Sena tankar efter Mora

Här kommer lite sena tankar efter att Björklöven ikväll alltså förlorat till Mora med 1-2 efter förlängning.

Snart lossnar det för firma Karlsson/Andersson/Hutchings. Foto:Lövenbloggaren

Sena blir dom eftersom man hann med att se slutet av Sveriges fotbollslandskamp men den slutade då än sämre. Nog om den. Åter till hockeyn. Vet inte om ni själv sett en träningsmatch med mer funktionärer och mediafolk på plats än själva åskådarna. Räknade till 25 st på andra sidan under den första perioden och vi var väl lite fler på ”bås”sidan, men några 312 var det då rakt inte, inte betalande i alla fall. Med lagen inräknat kan det nog stämma. Nä, låt en match mellan två lag som inte är från närområdet vara gratis. Det sätter också sig prägel på matchen, känns som lite avancerat träning, men samtidigt gjorde lagen sitt för att få det att kännas som match. Bra intensitet och fysiskt spel och det var kanske det höga tempot som fick lagen att begå en hel del misstag under matchen. Kanske var det också tempot som gjordeatt lagen var så pass ineffektiva för lägen fanns, men man fick liksom inte den rätta tiden att sikta.

Om jag tidigare oroat mig för målvaktssidan och då främst hur Oscar Masiello skulle klara steget till A-lagshockey så är jag inte det längre. Han skötte sig utmärkt och håller han denna nivå så får Adam Werner verkligen konkurrens i vinter, vilket så klart är utomordentligt.

Vidare skötte sig försvaret riktigt bra och såg för det mesta till att Masiello fick fri sikt när skott kom och då är det en fröjd att vara målvakt.

Offensivt handlar det fortfarande främst om Ottosson och Farley, men vi har fortfarande ett sparkapital i Karlsson/Andersson/Hutchings.

Sen måste man ta ett snack när det gäller Björklövens spel i 5 mot 3. Visst, det är försäsong och man har bara tränat lite 5 mot 4, men sättet att ställa upp likt bordshockeyspelare funkar inte. Jag har sagt det för och säger det ingen. Varför anfaller inte laget som är fem med fart och lirar runt i zon, överlämningar och rörelse? Är man två fler kommer någon till slut att bli helt ren. Att du stå i en ring likt ett discogolv på 80-talet är så förutsägbart. Nä, modernisera spelformen i svensk hockey.

Gillade det speakers sa oväntat sa inför förlängningen. ”-Bulgarien har just tagit ledningen med 1-0 på nick och det regnar ute.” Sådana spontana saker hör man inte ofta. Vad som inte heller sker ofta är är när samma linjedomare blåser två stycken icing för Björklöven inom några sekunder när laget hade en spelare utvisat. Det är snudd på världsrekord.

Mora lirare i grå matchtröjor. Kändes lite som när en i kompislaget i innebandy tvättade de vita shortsen med en röd strumpa.

Träffade hela gänget som stod vid sidan av laget ikväll och försökte stämma av läget. Isak Stenlund-Ädelgran visste inte alls när han skulle vara tillbaka, Emil Wikström sa att det kunde röra sig om två dagar eller två månader. Jonas Emmerdahl var mer tydligt, typ två månader och inte tidigare. Cody Murphy hann vi aldrig haffa och David LIndqvist såg vi inte ens på plats. Även Filip Åström och Adam Berglin var på plats.

Tror vi var sex lövenfans på plats. Hoppas vi hördes någon gång. Vi blev då tackade av spelarna efter matchen, därav bara en intervju då man sen stängde in sig i omklädningsrummet och lillsonen ville hem och sova.

Nä, nu tar vi nya tag mot Timrå på lördag.

Jo, förresten, undertecknad blev oväntat inbjuden till Hockeypuls studioprogram om Björklöven imorgon, så har ni saker att göra i morgon, gör dom vid kl 12. 😉

 

7 thoughts on “Sena tankar efter Mora

 • 1 september, 2017 kl. 07:32
  Permalänk

  Hockeypuls om Björklöven och med dig 😉 vill man ju inte missa men jag har tyvärr inte möjlighet att se det kl 12 men visst går det att starta om och se i efterhand, eller ?

  Svar
  • 1 september, 2017 kl. 08:15
   Permalänk

   Ja har du inlogg så går det att de i efterhand.

   Svar
 • 1 september, 2017 kl. 10:17
  Permalänk

  tycker du glömmer nämna några som jobbar stenhårt och uppoffrande varje byte. tex messy och granlund som täckte skott efter skott i bp. och nicke j matchens slitvarg, som skaffade löven jag vet inte hur många ppn när de tvingas riva ned honom gång på gång. sånna spelare glöms lätt men känns otroligt viktiga för laget. pavel kändes tryggare än vanligt i egen zon.

  Svar
 • 1 september, 2017 kl. 17:43
  Permalänk

  Som en varm kniv i smör = David Lindqvist bra jämförelse 😉

  Svar
 • 1 september, 2017 kl. 19:05
  Permalänk

  Jag är pluskund på mittmedia men kan inte hitta sändningen om löven. Någon som vet var man hittar den? Kan någon skicka en länk vore jag tacksam..

  Svar
 • 1 september, 2017 kl. 21:02
  Permalänk

  Tack!! Då är kvällen räddad. Ska ta en whiskey och kolla in klippet när barnen har somnat.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: