Sena reflektioner efter Kristianstad

Rivstart, sen lite manjana för att avslutas med lite hetta. Här kommer fler reflektioner.

Björklöven satte ju verkligen full fart direkt ifrån första nedsläpp och 1-0 kom redan efter 2.13. Någon some förresten vet vem den där snipern i nr 77 är? Stänker numera in puckar som han aldrig gjort annat.Riktigt distinkt skott i friläge. Tvåan lät ju inte heller vänta på sig när Pontus Andreasson hittade Zach Palmquist som enkelt kunde sätta sitt första mål i Björklöventröjan. Grattis Zach! Fredrik Weigel var förresten snabb att ta hand om Zachs historiska puck. Sen fick vi chansen i PP och här borde matchen ha runnit iväg i gröngul favör, men det ville sig inte och sen fick i vanlig ordning se lite för många passningar och lite för få skott.

Något vi verkligen fått se de senaste matcherna är hur killarna steppat upp i tuffhet och att man inte tar någon skit. Som när retstickan Herman Hansson försökte slå bort Hardy Häman Aktells tappade klubba just som Hardy skulle ta upp den och Hardy var inte en att se sig på honom. hansson som enligt uppgift flippade puckar från sin planhalva under uppvärmningen med sikte på Joe Cannata.

Samma när Tony Pappila var på Alexander Deilert efter slutsignalen efter den första perioden. Deilert markerade att det inte var OK och sen blev Pappila uppläxad av domaren.

Jag hade inte tyckt det varit orättvist om löven haft en fyramålsledning efter den första perioden. Så mycket bättre var man.

Vi skulle ju också sätta 3-0 efter All right-kedjan snurrat friskt kunde till slut Alex Hutchings sätta trean fint framspelat av Justin Crandall.

En detalj i den andra perioden var när Fredrik Weigel och Pontus Andreasson snurrade som värst. KIK-försvaret var så trötta att 4-0 verkligen låg i luften. Mitt i allt skulle även Zach Palmquist snurra lite men tappade pucken och anfallet var över. När han kom till båset såg han så där skamsen ut typ ”Fan, vad jag förstörde leken där”.

Efter det bytet blev det liksom bara KIK. Som att slå på en strömbrytare. Lite märklig scenförändring där. Vi kunde dock hålla tätt perioden ut.

Noterade att Justin Crandall hade en riktigt fin defensiv tackling i vårt PP tidigt i en tredje perioden. Hade han inte satt den hade KIK fått ett riktigt fint kontringsläge.

En annan notering från det PP:t och i andra lägen i de senaste matcherna kring Fredrik Weigel och något som jag skrivit om förr, han har inte dåligt höga krav på sig själv. Utöver att han spelar extremt svårt i de flesta lägena så blir han i in i h-e (ursäkta språket) förbannat på sig själv när det inte funkar något både bänk och klubba får känna av när han kommer in i båset. Tycker för övrigt att man borde se över hur vi ska använda honom. När han lirar PP med transtlanterna, som lirar med väldigt högt pucktempo, stannar det ofta av hos Weigel som vrider och vänder för att hinna den där ytterst svåra lösningar i det flesta fall. Inte säker att han borde lira där. Återkommer med tankar kring vårt PP som inte riktigt funkar och som varit alkoholfritt de tre senaste matcherna.

Sen fick vi se frukten av det som även Kristianstad försökte med, att gå varandra på nerverna, då Hutch fick med sig en utvisning efter en hel del trashtalk som fick Fredrik Lindbom att gå över gränsen. Tyvärr fick vi aldrig smaka av den frukten för KIK kunde på volley bryta en passning och kontra in 3-1 och vips var det match igen.

Vi fick avslutningsvis se en hel del hetta och när till och med Joe Cannata reagerar då har det gått långt. jag förstår honom då han inte såg att det faktiskt var Pontus Andreasson som styrde KIK-spelaren mot Cannata.

Det blev ju även en hel del slagsmål efter en hårt tackling mot William Eriksson, där vi kanske något märkligt hamnade i numerärt underläge. Älskar dessa bilder från vår tidigare fotograf Erik Sandin, som visar hur vi ställer upp för varandra. Vi tar ingen skit och det är härligt att se.

Avslutar med en till notering. Såg ni när Brian Cooper kastade sig efter motståndaren vid teken med en sekund kvar av matchen, för att det inte skulle bli mål? Cooper växer och växer på mig för varje match och i mina ögon är han snart över två meter och väger i runda slängar 107,4 kg.

Era sena reflektioner efter Kristianstad? Skriv en kommentar…

One thought on “Sena reflektioner efter Kristianstad

 • 25 november, 2019 kl. 20:43
  Permalänk

  Älskar hur Tornberg fullkomligt häver sig över och håller net KIK-spelaren, han satt fast som i ett skruvstäd.
  Älskar också Cooper, han är sån jävla klass att jag på allvar tycker han är den bästa spelare vi haft sen sasja.
  Nu behöver vi bli mer stabila i spelet och hålla en jämnare nivå under 60 minuter.
  2 mycket viktiga och spännande matcher denna vecka.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: