Sena reflektioner efter AIK

Sitter i en lägenhet i Stockholm och försöker summer känslorna efter denna tunga förlust. Tur att sällskapet är trevligt så det blir uthärdligt. Här kommer fler reflektioner.Att få chansen att se bortamatcher är alltid roligt och spännande, men samtidigt oerhört jobbigt att inte kunna stånga sitt huvud mot egen vägg när man kommer hem!

Att närma sig hovet och se andra lövare vandra mot samma mål är härligt. Vi var alla lika oroliga men förväntansfulla. Vi var alla lika besvikna efteråt.

Vi tyckte nog alla att det var extrajobbigt att AIK just denna kväll valde att hylla sitt SM-guldlag från 1982 och man blev påmind om sin första motgång som lövare! Usch!

Att vi skulle få se en AIK anstormning inledningsvis var väntat, men det blir inte lättare att vi snabbt drog på oss en utvisning. På något sätt känner man sig slagen på förhand på hovet och lättare blev det ju inte när AIK väldigt enkelt fick göra 1-0 i detta powerplay och så enkelt får det inte gå. Notera i highlights hur vi försvarar med att vifta med klubborna istället för att jobba med kroppen. Precis den inledning vi inte ville ha. Perioden var för övrigt riktigt bedrövlig från vår sida och man kan ju undra varför vi alltid kommer ut så pass mycket på hälarna?

Noterade att måldomaren tidigt i matchen påkallade domarens uppmärksamhet och det visade sig att han inte gillade att Kevin lagt en handduk på nättaket och det kan man ju förstå. Svårt att se ev puckar då.

Just inledningen i perioderna var väl något som var genomgående dåligt i den här matchen. Förmodligen hade man snackat om hur man skulle komma in i matchen i första pausen, men allt sånt snack och tagg går ju om intet när man direkt i andra drar på sig en ny utvisning och släpper in ytterligare ett mål. Målet ska vi inte klaga på. Även som lövare måste man gilla sådana klassiska tic tac toe, men vi kan inte hålla på att dra på oss utvisningar direkt i inledningarna, men det blir väl så när man blir stillastående och pucktittande i försvaret.

Såg ni att när Brock Trotter sköt i stolpen så sköt han på halvvolley? Grym känsla den karln har. Även härlig känsla när han smashade in pucken i mål, men som ju dömdes bort för hög klubba. Trotter i sig var ju lövens överlägset bästa spelare och han hade ju även två fina inbrytningar från höger och synd bara att han inte kunde sätta dit någon. Han agerande på isen gav även eko runt om på sociala medier. Nun hjälpte han goda spel inte till seger, men kan han få något i släptåg, så kan det bli bättre framöver. Mycket bättre. Tänk er ex en kedja där vi byter ut iskalle Hutchings med Nicke Johansson. Det skulle kunna bli riktigt najs.

Johan Löf / AXELLÖF

Brock Trotter, överlägset löv denna kväll som så många gånger förr. Foto: AXELLÖF

Nu gjorde vi ju till slut mål, med 10 sek kvar av perioden hittade Stefan Andersson det som alltid är ledigt, dvs krysset. Det är för övrigt en sak som kan göra mig skogstokig. Alla dessa isskott. Lucas Sandström sa i intervjun efter matchen att man ofta inte hinner sikta hög, men det köper jag inte. Tar knappast mer tid att sikta högt än låg, och i en sån här match såg man tidigt att Robin Rahm likt en innebandymålvakt går ned i V-split väldigt tidigt och det måste man väl se från båset om vi ser det från läktaren? ta bara Alex Hutchings avslut i friläget han hade i tredje, när han ska dutta ett litet försök mellan benen? Dunka dit pucken och om man missar blir det i bästa fall en retur. De när småfjuttandet ger ingen andrachans.

Målet var ju ett sk psykologiskt mål som kom så sent i perioden och borde ha gett oss energi inför tredje och AIK en hel del huvudbry, men hur utnyttjade vi det? Genom att inleda tredje perioden på hälarna och 3-1 var ett faktum och återigen är det ett riktigt dåligt försvarsspel där AIK-forwarden Calle Åsell hur lätt som helst och helt obevakad får åka in och skymma Kevin när Jonathan Andersson dundrade in 3-1 målet. Att vi sen tar över matchen och vinner skotten med 15-5 är liksom logiskt. AIK backar hem och slår vakt om resultat och match. Visst får vi en del chanser, men effektiviteten är inte där eller så är vi inte bättre. Vi har inga spelare som genom karriären gjort speciellt många mål och i det läget vi är så tänkts det någon tiondel för länge och då blir avsluten därefter.

Träffade några spelare efter matchen och LEJ var fullständigt bedrövad över sitt missade öppna mål i slutet och gör han inte mål där, då får han svårt att spräcka sin målnolla. På flyget hem i morse flög vi samtidigt som Björklöven och han kort byta några ord med Tommy Warg och Jesper Thörnberg som precis som vi andra tyckte att effektiviteten är det som stjälper oss än en gång. Tungt, men vi reser oss. Det gör alltid lövare. Stor tumme upp till alla ni lövare som var på plats och aldrig gav upp!

Avslutar med ett tips. Löven kanske skulle värva mig. Snacka om bomb i dubbel bemärkelse. När jag flög ned i tisdags råkade jag ut för en slumpkontroll för…sprängmedel. Blev skannat på händer och fötter. Falskt larm förstås, men vad hände i morse, när taxin varit försenad, så incheckningen hann stänga och även gaten såå man var stressad långt över vad som borde vara tillåtet? Jo, SPRÄNINGMEDELSKONTROLL! INGEN! Livet som lövare ska bara inte vara lätt. Dock var det ganska trevligt under landkampen i lördags då man förstås hade lövenmössa på sig. Många kommentarer typ, ”snygg mössa, ”Härligt lag”, ”Kämpa på” fick man höra och inte var jag ensam heller.

IMG_4093

Vi finns överallt!

Nu laddar vi mot onsdag och Sundsvall!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: