Sena reflektioner efter Timrå

Vi tog alltså vår femte raka bortaseger efter en heroisk och smått perfekt genomförd försvarsinsats. Lägg sen en grym effektivitet så har ni segerreceptet. Här kommer fler reflektioner.

Det spekulerades hej vilt i hur lagen skulle påverkas av förseningen och främst då Björklöven efter sju timar i buss. Självklart kan sånt påverka men inte alltid till det negativa. Att gå igenom prövningar som man inte direkt kan påverka själva kan stärka gruppen och det gjorde ju definitivt detta.

Innan nedsläpp fick vi för första gången denna kväll höra C More återigen bort sig, men denna gång blev det ändå till det bättre. I gårdagens sändning pushade man för Guldgallret, priset som går till den bästa junioren i Hockeyallsvenskan där varje lags fans fick rösta fram sitt lags kandidat. I Lövens fall var ju Andreas Vikström och Anton Toolanen (som inte kvalade in enligt reglerna, läs HÄR) valbara, men igår outade man Adam Werner som Lövensfansens val. Förvisso det bästa alternativet av vad vi har, men hur kom han ens med? Snacka om efterkonstruktion av C More. Man kan ju liksom inte ändra i en tävling med 100.000 kr i förstapris, även om man gjort en blunder inledningsvis.

Matchen då? Ja, Timrå inledde ju klart starkast och hade ett tidigt stolpskott och det blev lite symptomatiskt för matchen. Timrå hade stolpe ut när vi hade lite stolpe in. Vet inte hur många skott Timrå hade haft innan Tobias Hage satte sitt andra mål på två matcher och detta var inte mycket snyggare än det mot BIK. Vårt första skott på mål i matchen, efter mer än åtta minuters spel, letade sig från långt håll förbi exlövet i Timråkassen Johan Mattsson. Skottet som förvisso ändrade lite riktning på Timråbacken Marcus Hardegård såg inte otagbart ut, men alla mål räknas framförallt en kväll som denna.

Timrå fortsatte att dominera men på vårt tredje skott kom vårt andra mål efter bra förarbete av såväl Joakim Högberg, Jesper Thörnberg som Kim Karlsson. Jonas Emmerdahl var den som avslutade anfallet vilket föranledde Timrås tränare Roger Forsberg att byta ut sin normalt så eminente förstekeeper Johan Mattsson. –Kändes som att han inte riktigt var där, sa Forsberg efter matchen. Jesper Thörnberg skulle ju här den assist som gick till Joakim Högberg.

Den andra perioden hann ju knappt starta så satte vi 3-0 på vårt sjunde skott i matchen, men också första i den andra perioden. Den här gången var den überhale David Lindqvist som tog en vända i Timråzonen innan han hittade in med pucken via stolpen. Bra jobb framför kassen av Tobias Hage som gjorde att inbytte Adam Ohre inte såg ett jota. Noterade ni Axel Ottossons lilla interference i hörnet så att Lindqvist kunde ta sig in i slottet? Små detaljer.

Sen drog vi på oss en utvisning IGEN för sex man. Undra hur ofta vi gjort det i år? Och bara för att Timrå inte gjort mål i PP på fem matcher så kunde man ge sig den på att det skulle lossna denna kväll. Först 1-3 genom Jonathan Dahlén och senare i matchen 2-3 vilket gav laget en procentsats på 40 % och ett BP för oss på 60 %. Normalt vinner du inte matcher med sån statistik, men det här var just en sån match där näst intill allt gick vägen, Bara en sån sak som när Cody Murphy satte 4-2 målet, vilket innebar att han gjort mål i samtliga fem bortamatcher vi vunnit i rad. Han drar upp en backhand i krysset med mindre än sex minuter kvar när Timrå gick för 3-3 målet. Han har verkligen utvecklas från en grovjobbare till en matchavgörare. Fyra av dessa mål har han gjort i den tredje perioden.

Tingsryds Oscar Drugge sa följande efter att TAIF i tisdags slog Västerås borta med 3-1 efter att ha förlorat skotten med hiskeliga 17-50 ”-Idag åker vi från ABB arena i Västerås med rånarluvor.” Han skickade visst dom med expressbrev till NHK Arena lagom till nedsläpp igår.

Måste säga att jag är grymt imponerat av Timrås fysiska och disciplinära spel. Inte konstigt att laget tagit så lite utvisningar i år. 170 st tvåminuters mot exempelvis våra 220. De utsätter sig sällan för lägen att ta utvisningar, trots fysiskt spel men väldigt schysst och respektfullt. Det blir ju knappt avblåsningar när de spelar. Allt flyter väldigt smidigt i deras matcher.

Ni som förresten hade tänkt se Björklöven träna idag kanske ska tänka på annat. Fick dagens födelsedagsbarn Jonas Emmerdahl sin vilja igenom så kommer man inte hem förrän till nedsläpp på lördag.

2 thoughts on “Sena reflektioner efter Timrå

  • 23 februari, 2017 kl. 19:30
    Permalänk

    Ett liknande fotomontage på popeye Cody skulle bli en snygg skylt på H sektionen !

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: