Sena reflektioner efter Luleå

Fullspäckat schema gör att reflektionerna efter gårdagens bortamöte med Luleå, som Luleå för övrigt vann med 4-2, inte kommer förrän nu, men bättre sent än aldrig, eller hur?

Att sen dra några som helst växlar av ett möte där ett lag spelade sin fjärde och näst sista träningsmatch inför seriepremiären mot ett lag som spelade sin första är förstås närapå omöjligt, men lite kan man notera.

Luleå rivstatrade precis som väntat. De är i matchtempo och vi försökte hitta våra positioner i spelet. Drog på oss ett opar utvisningar som inte direkt hjälpte oss att få spelet ur vår zon, men trots 7-2 i skott och två i virket av Luleå såg den ändå inte helt oävet ut. Framförallt kunde man snabbt se att nye målvakten Kevin Poulin[Polin, som han själv uttalar det], men som döptes om till Polääään av kommentatorn som nog bara snabbt kollat EP efter uttal. Vart han sen hittat sitt amerianska uttal på Noel Gunler [Gannler] är det väl få, om än nån som vet? Höll på att glömma att vi missade en straff då Alexander Wiklund hakades upp i fritt läge, en straff som Olle Liss inte fick ordning på. Just dessa två såg för övrigt inte ut som ifjol. Liss med kort hår och Wiklund som värsta hockeyraggaren från Roknäs. Här snackar vi hockeyfrilla De Luxe!

Man kan säga att utvisningarna haglade i den andra perioden. Vi hade några PP, Luleå hade ett 5 mot 3 och gjorde också två mål i PP och ett i PK när vi helt kom bort oss och Luleå kunde komma i ett två mot noll läge när Poulin förstås var chanslös. Min behållning i den andra perioden var annars Luleås 17-årige målvakt Jesper Wallstedt och denna passning. Lite tur för oss att det blev offside. Älskar spelskickliga målvakter.

Vi skulle dock spräcka nollan och det genom Olle Liss som på något sätt fick in pucken efter ett backskott. 16-4 i skott till Luleå i den andra perioden.

3-1 alltså inför slutrundan, men där såg man att Löven hade kommit igång och pressade Luleå långa stunder. Luleå hade dock även sina lägen och borde väl ha gjort mål här, men vi verkar ha en riktigt akrobatisk och smidig målvakt denna säsong.

Istället kune vi redocera till 3-2 genom David Eriksson som högg på en retur och där fanns en del hopp om poäng i matchen, men i slutet fick vi inte alls till det när vi skulle gå för kvittering med sex man utan lyckades dra på oss en straff emot oss för felaktigt byte/spel med för många spelare(?), en straff som Linus Klasen retsamt enkelt satte i mål till slutresultatet 4-2. Samme Klasen drog sen på sig ett matchstraff i slutet för hög klubba och vet ej om det var för crosschechingen på en knäsående lövare eller en tidigare hög klubbe mot den lövare som i samma sekvens bytta bakom med handen mot munnen.

Vad tar vi då med oss?

Vi vann 5 mot 5 i matchen med 2-0.

Kevin Poulins målvaktsspel förstås. Lugnt och stabilt samt ett par riktigt svettiga räddningar.

Juniorerna Elliot Ekefjärd, David Eriksson och Carl Holmer Härgestams frejdiga och respektlösa spel.

Den tredje perioden. Den känner vi igen. Vi viker inte ned oss.

Musikkillen spelare Imperiets ”Alltid rött, alltid rätt” i ett spelavbrott i den tredje perioden. Respekt!

Avslutar med vad jag ofta skrev ifjol. Pontus Andreasson måste få mycket istid. Vilken artist. Passa på att njuta av hans elegans och artisteri. Nästa säsong spelar han i SHL.

Era tankar om matchen? Vad tar ni med er?

One thought on “Sena reflektioner efter Luleå

 • 4 september, 2020 kl. 23:38
  Permalänk

  Mina reflektioner;

  Tycker det var en bra första match om man betänker att Luleå ligger före oss i serieförberedelser och dessutom ska vara ett topplag en nivå upp. Dessutom saknar vi några viktiga pjäser, Hutch, Vesel, Palmqvist och Possler.

  Poulin såg lugn och bra ut förutom på straffen då han såg helt ointresserad ut eller blev han total lurad ?

  Liss kanske har tagit sin första och sista straff i Löven 😉 Trodde han skulle göra som Fredrik Pettersson i Globen VM 2013 det hade blivit succé !

  Juniorerna såg bra ut och några av veteranerna mindre bra ut, men det är som det brukar vara på försäsongen.

  Och till sist håller jag med om att Andreasson spelar SHL nästa säsong och det med vårt kära Björklöven !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: