Sena reflektioner efter Modo

Jag var så nöjd efter matchen i går att mitt internet hemma förmodligen ville skapa lite jämvikt och efter mitt inlägg om serieledningen så var det tvärstopp, så mina reflektioner efter Modo kommer först nu. Hoppas ni har överseende.

Trots att det var fullsatt så blev det aldrig den där klackkampen jag förutspått. Därtill var Modoklacken allt för tyst. Märkligt att så många inte kan höras mer. När Fagervalls armé är på turné så märks det. Det hörs, det sjungs och vi ger avtryck. Nu trodde jag att jag skulle få det jobbigt då familjen sitter nära lövens spelaringång dvs där alla bortafolk sätts och farligt nära bortastå, men det var väldigt lugnt. Ja, utöver nissen direkt till vänster som körde –Ojojoj, nu, nu, ja, ja, Skjut, SKJUUT!! Varje gång Modo passerade offensiv blå.

Modo saknar helt enkelt supporterkultur och det är inget som skapas i en handvändning bara för att närmast geografiskt belägna lagen hamnar i samma serie. Då är det till och med bättre med Timrå eller ett lag norrifrån.

Matchen då?

Ja, vi inledde riktigt bra och det gjorde Modo också. Ja, i alla fall när vår fjärdelina var inne som hade svårt matchen igenom. Ser inte att vi kan stanna i toppen genom att köra hårt på tre kedjor. Fjärdelinan hamnade allt som oftast i egen zon och var ju också de som var inne på 0-1 målet där vi sjunker ned alldeles för lågt med våra forwards och Tobias Erixson fick ganska enkelt prickskjuta från blå in bakom en skymd Adam Werner. Ska vi ta en tät box som taktik får inte ett enda skott leta sig igenom, inte ett enda, då backen oattackerad får söka läget, precis som hände här. Då är taktiken ett självmordsuppdrag. Sen måste vi vara rejälare på mål där och inte hamna i ”titta-puck” fällan som sker här och glömmer Modospelaren som är i fejset på Werner. Han ska i vanlig ordning käkas upp av aggressiva backar.

Samtidigt är det härligt att se årets upplaga av Björklöven. Förr om åren kunde ett baklängesmål påverka laget väldig negativt, framförallt om vi fram till dess varit det bättre laget. Så är inte årets Björklöven. Dom bara kör som om inget hade hänt och kvitteringen kom ju också genom den i Modo fjol så oFarley, men i Björklöven så rivige och aggressive Austin Farley. Nu var målet till 85,4 % David Lindqvists som dansade vals med Modoförsvaret innan han serverade Farley, men Farley gör det bra. Pucken sitter så mycket i krysset de bara går. Kika in @barfotagraf på Instagram och hans bild och se. Grym bild!

12-2 i skott efter den första perioden var förstås rätt missvisade. Modo var bättre än så och hade en hel del puckar som ven förbi målet och väl också någon i virket.

Han kommit på mig att om jag säger något högt under en match blir det ofta en jinx, men om jag bara tänker det går det bättre. Tänkte några gånger i första perioden att Tobias Hage hade några halvbra lägen och i andra bar Nicke Johanssons och Cody Murphys förarbete frukt när Hage fick sprätta upp pucken i taket från nära håll.

Cody Murphy och Nicklas Johansson samtalar efter deras förarbete till 2-1 målet som Tobias Hage gjorde. Foto:Lövenbloggaren

Modo gav dock inte upp och kunde kvittera sent i den andra perioden genom norrmannen Martin Röymark. För övrigt samme spelare som fick ett skott i huvudet sekunder innan Modos 0-1 mål. Bra virke i den karln.

Vi skulle dock dra det längsta strået även i denna match genom att vinna den tredje perioden då lagets överlägset bästa back Simon Backman frispelade Fredric Andersson som är klinisk i sitt avslut, något han alltid när. Lägger till puken och sen smäller det. Inget kladd ingen tveksamhet. Att Modobackarna sen spelade alldeles för brett ber varken Backman eller Andersson om ursäkt för.

Sen en stilla undran. Kan alla bara sluta säga Hatch-Skins? Snälla?

Snacka om att Adam Werner går in i sig själv under powerbreaks.

Nä, jag är mäkta imponerad av det lagbygget Fagervall snickrat ihop så här långt. Att den sen kan behöva förstärkas ytterligare vad det lider är en annan sak. Inte just nu i alla fall. Så jäkla härligt att se att man aldrig viker ned sig, att man vinner de flesta närkamperna och att man är mycket mer rakt på mål. Att Fagervall sen har hitta en perfekt roll till något jag tidigare ansåg var en lyxbrunkare i Mattias Granlund. Bara en sån sak. Nicke Johansson var igår bättre än jag sett på länge. Tobias Hage verkar vara på G. Niklas Pavel ser nästan ut som en rutinerad allsvensk back, bara det. Stefan Andersson ser mer trygg ut än i fjol. Simon Backman lägger man nästan aldrig märke till och det är för att han så in i helvete bra. Han sätter sig aldrig i svårigheter med pucken, han är rejäl i närkamperna utan att behöva smälla på. Han nyper på sig motståndaren och styr de in i sargen. Den räcker. Han läser spelet så att vissa motståndaranfall inte ens blir av för att han stänger passningsvägar och motståndaren måste börja om. Alla de små sakerna som är så viktiga. Följ bara honom ett byte och titta så förstår ni vad jag pratar om.

Nä, gillar matchen och gillar Björklöven av idag. Frågan är väl vara vart Björklöven varit idag om inte Kirunamaffian fått bort honom när vi var tabellfyra 2006? Sug på den…

Era sena reflektioner efter matchen?

13 thoughts on “Sena reflektioner efter Modo

 • 5 oktober, 2017 kl. 18:30
  Permalänk

  En sen reflektion som dök upp hos mig var att det ska bli väldigt intressant när #4 Emmerdahl är tillbaka, även #6 Karlsson tillför en hel del till laget och lägg därtill en matchtränad #14 Murphy! Detta kan bli väldigt intressant!

  Det svåra här är bara… vem ska bort? Jag tycker samtliga gör rätt för sig för tillfället!

  Svar
  • 5 oktober, 2017 kl. 19:59
   Permalänk

   Det är ju det som är bra,man får en högre status på träningar och matcher bland spelare om det är konkurrens.
   Måste vara ett angenämt problem för Jocke.

   Svar
 • 5 oktober, 2017 kl. 18:30
  Permalänk

  Samtidigt är Fagervall en betydligt bättre ledare i år än för 10 år sedan. Enormt mycket erfarenhet som han har samlat på sig tills nu.

  Svar
 • 5 oktober, 2017 kl. 19:08
  Permalänk

  Det man ska tänka på vid 0-1 målet är att vi slagit en icing och inte får byta och är inne väldigt länge och att alla spelare är väldigt trötta. Jag tycker att det är orsaken till målet. Spelarna får jag puck i flertalet minuter.

  Svar
 • 5 oktober, 2017 kl. 19:12
  Permalänk

  Jo helt osannolikt vilket goo Fagge har fått ihop av laget,länge sedan man sett löven spelar så bra som man gör nu.
  Gårdagens match känns rättvist att löven vann,även om vissa tycker att Modo hade mest puck och skotten var missvisande.
  Löven såg starkare ut tycker jag helt enkelt över alla lagdelar.

  Svar
 • 5 oktober, 2017 kl. 20:25
  Permalänk

  Jag håller med om att det är ett angenämt problem! Hade varit mycket värre om situationen var den motsatta! Kontentan är ju att löven i år har ett lag för topp 4 i mitt tycke. Håller tummar, näbbar och klor för att vi ska slippa fler långtidsskador!

  Svar
 • 5 oktober, 2017 kl. 22:02
  Permalänk

  Att folk säger fel på Hutchings namn har ju att göra med att de är sämre på Engelska.

  Svar
 • 6 oktober, 2017 kl. 09:25
  Permalänk

  En liten tanke bara. Skulle det inte vara kul att utse ”Veckans femma”?
  Känns lite fattigt med ”Veckans löv” nu när så många är bra.
  Denna vecka är det ju bara en match så det blir väl lite trist men nästa är det desto fler matcher.
  Tänker jag helt galet?

  Svar
  • 7 oktober, 2017 kl. 08:55
   Permalänk

   Visst är det en idé och vi körde ju det tidigare, men svårt att avgöra när någon kan vara bländande i en match och mer osynlig i nästa kontra den som är ”ganska” bra i bägge. Förstår du hur jag tänker? Den kan man ju gå strikt poängmässig insats men det säger sällan allt. Vi kan ta till oss din idé och fundera. Kanske en omröstning bland er läsare?

   Svar
 • 6 oktober, 2017 kl. 10:22
  Permalänk

  Jäklar va kul det är med hockey nu. Man är inte riktigt van att suga in så mycket framgång. Äntligen har vi ett ledarskap som skapar gruppdynamik och spelare på isen som visar vägen och bygger självförtroende till hela laget.
  Way to go!! Nu kan man ta till det gamla uttrycket…. Löven Rockar!!!

  Svar
 • 6 oktober, 2017 kl. 11:40
  Permalänk

  ”Vi älskar MoDo” var typ det enda de körde….fantasilösa nanting 🙂 !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: