Sicket lag…

I går hintades om ett lag med f.d. spelare. Men i tider när Jussi Heinekken anlänt, Despotovic är på ingång, Qvist och Wennerberg snart är tillbaka i uppställningen känns vårt nuvarande lag mer intressant än på länge. Nedan kommer våra respektive lag att presenteras. Vi presenterar det lag vi anser borde stå på isen den 27 oktober nästa tisdag mot AIK i vår hemmaborg, Umeå Arena.

The Sandwich vill gärna se följande uppställning.. förutsätter kallt att Galbraith fortsätter i kassen och att Siken tyvärr vaktar båsdörren och räknar utespelare (max 5!) vid den.

1:a femman: J Svedberg, M Johansson – C Thörn, F Öberg, J Schultz.

2:a femman: J Heikkinen, N Andersson – M Wennerberg, E Qvist, D Despotovic 

3:de femman: O Korkeavuori, V Vikeväinen – J Floberg, T Koponen, M Lundberg

4:de femman: A Eriksson, P-A Lundström – M Isaksson, J Ledin, M "Mezzy" Jonsson

Blir inte så lätt att komponera laget, men jag ser gärna två producerande enheter och en strikt defensiv, därtill en brunkar- och checking-lina som pumpar på backarna rätt rejält… När vi inte riktigt har karaktärerna blir det i bland lite "av det vi har kvar"..

I den första är jag iaf nöjd över kompositionen, jag menar bläckfisken Svedberg som ger fri lejd åt kaptenen Öberg och vår AHL-lirare Schultz.. Tycker det räcker rätt bra så.

Den andra tror kommer producera minst lika som den första. Egentligen är jag sjukt oroad över det defensiva ansvaret, men då jag lätt imponeras över spelskickliga backar blundar jag med båda ögonen då det blir spel i den egna zonen, anfall är bästa försvar!

Den tredje bjuder på ingenting, zip, nada, zero and nothing. Korken och Vikeväinen bjuder inte på nåt, när sedan Kopo viner varena tekning så, när här känns det verkligen 0-0!!

Den fjärde hade mycket väl eller torde kunna nästan kunna bjuda på show som den 2:a. Men nu har vi konkurrens, stor konkurrens och då blir det tyvärr begränsat med speltid.. såväl Isak som Ledin förtjänar mer tid, men nu är platserna färre så det gäller att slipen är knuten rätt sätt!

+++

Lövenbloggaren kontrar, men erbjuder samtidigt ett näst intill identiskt lag.. det är väl det som är tjusningen. I vissa avseenden är vi så lika, ändå är vi väldigt olika och tycker inte alls på likartat sätt. Men nu gäller Löven…

1:a J Svedberg,M Johansson – M Wennerberg, J Schultz, F Öberg,

Kommentar: MaJo sköter att hantering av puck i backparet, tillika sköter Svebba det defensiva ditot. Wennerberg banar väg för Öbbe som serverar Jesse.Plane and simple.

2:a Heikkinen, N.Andersson – Isaksson, Qvist, Thörn

Kommentar: Kan bli lite chansartat med två offensivt lagda backar, men jag känner samtidigt inte att någon av dessa kan spela i min defensiva tredjefemma. Thörn ska likt Wennerberg med sitt tunga kroppsspel ge yta till Qvist att briljera med vassa passningar. Om Isaksson är rätt tredjelänk är verkligen frågan, men han kan samtidigt inte agera defensiv och i en fjärdelina? Knappast. Vad händer om man hittar en till kanadick som ska lyfta 2-3 kedjan? Nu är det verkligen upp till bevis för den gode Isak.

3:de: Korkeavouri, Lundström – Floberg, Koponen, Lundberg

Kommentar: Backparet är defensiven personifierat. Var ett tag inne på att placera Floberg i den fjärde för sin fart som säkert skulle göra nytta där, men samtidigt har han defensiva kvalitéer som kan komma till rätt hät. Koponen och Lundberg används redan i defensiva roller.

4:de: Eriksson, Vikeväinen – Despotovic, Ledin, Jonsson

Lövenbloggaren väljer att satsa på två offensiva femmor, en tredje med defensiva uppgifter samt en fjärde som får agera avlastande och som checkingfemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: