Setförlust mot Vita Hästen

Till sist en rätt klar torsk, setet till Hästen via 6-0 om vi lirat tennis dessutom kaffe kaka och åttonde raka på bortais. Självförtroende bör ha fått sig ännu en rejäl törn. Till sist alltså 0-6 mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen, dessutom årets första match för oss. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-0,3-0,3-0), skotten 29-31 inför 2 633 åskådare i Himpan.

vita hasten_lovenMatchen lämnade mycket övrigt att önska, men vi kan inte göra annat än försöka komma igen och ladda om fredagens match mot MODO. Men jag tror som sagt matchen säkerligen lämnade en del att önska för firma Åkerblom/Jäger.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #.. Näe, just det.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #10 Thörnberg samt #24 Hage även om det i går (enl VK) lät som att Tobias skulle följa med och sitta som extraforward.

Sedan denna gång #12 Pavel som extraback samt numer utlånade #29 Stenlund-Ädelgran utanför laget.

Laget mot AIK:

31 Linus Fernström (50 Niklas Lundström)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ , 28 Lucas Sandström – 6 Kim Karlsson – 7 David Lindquist

2:a

55 Simon Fredriksson – 37 Jacob Andersson, 33 Marcus Jonsson – 36 Zach Hamill – 19 Austin Farley

3:e

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 91 Joakim Högberg – 18 Axel Ottosson – 20 Mattias Granlund

4:e

Extra: 12 Niklas Pavel samt linan 22 Nicklas Johanson – 74 Stefan Öhman – 14 Cody Murphy

Där extraspelaren backen #12 Pavel blev kvar på bänken hela matchen.

Möjligen lite märkligt sett till intervjun med ass.coach Jäger i går med hemsidan att man sedan sist splittade på vårt förmodligen stabilaste backpar 4-12 med #12 Pavel på bänken i kväll. Och apropå ”små förändringar” i kedjorna var en lina intakt sedan sist mot AIK och sedan lirade även #18 Ottosson och #91 Högberg i hop senast, annars helt nya konstellationer.

Inte så att man behöver avslöja laget eller så, men är det inte lika bra att säga ”vi släpper laget i morgon.. ni får vänta och se!” Kontra, ”vi får försöka fylla ut Boström plats och försöka göra det bästa av det”.

Känns nästan som att man drog bollar i tombolan vid eller efter värmningen.

* * *

Matchen som sådan?

Vi började inte direkt dåligt, som sambon tyckte var ju ”Löven bättre från början” men efter utvisningarna i slutet på första och i inledningen började raset. Sedan visste det tyvärr inga gränser..

Inte direkt mycket till behållning.. möjligen när #31 Fernström gräver fram pucken (vars var den?) och ger den till linjedomaren eller när känslospelaren #28 Sandström visar lite känslor med knappt sex minuter kvar för att få står först i duschkön.

Annars otroligt beige.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (07:40 min) och i kväll var vårt BP 57,14%.. Senast mot AIK alltså inte ens ett enda ett BP, i dag bjöd vi alltså Hästen på fem lägen i 3-5.. Enough said.

Mer statistik

Tekningar: 36-33, alltså en knapp förlust men i kväll vann vi grenen blockade skott 12-6 men föll i tacklingarna via 1-2.

Sedan lite oroande att den offensive #16 LEJ noterades för vår enda tackling.. vars var de övriga och varför satt #12 Pavel på bänken?

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 21:03 min
 2. #57 S Andersson, 20:11 min
 3. #16 LEJ, 19:56 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fortsatt enkelt försvarsspel
 • Målvaktsspelet måste upp några snäpp
 • Powerplay. Det lag med bäst PP vinner matchen.

..och hur gick det?

Jag tyckte #31 Linus Fernström steppade upp rejält jämfört med tidigare och inledningsvis kändes vårt försvarsspel både enkelt och tämligen stabilt. Men sedan kom alla djävla utvisningar och då vi drog på oss fler än vi gjort och sedan bjöd generöst på 3-5:lägen var det tyvärr början till slutet.

Matchens ?

Möjligen redan inför varför #12 Pavel var utanför laget, inte så att #16 LEJ återigen skulle hållas utanför men det finns andra som borde vial för Niklas. Sedan då det där med att återigen fullständigt göra om i linorna och även sätta #14 Murphy i den fjärde.

..och under matchen, disciplin och effektivitet?

Inga noterade byten för vare sig #22 eller #33 i tredje perioden, vi behöver direkt inga nya skador?!

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Att den är redan på fredag kl. 16. Förlorar man 0-6 tycker jag det känns otroligt krystat att ”vi inledde bra”.. sist jag kollade på wikipedia spelas en match i 60 minuter.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#37 Andersson, mest istid och inga direkta misstag.

två loggor

#31 Fernström, trots 0-6 flera avgörande räddningar och bästa insatsen i vår tröja.

en logga

#28 Sandström, möjligen den enda som visade lite känslor i kväll.

Lucas må vara en grinig djävel som i bland tidigare har dragit på sig rätt onödiga utvisningar som även straffat laget. Nu visade han i stället befriande ”lite” känslor genom att dunka med klubban ett gäng gånger i sargen och till sist sparka mot den samma innan Bjälkander fick nog och gav Lucas första plats i duschkön med ca 6 minuter kvar innan hesa fredrik.

Kanske inte vackert, men bloggen väljer i stället att uppskatta att det finns lite engagemang och att någon vågar visa lite känslor. Annars väl slätstruket och lite på sin höjd mellanmjölk över Löven nu..

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

31 thoughts on “Setförlust mot Vita Hästen

 • 4 januari, 2017 kl. 22:47
  Permalänk

  Helt otroligt att Pavel är utanför med tanke på hur han spelat kontra ett par andra backar.

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:59
   Permalänk

   Tanken var ju att prioritera offensiven och för att procentuellt öka den mest är väl att ta bort det mest defensiva, eller hur? Tränarna har tydligen läst matematik…men missade den följande logikkursen. Ooops…

   Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 22:49
  Permalänk

  Vi vann skotten såg jag. Var det som vanligt skott i magen till 100%?
  Känns som att man kan ställa vem som helst i mål mot oss bara dom har en riktigt bra magplatta.

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:55
   Permalänk

   Skott mitt i målet är vanligt när du inte får tid att sikta. Så blir det mot lag med bra försvarsspel.

   Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 22:58
  Permalänk

  Såg första 10 min ,uselt

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:54
   Permalänk

   Hahahaha de var ju de bästa i matchen 😉 Är du lika blind som ledningen?

   Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 23:02
  Permalänk

  Nä nu skickar jag tillbaka årskortet. Känns som ett hån. Man betalar medlemsavgift, årskort och stöttar greendevils. De enda man får tillbaka är ångest. Vad är fel i laget? Rätta färgerna? Jo pyttsan. Inte för de som spelar i A-laget.

  Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 23:05
  Permalänk

  raka vägen ner i div 1 om inget händer !

  Agera för helvete !

  Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 23:07
  Permalänk

  Lukas kommer nu definitivt att bänkas alt sparkas. Inga känslor ska visas i detta vissna Löv. Var är stoltheten? Nu igen utklassade av ett lag som borde ligga bakom oss.
  Med detta zombielag har vi absolut inga lag bakom oss snart. Va hände med Aik snacket = ett steg i rätt riktning? Tillåt mig skämmas och skratta åt denna skit.
  Borde stått 2-0 eft första perioden till Hästen men Linus lyckades rädda oss o maken till dåligt försvarsspel finns inte på denna jord. Möjligen i korpen, motståndarna behöver inte ens anstränga sig för att måla,…nä fy fan
  Heja nästa säsong, hoppas vi är kvar i HA

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:53
   Permalänk

   Tror Lucky klarar sig då han var en ende som i alla fall visade en åsikt om insatsen. Tyvärr ger vi ju bort en match..igen. Ingen vet hur det hade slutat om vi inte tagit 5 st 3 mot 5, men oddsen hade ju varit betydligt bättre. Oroväckande hur vi tappar koncepten så fort vi släpper in ett mål. Har våra killar aldrig spelat en match förut? Sånt händer och man nollställer och kör på. Det lärde jag mig i B-pojk.

   Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 23:11
  Permalänk

  nästa säsong spelas i div 1 tyvärr !

  Fagervall agera nu .

  Ny tränare
  Nytt spelsätt
  Nya backar

  Sätt igång o jobba annars möter löven Kovland igen ?

  Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 23:19
  Permalänk

  Helt djävla otroligt hur tränarna agerar både före och under matchen ,nej nu måste Fagervall som sportsligt ansvarig agera. Det finns så otroligt många frågetecken om hur man ställer upp laget, hur man matchar eller kanske mer inte matchar. Löven hade knappt en riktig målchans på hela matchen trots 31 skott, men det är ju kanon att ha fyra jämndåliga femmor som skjuter alibi skott så vi vinner skotten i match efter match. Poängen är ju inte så viktiga för vi har ju 20 steg kvar innan serien är klar och då vi ska vara som bäst. Tyvärr Åkerblom då är serier för våran del SLUT ?

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:49
   Permalänk

   Jo, mycket alibisnack. Krav på max 2 utvisningar inför match men verkar inte bry sig eller snacka med laget efter 13 st 2:or och 5 st 3 mot 5? Nä, ordbajs som vanligt och verkar helt sakna verklighetsförankring.

   Svar
 • 4 januari, 2017 kl. 23:27
  Permalänk

  Fernström bästa löv.
  Messys agerade vid 1-0 är starten på raset. VH hade spelat ett bedrövligt PP i 5-3 och man bara väntade på att tiden skulle rinna ut när en spelare i VH kommer in i zon, och istället för att messy trycker en ensam och med dålig puckkontroll spelare mot sarg, så backar han nästan in i eget mål, vilket tillåter VH att fylla på med hela femman och etablera lite spel som räcker till 1-0, och löven rasar ihop.
  Samma vid 2-0, fast nu är det LEJ som halvstöter på puckhållare istället för att gå in med överkropp, en backhand mot mål och en styrning – mål..
  Resten av matchen ej kommenterbar..

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:42
   Permalänk

   ja, jag förstår inte vår lamhet i egen zon. Finns inget lag i serien som ger så mycket ytor i egen zon som vi. Visst har man känslan av en trupp av leftovers, men även dessa måste väl förstå hockeyns grunder och ABC? Vad säger du, Michael, ska vi propsa på att få coacha en vecka inkl matcher? Kan fan inte bli värre. 😉

   Svar
   • 5 januari, 2017 kl. 13:08
    Permalänk

    Min spontana tanke är vi har försvarsspelar som inte vet hur man gör en offensiv tackling. Nu skriver jag om alla backar förutom Pavel i detta inlägg..
    Det är påfallande hur de ”tuffar” till sig vid sargen när det bökas puck, men så fort pucken har några meter till närmsta sarg beter sig våra backar som vilsna får. Blev smått chockad då 55 börjar bete sig som den stora back är då han rent av körde några open ice mot AIK,, men jag antar det var nått personligt gentemot sin gamla klubb.
    Det som våra backar har gemensamt är tricket – stå på två meters avstånd och vifta med klubbladet istället för att ta ett skär och nyttja kraften i sin överkropp. Även om de inte tacklar i kull sin kille så blir det otroligt mycket svårare att spela kreativ hockey när du får en fullmunderad hockeyspelare inpå kroppen.. Vet inte hur många tillfällen när jag ser laget spela, jag kör en inbillad tackling där lövenbackar undviker densamma..
    Man kan inte ha kommit så långt i sin karriär utan att tacklingskunskaper,, så jag misstänker att det rör sig om mentala saker, rädsla för att göra fel eller få en 2:a emot sig osv..

    Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 00:06
  Permalänk

  Hur kan någon komponera ihop så dåliga backar som vi har i årets lag? Det är en skam att inte Stefan Andersson eller Bull får nöta bänk som sjunde back istället för Pavel. Pavel borde vara gjuten och Stefan Andersson som helt saknar skridskoåkningen på den här nivån får fortsatt förtroende, trots att han inte hänger med längre?

  Sedan måste tränarna agera och byta spelsystem för vi är överlägset sämsta laget defensivt. Det enda som fungerar med det här laget är STYRSPEL och varför sitter Åkerblom och Jäger handlingsförlamade match efter match och INTE gör ett skit. Spela som Västervik som spelar sarg ut i egen zon allt som oftast och bjuder inte motståndarna på någonting samt med raka linjer i sitt offensiva spel och där de går direkt på mål.

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 00:46
   Permalänk

   Man ville ju vässa offensiven till denna match. Därför tog man in Lucas Ekeståhl-Jonsson vilket var helt rätt, men på bekostnad av Pavel? Hallå?? Han kanske tyckte till som LEJ inför AIK-matchen? Trodde Pavel skulle få BP-tid som tidigare när han varit sjunde, men icke. Märkligt med så dåligt BP som vi hade, att han inte fick speltid. Måste ligga något annat bakom.

   Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 02:09
  Permalänk

  Petade dom Pavel pga att han hade åsikter om att det sett dåligt ut på slutet, så börjar jag tyvärr snart bli less på Löven. Det är så mycket fina ord och slogans, men tyvärr så händer det ju inte så mycket i praktiken. Jag kräver inte ens guld och gröna skogar, men det går ju inte ens framåt. Just nu så känns det fan sämre än förra säsongen. Defensiven är utan tvekan sämre. Vad fan är problemet? Löven har bättre förutsättningar än nästan alla lag i den här serien. Pantern ligger på minst en nivå lägre, och det är bara ett av alla exempel. Det känns som att alla generellt sett brinner mer i de flesta andra lagen. Allt från styrelse till spelarna som inte riktigt platsar. Helt seriöst så känns det som att kvällens insats inte riktigt gör laget upprört, förutom ett fåtal spelare. Det kanske är där problemet finns helt enkelt. En för loj mentalitet där spelare och ledare vaggas in i en kanske omedveten snudd på likgiltighet. Det räcker inte med att spotta ur sig fina ord och reklamslogans, man måste även känna riktiga känslor för det man pysslar med.

  Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 02:56
  Permalänk

  Överlev nu bara säsongen på att brunka ihop poängen, laget har inte många lirare men många krigare som kan kämpa och slita ihop poäng. Föreningen måste tillbaka till elitvägen och helt sluta med den mjuka vägen som några i föreningen driver, den vägen är en förlorad stig rakt mot ättestupan. Sen behöver man se över alla positioner från styrelse till ungdomsansvarig. Det krävs mer intresse, engagemang och sportsligt kunnande. Man fattar direkt att föreningen inte mår bra då alla våra ungdoms- och juniortalanger tränar utanför klubben eller med konkurrerande klubbar! Det är rakt igenom en för dålig verksamhet och alldeles för dåliga tränare isf. Det finns heller ingen långsiktig plan på nåt trots två heltidsanställda sportchefer i flera år. Det enda man vet är att dåliga ledare är som cancer, de sprider sig genom att odugliga söker sig till varandra och utser nya odugliga ledare. Konstaterar bara ännu en gång att det återigen blir en säsong kastad i sjön pga sportchefer med rudiskontaktnät och lass av prestige i att inte kunna erkänna sina fel i lagbygget med Tommy. Likt historisk Lövenmentalitet så håller man hellre fast vid en förlorande väg hellre än att erkänna sina misstag, föreningen förlorar då dubbelt. Igen, igen och igen…
  Sista chansen är här, tillsätt rejäl tuffa tränare likt Fagervall och som klarar av att stå på egna ben och möta folk men som inte är bekväm för nån. Hissar också flaggan i topp för NSHA för att ni har Norrlands bästa verksamhet i konkurrens med alla storklubbarnas elitverksamheter. Kvalitet rakt igenom på alla punkter ner till tre Europafinaler med alla sina tre ålderslag. Skall följa era spelare och lag 2017 och se vad som händer så vi kan få behålla några i moderklubben.
  GreenDevils 4ever

  Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 03:37
  Permalänk

  Pinsamt !
  O det som e mest pinsamt e att Tommy o Åkerblom startade detta uppdrag tillsammans o Tommy fick lämna (vilket var rätt )

  O lösningen blev att Åkerblom tar över huvudansvaret .. (Billig skitlösning men okey då) . En viss Tommy Jonsson har lämnat effekt gav det !

  Men faktum kvarstår Åkerblom spelar samma hockey som Tommy gjorde .

  För det ser exakt lika jävla dåligt ut nu om inte sämre .
  O att inget lag har kickat 2 tränare under en säsong i ha håller inte .

  Tommy fick lämna varför ska Åkerblom va kvar ?
  Varför ? Hur e det möjligt ?
  O att kicka 2 tränare under en säsong är väll ingen jävla fara ..
  Bättre det än att spela i div 1 nästa år !

  Sen att backarna inte håller nivån i egen zon
  Är en annan sak …

  Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 06:17
  Permalänk

  Bojkotta modomatchen tamefan, alllihop.

  Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 06:24
  Permalänk

  Ge ett rejält stöd på fredag, blir det förlust där och inget görs efteråt av klubbens ansvariga tillika styrelsen, VD och GM så hoppas jag alla stannar hemma matchen efter.

  Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 10:27
  Permalänk

  om man rensar bort alla vinnarskallar och skapar en kultur med låga krav och en tränare som inte har spelarnas förtroende längre så får vi dagens björklöven,lägg dessutom till en sportchef som man måste ställa sig frågan om han har den kompetens som krävs för att klara sitt viktiga jobb så finns det bara en väg för detta lag neråt,han har varit minst sagt usel att hitta guldklimparna att värva.behöver han hjälp så kan han alltid ringa kalskogas motsvarighet för tips.det som gör måst ont är att laget pissar på klubbmärket när man inte ens klarar av hockeys abc och förlorar med stora siffror,förresten det finns
  en vinnarskalle Pavel,om det var mitt lag skulle jag göra honom till lagkapen!

  Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 15:22
  Permalänk

  Nsha=Sveriges mest oseriösa hockeyskola.

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 17:31
   Permalänk

   är nog eftersom att NHL o SHL spelare är delägare och tränare..
   p som i pajas

   Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 18:49
  Permalänk

  Seriöst? Och du har koll på hur dom väljer barn till denna hockeyskola. Det är förmodligen barn till dom som betalar störst pengar eller suger bäst.

  Svar
  • 5 januari, 2017 kl. 23:28
   Permalänk

   är du eller spelar du bara dum…
   läskunniga ser på http://www.nsha.se eller nsha15 FB instagram, ingen hockeyskola en akademi ”tveklöst synonym med talangutveckling”
   tre finaler i Riga och Modo SHL tränare i båset
   massor med kunniga hockeymänniskor och bara bra omdömen
   plutten din platsar nog inte tror jag och därför grinar Olle…:-k”)

   Svar
 • 5 januari, 2017 kl. 23:51
  Permalänk

  vi måste försöka komma igen och ladda om till fredagens match mot Modo
  det är nu vi alla supportrar måste ställa upp fastän laget inte förtjänar d
  kom igen nu å sluta negga det hjälper inte Björklöven snarare stjälper…

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 09:52
  Permalänk

  North Sweden Hockey Academy utbildar framtidens hockeyspelare till självkostnadspris utan vinstintresse.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: