SHL-samarbete på annat håll?

Med anledning av det läsaren Jonas skrev i morse skrev ”Klart med Frölunda, de kommer se Löven som sitt farmarlag. SAD!” så väljer bloggen att berätta vad vi vet kring detta.

Joakim Fagervalls Björklöven är intressant för dubbla SHL-lag. Foto:The Sandwich
Vi har en längre tid vetat om att Björklöven jobbat mot ett form av samarbete med en SHL klubb och när NSD i fredags skrev om att Luleå vill placera spelare i Björklöven, så tänkte jag instinktivt, ett SHL -lag till? Nu är det så vida jag vet bara en önskan från Luleås sida att kunna placera spelare i Björklöven och inget alls snackat mellan klubbarna. Det är istället Precis som Jonas skriver att Frölunda vara den stora samarbetspartnern, något det varit ett stort hysch-pysch kring och kanske fortfarande är, men det senaste uppgiften bloggen har är att det ska vara klart med ett samarbete med Frölunda.
Enligt uppgifter till bloggen består upplägget i att Björklöven betalar Frölunda en månadsavgift och får sedan tillgång till spelare under året. Uppgifter om längd på eventuella lån m.m. eller vilka spelare som det kan tänkas röra sig om vet vi inte, men tittar vi på deras juniorer så hittar vi namn som Filip Westerlund, Joni Ikonen och Kalle Miketinac. Sen finns ju Finlands 17-årige J20-landslagsman Kristian Vesalainen. Vi nämner inte ens 16-årige Rasmus Dahlin.
Sedan kanske det är därför som Erik Karlsson, är på Lövens radar? Vi leker med tanken att Löven signar honom men att ex Frölunda har nån typ av tjing på honom om han utvecklas bra, likt Malmö har gjort med Lars Bryggman och Fredrik Händemark i IK Pantern.
Sen kan man ha åsikter kring om vi ska vara en ”farmarklubb” eller inte. Är klart man är tudelad kring det, men kan lösa delar av spelartruppen på detta sätt utan en massa korttidslån och sedan ta in überspets, ja då kanske det är en väg att gå? Vi vet att tidigare sportchef Daniel Johansson ifjol hade en del snack med Frölundas dåvarande sportchef, numera klubbdirektör Christian Lechtaler, där både Alexander Younan (ryktas just nu till Finland) och Oliver Bohm (nu Växjö) var nära på lån under fjolåret.
Visst är risken att bli lite av en farmarklubb, men samtidigt viktigt att kunna få hit talanger. Alla tar ju inte plats i SHL och då lär vi vara val nummer ett OM vi lyckas bygga upp en bra relation och ett bra samarbete. Sen blir vi ju inte lika utsatta vid exempelvis skador och det vet vi ju hur det brukar se ut, säsong efter säsong. Tittar man sen på deras J20 killar som Vesalainen, Ikonen och Westerlundså är de ju riktiga supertalanger. De jämförs ju med Elias Pettersson, Lias Andersson m.fl. Hade vi haft dem i egna led hade vi ändå aldrig kunnat behålla dom och då få chansen att ha sådana killar i truppen?
Ja, vad säger ni? Först flört från Luleå och nu ett tänkt Frölunda? Bra eller Anus? Skriv en kommentar…

9 thoughts on “SHL-samarbete på annat håll?

 • 26 mars, 2017 kl. 20:47
  Permalänk

  Bra så länge inte våra juniorer försvinner till t.e.x Frölunda Då luktar det farmarlag lång väg.Också dumt när dom kallas tillbaka vid skador.Då står vi där utan fulla kedjor kanske

  Svar
 • 26 mars, 2017 kl. 20:55
  Permalänk

  Skall Björklöven betala Frölunda ”en månadsavgift” för att Frölunda sen skall kunna
  utveckla sina yngre spelare hos oss och sen plocka tillbaka dem när de blivit tillräckligt bra.
  Tror inte på idén med Löven som ett farmarlag.

  Svar
 • 26 mars, 2017 kl. 22:02
  Permalänk

  Vi får ta tag i juniorsidan.
  Satsa ordentligt
  Det är en väg och sedan ta steget upp till SuperElit.
  Men det bara AIK,MODO,Mora,SSK och VIK som har lag där och två av föreningarna lirar som ni vet för sin överlevnad just nu.
  Vad jag försöker säga så finns det andra vägar än SuperELit.
  Jag tror på en annan väg än att bli beroende av någon annans talangbank.
  Har aldrig gillat ”farmarlagssystemet” oavsett hur upplägget ser ut.
  1991-1992 hade min uppväxtstad Köping ett grymt hockeylag med bland annat inlånade Tommy Salo,skyttekungen Patrik Zetterberg.
  Det var talanger som vi fick del av tack vare samarbetet med VIK Hockey.
  Det var kul men ändå inte vårt gäng som man sade i staden.
  Tommy Salo var tredjemålvakt lånades in under två säsonger och sedan gick resan uppåt…
  Första målvakten Pär Hellenberg var på nedgång och där gick resan nedåt när han fick ta klivet nedåt..
  Laget var beroende av VIK och när dom fick problem bland annat med en massa skulder så gick även Köping i konkurs.
  Nu heter ju laget Frölunda och vi inte Köping och upplägget är ett helt annat och det är en helt annan tid men det är ändå så att det inte är ”våra grabbar ”som vi ger chansen.
  Grabbarna som kommer till oss kämpar inte för klubbmärket utan för sig själva.
  Det är bättre att ha en bred ung bruttotrupp och låna ut dem och sedan ta in dem vid skadebehov.
  Grabbar med anknytning till Umeå och norrland.

  Svar
  • 26 mars, 2017 kl. 22:08
   Permalänk

   Vem ska vi låna ut till om lönesystemet är så dåligt? Att låna ut är ok, men inte låna in? Antingen är man emot systemet helt eller så accepterar man det. Allt annat är hyckleri

   Svar
 • 27 mars, 2017 kl. 07:40
  Permalänk

  Jag tycker detta är bra! Såvida vi använder tillgången med måtta och avvägning så ser jag det nästan bara positivt. Frölundas juniorer är överlag på en betydligt högre nivå än Lövens, även om det givetvis är något vi vill ändra på. Just nu är vi inte där dock, men detta kan faktiskt även bidra till våra egna juniorers utveckling. De som ändå inte hade nått upp till A-laget får nu chansen att se hur killar i sin egen ålder tränar och uppför sig på isen. Kan man vända det till något inspirerande är detta riktigt bra. Och Vesalainen hade klätt riktigt fint i gröngult!

  Svar
 • 27 mars, 2017 kl. 09:57
  Permalänk

  Se på Oskarshamns samarbete med Frölunda den gångna säsongen. Det gick ju inget vidare…

  Svar
 • 27 mars, 2017 kl. 11:08
  Permalänk

  Kan ingen intevjua fagge och fråga vad som är tanken

  Svar
 • 27 mars, 2017 kl. 16:11
  Permalänk

  Oik gick inge vidare, Hästen med Örebro gick inge vidare bra heller. Men Pantern gick som tåget…. jag tror iaf på ett samarbete med någon Shl klubb. Men egoistiskt tänk nu, när Löven står på egna ben med juniorer o framgångar kanske det inte behövs. Så länge vi är ett bottenlag i HA ska vi nog vara tacksamma att t e x förra årets sm vinnare vill arbeta med Löven.

  Svar
 • 27 mars, 2017 kl. 20:10
  Permalänk

  Erik Karlsson hade varit ett jättebra nyförvärv!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: