Serbenintervju!

Bloggen fick tag på Serben Vikström och beslöt att kolla läget lite. Vilka blir arbetsuppgifterna och när flyttar han norrut till Umeå igen. Erik berättar bl.a. att nu när säsongen avslutats kan han fokusera till 100% och att boendet blir klart i juni. Han har en del krokar ute och längtar efter att få möte Skelleteå igen.

Tjena Serben, hoppas allt är bra med dig och familjen? – Hej, hej!

Vad pysslar du med som värst och när går flyttlasset norrut? – Här nere i ett +20 gradigt Danmark håller jag som mest med att avsluta allting och sätta in med ersättare i allting. Säsongen tog slut med J20 laget i semi mot Frederikshavn i avgörande matchen efter 118 min. Jag får boende under juni och kommer naturligtvis att vara i Umeå innan.

När det du officiellt anställs av Björklöven och vet du exakt vad du ska göra eller vilka uppgifter som ingår? Bara juniorlaget eller blir det något kombinerat med någon form av sportkommitté etc. – Jag kommer jobba med J20 och J18 med det sportsliga huvudtränare för J20 tillsammans med en person, sedan kommer jag sitta med i en sportkommitte med bl.a. Håkan och Jimmy. 

Har du bra koll på de juniorer som fanns i laget och hur kollar du upp potentilla nyförvärv? – Har haft samtal med alla juniorer inom J18 och J20 och fått positiv feedback och bra svar. Har just avslutat slutspelet här och kan börja fokusera ett hundra procent nu. Jag pratar med spelare, agenter, kollegor inom hockeyn dagligen så vi får se. Har en del krokar ute. Det viktiga nu är att skapa ett LAG av J18 och J20 med Umeåspelare som vill och brinner för att skapa ett bra IF Björklöven.

Har du Håkan Wirtala och Jimmy Blixt med flera pratat ihop er, eller blir det först när du flyttar hem som ni kommer träffas? Man vill ju gärna att ni alla som jobbar tätt och tight ihop delar syn gällande såväl spelidé, träningsform/träningsdos som vilken typ av spelare som krävs för detta. – Jag, Håkan och Jimmy tillsamans med styrelsen jobbar dagligen för att skapa ett så bara löven som möjligt. Var gäller spelare och spelsätt etc. etc.

Rent allmänt eller mer genrellt, vilken typ av hockey förespråkar Serben och känner du att den överensstämmer med klubbens och övriga ledares tankar? – En offensiv hockey där mina spelare skall tävla och arbeta i 3*20 min.

Hur känner du annars spontant för den kommande säsongen, bloggen är i alla fall övertygad om att den tänkta vägen är den rätta! – Den kommande säsongen ser jag otroligt positiv på spelare som vill tävla och träna, Sedan var det åtta år sedan man fick möjligheten att spela mot SAIK och de har man saknat när man varit hemifrån.

Jo, de matcherna saknar vi alla. Tack så mycket Serben och återigen varmt välkommen hem! – Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: