Sena reflektioner efter Vita Hästen

Jag hade ärligt talat ingen bra känsla inför matchen, men vi vann med 6-2 och sen kändes det lite bättre. Här kommer fler sena reflektioner.

Vi fick ju uppleva en skön uppvisning då gamle Lövenhjälten (länk) Johan Bergmarks son Max kvällen till ära var en av knattarna och som han tog vara på tillfället. Efter att först varit lite tveksamma på blålinjen så skrinnade han och sin lagkamrat ut mot mittlinjen efter att Stefan Andersson pushat på dem och väl där tog Max över showen. Först en rak arm i luften, en sväng om som toppades av att gå ned i spagat! Coolt!

Jonas Emmerdahl intog inte som extraback platsen längst ut på bänken utan mitt i båset så att han kunde tagga lagkamraterna matchen igenom.

Noterade ni att det såg ut som att Vita Hästens back Daniel Josefsson spelade i en integralhjälm? Maken till tätt skägg det karln har…

20161116_204915”Josefsson & Intergralhjälmen” låter onekligen som en ungdomsbok.

Även om vi inte kan säga att vi inledde speciellt vasst så tog vi ledningen genom Stefan Öhman och redan då borde vi insett att även om det inte såg speciellt bra ut så skulle vi avgå med segern. Sedan säsongen 14/15 har Öhman gjort mål i 28 matcher. Vi har vunnit 24. Inte bara det. I och med sitt mål gick Stefan om både Roger ”Bullen” Hägglund och Lars Briell i maratontabellens målliga och ligger nu på plats 19. (Källa.dagenshockey.se)

Jacob Andersson och Lucas Ekeståhl-Jonsson må vara ett offensivt hot och kreativa med puck men ibland blir det för mycket så vi fastnar i egen zon, som just innan första powerbreaket igår och då fick de veta det också. -Håll det enkelt, boys!!! Dundrade tränare Åkerblom och spände ögonen i dem när de kom till båset.

1-1 målet kom ganska logiskt, när Hästen som sagt inlett bäst, men ack så oturligt ändå när en puck gick via Christian Bulls ben och förbi Adam Werner in i Lövenkassen.

Om 1-1 var logiskt så var 2-1 bara 47 sekunder senare ett mycket psykologiskt viktigt mål när Simon Fredriksson satte sin andra kasse för säsongen med ett distinkt handledsskott, men inte såg den otagbar ut? –Den ska han inte släppa! Sa också Fredriksson till lagkamraterna när han glad som ett barn på julafton kom till båset.

Man hade vaskat om i powerplay formationerna och har man sett? Tränar man på något så blir det bättre, eller hur tränare Åkerblom?

Den ena PP-formatinen innehöll Jacob Andersson, Isak Stenlund-Ädelgran, Axel Ottosson, Stefan Öhman och Lucas Sandström.

Den andra bestod av Stefan Andersson, Lucas Ekeståhl-Jonsson, Jesper Thörnberg, Kim Karlsson och Joakim Högberg.

Det första powerplayet gav hopp om framtiden och bättre skulle det bli. Bra att tränarna tagit tag i den här spelformen.

Om det var ett bra taktiskt drag så höll jag på att sätta hjärtat i halsgropen när vi får en tekning i egen zon med 40 sekunder kvar och man byter ut Stefan Öhman och låter Marcus Messy Jonsson teka. Logiskt att han tar sin kedjekamrat Nicklas Johanssons plats som igår hade 16 % i tekningar! Åter till Messy. Han hade 0-5 i tekningar mot Västervik och förlorade också denna enda i matchen klockrent så att Vita Hästen hann skapa några målchanser innan perioden var över. I slutet av perioder är det av yttersta vikt att det matchas på den punkten. Messy har många, många kvalitéer men tekningar inte en av dom.

Återgår vi till Nicklas Johansson så är han en tränares dröm. Skulle du säga åt honom att fronta ismaskinen skulle han göra det, skulle du be honom underredsbehandla din bil med en tandbortse skulle han också göra det, men att sätta honom som center är inte schysst mot någon. Han har sina kvalitéer i en brukarroll, inte i en centerroll där det handlar om spelaskicklighet och spelkänsla samt tekningar. Sen tappar vi kanske vår bästa gnuggare. Nä, nu får klubben agera i jakten på en center, gårdagens resultat till trots.

Tänkte förresten på lövens förstalina igår. Lagets tre minsta spelare i samma lina för ju tankarna till Brynäs framgångsrika Smurf-kedja på 90-talet. Minior-linan kanske vi får kalla vår lin?

Såg ni förresten Vita Hästens #20 Marcus Ericssons fotbollsnedtagning av pucken med låret i mittzon16:04 in i den andra perioden? Hoppades nästa på ett mål i den målchans det skapade bara för att få sen den igen. Bollkänsla.

Sen hände ju det som fick oss att sätta hjärtat i halsgripen en andra gång. Återigen med Messy inblandad. Han fick en slashing som domare Holm missade och det tänkte Messy så still den milda grad att han slag som satan med klubban vid båset (med den hela handen). När det inte fick Holm att reagera gick han in i båset och sparkade i sargen ett par gången innan han i stora smärtor satte sig ned på bänken för att sen lämna båset ombytt för gott denna kväll.

20161116_210851

Inte lätt att vara sarg, när Messy Jonsson är arg!

Då såg det inte bra ut, men det visade sig att de ju inte rörde sig om ett fingerbrott i alla fall, men väl blodvite. Han studsade dock ut varje gång det blev mål och när Lucas sandströmse nare tacklades vårdslöst vid hemmabåset i tredje.

Sen styrde Joakim Högberg in 3-1 i PP som man märkligt nog ringde på innan den andra perioden var över, en period som verkligen inte var bra från Lövens sida och det känns som att ”Den usla andraperioden” syndromet är tillbaka. Har sett riktigt dåligt ut de senaste fyra matcherna och frågan är ju varför?

I den tredje spädde vi på med 4-1 i PP genom Axel Ottosson och 5-1 genom Kim Karlsson som kanske var kvällens snyggaste, skönaste och det mest uppskattade målet. Kul för Kim att få producera lite.

20161116_201813Liraren Kim Karlsson i valet och kvalet vilken klubba han skulle använda vid ett av powerplayen.

Vi avslutade vårt målskytte med Jesper Thörnbergs 6-1 mål, ett av tre mål som vi satte på returer och det visar att vi var där på ett helt annat sätt än mot exempelvis Västervik senast.

Avsluta med lite statistik. Vi hade kvällen till ära en effektivitet på 17,14 vilket är skyhögt bättre än vårt smitt hittills 9,6 % och näst bäst i år. Mot SSK hemma hade vi 17,24 %, men föll ju ändå med 5-6, så effektivitet är inte allt men en mycket viktig ingrediens för seger. Normalt efter en serie pendlar lagen mellan 7,7 % som sämst och 11,1 % som bäst sett över de tre senaste säsongerna i hockeyallsvenskan.

Senast vi såg sex Lövenmål i T3 center var mot Malmö Redhawks den 15 januari 2015 i omgång 40 säsongen 14/15 då vi vann med 6-3. Senast vi gjorde sex mål i en match var mot BIK Karlskoga borta den 22 september 2015 då vi vann med 6-3 i omgång 5.

Hur är era reflektioner efter denna match och hur går tankarna inför derbyt mot Modo i morgon? Skriv enkommentar…

5 thoughts on “Sena reflektioner efter Vita Hästen

 • 17 november, 2016 kl. 18:49
  Permalänk

  Tycker fortfarande det är märkligt att Öhman inte spelar PP.
  Annars var det väl ”rätt” målskyttar.
  Spelare som behöver lite mål för självförtroendet.

  Det går inte att låna in VEJ till Modo-matchen?

  Svar
  • 17 november, 2016 kl. 20:59
   Permalänk

   Jo men Öhman lirade ju PP nu 🙂

   Svar
   • 17 november, 2016 kl. 21:53
    Permalänk

    När? Inte mot hästen varjefall.

    Svar
   • 17 november, 2016 kl. 22:04
    Permalänk

    Ok. Då missade jag det.
    Är han ordinarie eller hoppade han bara in nu?

    Verkade som Palmebjörk var spelsugen inför Modo.

    Svar
 • 17 november, 2016 kl. 20:32
  Permalänk

  Öhman in Ädelgran ut. Så tror jag den andra PP-femman får till det oxå.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: