SHL-meriterad målvakt till Löven

I dag gick Björklöven ut med att som sin vana trogen presentera nya spelare kl 14.00 och så satte spekulationerna igång. Målvakt eller utespelare med tanke på ryktet om Drew Paris? De skulle röra sig om en något större signing och då försvann alla tankar på målvaktssidan då tänket ju känts som en div 1/jun lösning.Dock visade det sig röra sig just om en målvaktslösning och kl 14.00 plingade det till och Linus Fernström presenterades som Björklövens nya målvakt.

Björklöven meddelar följande i PM:et:

Björklöven har kontrakterat målvakten Linus Fernström med Karlskrona HK som senaste svenska klubbadress

– Vi har valt att stärka upp och spetsa till målvaktssidan med Linus Fernström. Kontraktet gäller resten av säsongen, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

29-årige Linus Fernström kommer ursprungligen från Stenungssund och har spelat ett antal säsonger i SHL med Frölunda och så sent som förra säsongen med Karlskrona. I Hockeyallsvenskan har han tidigare spelat med Almtuna och Oskarshamn.

-Linus har storlek, är placeringssäker och har erfarenhet av spel på en hög nivå med tre raka säsonger i SHL, avslutar Björklövens sportchef Daniel Johansson.

***

Linus började säsongen i HK SKP Poprad i den slovakiska ligan och har dessförinnan fyra säsonger i SHL, tre med Frölunda och ifjol med Karlskorna med totalt 96 SHL-matcher. LInus ansluter till truppen i morgon, men oklart om han debuterar redan mot Tingsryd. Vad händer sen när Adam Werner kommer åter från JVM? Med tanke på att Werner har varit vårt förstaval så lutar det givetvis att Niklas Lundström får lämna Löven.

4 thoughts on “SHL-meriterad målvakt till Löven

 • 15 december, 2016 kl. 14:37
  Permalänk

  Ganska bra lösning. Linus bör vara en rätt bra målvakt på hockeyallsvensk nivå. Nu håller vi tummarna för att han får en bra start, så vi inte får ett nytt nervvrak i kassen.

  Svar
 • 15 december, 2016 kl. 15:27
  Permalänk

  Duktig på att mota puckar men släpper en hel del returer och ofta rakt ut. Lite svårt att bedöma efter förra säsongen i Karlskrona då laget uppträdde uselt i försvarsspelet och var ett allmänt stryklag. Får förhoppningsvis lite bättre hjälp nu av stabila lövenbackar! 🙂

  Svar
  • 15 december, 2016 kl. 16:02
   Permalänk

   Stabila lövenbackar!? Hahaha… kul skämt!

   Svar
 • 15 december, 2016 kl. 20:07
  Permalänk

  Jag måste säga att ni aldrig slutar att förvåna mig. Först Twittrar ni ut att det inte handlar en målvakt utan något större. Direkt journalisterna skriver att det rör sig om Fernström ja då har bloggen plötsligt hör detta via källor. Varför fortsätter ni envisas med att vara något ni inte är? Det blir ganska pinsamt skulle jag själv tycka. Gör era personliga reportage och där ni har egna åsikter och inte sammanfattar det som står på Internet. Dessa reportage uppskattas !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: