 kl. 16:35
  Permalänk

  Gällande kontrakt för 15-16 räcker April månad ut ! Så är de, lite stiltje kan bero på det ?

  Svar
  • 17 mars, 2016 kl. 17:44
   Permalänk

   Mycket möjligt, men samtidigt har tio av våra konkurrenter förlängt med minst en spelare var och vissa började redan i januari. Finns det verkligen ingen av de som är kvar som är värda att bygga vidare på?

   Svar
   • 18 mars, 2016 kl. 12:13
    Permalänk

    Öhman,Edblom,Andersson dom tänker hockey, sen behövs de krigare som jagar livet ur motståndarna. Så klart en bra målvakt ( Mattsson ) också !

    Svar
 • 17 mars, 2016 kl. 18:46
  Permalänk

  Många av spelarna i Löven har haft jämförelsevis låga löner kan bero på flera saker men kanske fått lämna en tidigare klubb / haft svårt att få nytt allsvenskt kontrakt mm. En lön i allsvenskan har man oftast jobbat sig till genom god poängskörd eller på annat sätt viktig för ett lag . Som professionell hockeyspelare sliter man på sin kropp under några intensiva år klart att man ska ha och att förening ska erbjuda ge en hyfsad lön om man vill ha ett slagkraftigt lag . Sen är det viktigt att ta hand om sina spelare ha en vettig värdegrund som gör att man trivs i föreningen , det har inte Löven haft

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: