Sena reflektioner efter Modo

En rätt hafsig match mot Modo, bra första och sista fem, till slut en match helt i publikens smak. Här kommer fler reflektioner.

Egentligen brukar jag inte skriva reflektioner efter träningsmatcher, men kände en viss lust och då måste det ur systemet.

Först och främst tänkte jag när jag kom till hallen att ”herregud va lite folk”..sen insåg jag min vana trogen att man åter var där i sisådär lagom tid… när klockan slog 18.00. En timme innan på en träningsmatch, men gillar att strosa runt och känna av läget och förstås även se uppvärmningen.

När väl Modo äntrade isen undrade jag om Piteå hade åkt fel? Valet att byta bortaställ till bl.a. svarta byxor och detta genomfula tröjor känns ju helt obegripligt. Skicklade vi dit våra gamla,eller? Här fick Sundsvall snabb konkurrens om Norrlandskustens fulaste tröjor.

20160907_084247

Mer färgfunderingar. Adam Werners mask och dess gröna (?) färg. Matchar inte alls det andra. Noterade sen årtal 1970 och Lövenmärke, men som sagt färgvalet`? Detta bör utredas.:)

20160906_191547

Noterade att man hade tre poliser vid bortastå hela matchen. Det var 10 Mododfans där. Kanske är krav, vad vet jag?

Axel Ottosson…påminner inte hans skridskoåkning en hel del om Niklas Bäckströms?

Matchen då? Ja, inleddes som vanligt med en kontroll av halsskydden och tyvärr när det gäller Löven så är det alltid någon som får underkänt. Denna gång var det Cody Murphy som fick lämna isen och bege sig till omklädningsrummet och fixa till. Messy var nära att från båset få göra samma sak. Är det inte märkligt. Är kanske hemmablind men ser sällan motståndarlagen hamna i samma bekymmer.

Tycker Löven gjorde det bra det första fem minuterna och framförallt sista fem. Sen blandades det och gavs, rätt hafsigt spel med mindre bra precision i passningarna. Där var Modo vassare, men när det gäller kämpaglöden och arbetsinsatsen så var Löven klart i förarsätet. Efter två perioder kändes det som att skillnaden mellan lagen var förmågan till bra avslut. Löven hade dittills skapat tillräckligt bra lägen för ett oavgjort resultat, men oron fanns då typ ”Vem ska göra målen i år?” Målen kom ju till slut och det känns verkligen som att OM man ger Löven ett lillfinger så käkar vi upp hela släkten av bara farten.

Reduceringen till 1-2 av Stefan Öhman kom till efter en härligt tekniska finter av Lucas Ekeståhl-Jonsson från blå som sen friställe Öhman framför mål.

Kvitteringen till 2-2 efter att Kim Karlsson vunnit en kamp framför mål och nämnde Ekeståhl-Jonsson kunde raka in returen. Av bara farten höll man på att avgöra innan full tid i spel 5 mot 4, men det fick vänta till i förlängningen där Tobias Hage blev segermakare i spel 4 mot 3 med bara 28 sekunder spelat. Även här var Lucas Ekeståhl-Jonsson inblandad som alltså kunde signa hem tre friska poäng i den interna poängligan.

I mina ögon var kanske något oväntat Kim Karlsson bäste löv. Han skapade tre riktigt bra lägen och visar att han törs gå in på mål sin litenhet till trots. Sen kan man inte blunda för Marcus Messy Jonssons alla tunga tacklingar, något som kommer tända både lag och publik i vinter. Adam Werner var väldigt stabil i målet. Sen lyser det återigen av klass när det gäller Axel Ottosson. En fröjd att se honom spela hockey helt enkelt.

2 102 personer hade hittat till T3 Center, lite lite om du frågar mig, men så var det ju fotbollslandskamp också. Värre var det när Djurgården tog emot Brynäs i Björkängshallen i Huddinge. Där tog man 300 kr(!!!) för en biljett. Inte undra på att bara 350 st åskådare kom.

Avslutar med att erkänna en ny jinx. Skulle precis skriva följande på Twitter halvvägs in i matchen: ”Ja, frågan är om bägge lagen har skött boxplayträningen bra eller PP:t dåligt, för PP:t i bägge lagen imponerar inte.” Precis då åkte Lucas Sandström ut och resten vet ni. Modo gjorde 1-0 i just det PP, så nu får jag inte länge ens tänka.

Bra så…

 

One thought on “Sena reflektioner efter Modo

  • 7 september, 2016 kl. 18:56
    Permalänk

    Stefan Andersson och Hetta måste steppa upp många snäpp.Speciellt Andersson

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: