-Siktar uppåt och har flera år nosat på att gå upp!

Han har gjort 249 allsvenska matcher varav 44 i Björklöven. Nu väntar en helt annan karriär.

Han går samma väg som exempelvis Hans ”Virus” Lindberg, John Slettvoll och Alexander Beliavski. Han satsar på en tränarkarriär. Återstår att se hur långt han når. I morgon skrinnar i alla fall Robert Wallmark ut på Sölveshovs is som Sölvesborg nye A-lagstränare. – Då får man se hur det ser ut. Ska vara ett bra gäng, berättar Wallan för bloggen och förklarar att han själv har en spelidé att de lag som kontrollerar pucken bäst ofta vinner matcherna så det är något han ska jobba mycket med det. -Våga spela pucken blad till blad.

Annars förklarar han att allt är ganska nytt.– Jag har varit ungdomstränare i ca 7 år i Mörrum. Sedan så får inte föräldratränare vara aktiva i A-pojk längre så vi har inte aktuella där. Då kändes det som att jag hade en möjlighet att prova detta. Dom spelar i div3, men siktar uppåt och har flera år nosat på att gå upp.

Har då den forne nr 19 i Björklöven någon koll på laget nuförtiden? – Jo då, jag hänger med ok när det gäller löven. Har en gammal vän i Umeå som jag brukar prata hockey med. Tror att ni kommer tillhöra toppen i år. Staden och Norrland behöver Björklöven.

Och när vi ändå är inne på tränareämne så har han bara positiva tankar kring Tommy Jonsson. -Jo, tycker ni har fått en grymt intressant tränare. Helt klart en topp tre tränare i hela Sverige.

Återstår att se om Sveriges topp 3 tränare kan göra laget till topplag i hockeyallsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: