Sex spelare på plus

I fredags en koll på den interna poängligan på försäsongen (länk) och i dag tänkte jag att vi kan väl syna vilka spelare som så här långt varit inne på fler mål framåt än bakåt. Sånt är alltid intressant, iaf i min bok.

#51 Lukas Ericsson har utöver två mål framåt även spelat 2-0. Arkivfoto: Lövenbloggaren

Så här långt på försäsongen två segrar på fyra matcher, efter 1-4 mot Marklunds, 3-2 mot Vasa, 1-5 mot Ässät samt 3-0 borta mot MODO kan vi notera även notera 6-7 i spel 5-5.

Hur ser då toppligan ut baserat på tillgänglig statistik?

 1. #40 Sebastian Selin, +2 (2-0)
 2. #53 Lukas Ericsson, +2 (2-0)
 3. #49 Simon Backman, +1 (2-1)
 4. #52 August Tornberg, +1 (2-1)
 5. #10 Emil Norberg, +1 (1-0)
 6. #79 Emil Lundberg, +1 (2-1)

Så här långt alltså tre spelare som ännu inte varit inne på något mål bakåt i spel med lika många på banan, vi kan även summera till nio spelare som spelat +- 0.

Möjligen att jag på förhand tänkt Selin som en liten poängspelare, det såg vi i fjol att Lukas inte direkt var. Men otroligt nyttigt så klart att båda dessa så här långt ändå ligger på plus, gör så klart laget än bredare.

Intressant statistik eller bara värdelöst vetande? fältet som vanligt rätt fritt.. Skriv gärna en kommentar!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Sex spelare på plus

 • 29 augusti, 2018 kl. 16:04
  Permalänk

  På försäsongen mot lagen vi har mött så är det både intressant statistik och värdelöst vetande. Mot två Liiga lag och ett SHL lag så ska man inte förvänta sig speciellt många plus. Men samtidigt intressant att se inom laget vad de olika spelarna får för något. Sedan är det en rätt orättvis statistik och detta är någonting som NHL experterna pratar mycket om. En spelare som får spela mot motståndarnas bästa spelare har det svårare jämfört med en som spelar mot en mindre skicklig motståndarfemma.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: