Senaste nytt inför matchen

Hett derby mot Modo på bortaplan väntar om drygt två timmar och under dagen har en del hänt inför matchen.

38-årige Per-Åge Skröder lånas in till Modo från Örnsköldsvik, enbart för denna match. Den gode norrmannen har kanske inte längre SHL-tempo i buggarna men lita på att hans rutin och spelsinne kommer att bli välbehövlig. Vi hörde dock under dagen att Modos Byron Ritchie fick en slashing mot ena handen senast mot SSK och kan vara osäker till spel. Är det honom han täcker upp? Återstår att se, men Skröder vill fortsätta sin karriär och har varvat igång i HockeyEttan med Övik där han på 8 matcher svarat för 8 mål och 7 assists. Helt OK siffror!

***

Björklöven erkänner nu till slut att man öppet söker en ersättare för de två skadade centrarna Tobias Hage och David Lindqvist och det han söker är. – Jag vill ha en center som har en styrka i offensiven, kunna gå på avslut själv och sätta upp sina kamrater i lägen i spelet fem mot fem och som kan lyfta vårt PP. Om han sedan har lite erfarenhet är det då ett plus i kanten, säger han till Lövenbloggaren på VK. Han säger vidare att han inte vill gå in på om man har någon konkret spelare på G, men min åsikt är att ska man hitta en spelare med dessa kvalitéer så kostar det. Så enkelt är det. Tänk om han gjort detta Wahl tidigare?

Sen kan någon tycka att det kan bli problem när våra två skadade centrar återkommer. Jag tänker så här. Tobias Hage, Kim Karlsson, Stefan Öhman och nyförvärvet kör vidare som centrar. Axel Ottosson och David Lindqvist kör kant. Deras kreativitet och fart kommer mer till sin rätt längre upp i banan och då jäklar blir vi verkligen att räkna med. Samtidigt ska vi komma ihåg att det är väldigt svårt att komma igång igen efter en svår knäskada, så att hoppas att Lindqvist återkommer i samma slag är nog inte att räkna med.

***

Tommy Warg, med förflutet i bägge kvällens lag fick idag lämna sin danska klubb Sönderjyske, detta efter två korttidskontrakt och totalt 15 matcher.

 

4 thoughts on “Senaste nytt inför matchen

 • 18 november, 2016 kl. 16:50
  Permalänk

  NU FÅR NI FISKA I VEM DALLE HAR PÅ KROKEN!!!!

  Svar
 • 18 november, 2016 kl. 17:15
  Permalänk

  Har nog ingen alls på kroken. Tror den spelaren han letar efter är omöjlig att hitta.

  Svar
 • 18 november, 2016 kl. 17:30
  Permalänk

  Klart han har spelare på kroken.Gäller bara att ha rätt drag:)))

  Svar
 • 18 november, 2016 kl. 18:46
  Permalänk

  Pratades det inte om att hela säsongen var förstörd för Lindqvist?
  Hur som var ju DJ ute efter en ytter innan, så med alla sparade pengar pga skador + pengarna som fanns till Wahl borde ju räcka till center + ytter?

  Har kan jag sakna tidigare ledning som hela tiden lyckas snacka ihop nya pengar under säsongen, eller misstar jag mig där?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: