Sena reflektioner efter AIK

Efter ett riktigt skitår hade vi även en helvetesvecka med felaktiga anklagelser om läggmatch kom vi ut stärka som lag som presterade det bästa vi gjort på länge, spelar långa stunder propagandahockey. Felet vara bara att vi möte ett lag som hade precis alla marginaler på sin sida. Här kommer fler reflektioner.

Efter veckans anklagelser om läggmatch var man både oroligt , men kanske mest intresserad hur laget skulle hantera läget och hur man skulle komma ut mot AIK, ett AIK med tre raka segrar och nyvunnet självförtroende. Vi fick svaret tämligen omgående. Full syra och ett spelövertag man sällan skådat. Vi hade något byte efter ett PP som tvingade AIK-spelare att spela i över två minuter utan att få byta, vi hade ett stolpskott (hört den förut?) av Pontus Andreasson, vi hade öppet mål för Tyler Vesel som prickade en skridsko, vi fick höra läktarramsor i högtalarna av eminente Jonk och AIK hade sitt första skott på mål efter 11:53!

Dessvärre satt både skott tre och fyra och inom loppet av 11 sekunder hade AIK ryckt åt sig i en tvåmålsledning, utan att ens vara med i matchen. Sån är Hockeyn och sån känns Björklövens 2020 ut om man sammanfattar den. Målen var inte ens frukten av något bra utan röta i dess renaste form. De första är ett skott som går via Alexander Wiklunds klubba, via William Erikssons klubba till Filip Windert som säkert satte pucken i nät. Tvåan var ett mål vi måste acceptera ibland då man spelade upp som jag vill, men passet från Alexander Deilert in i mitten går mellan benen på Tyler Vesel, ett misstag AIK snabbt och effektivt utnyttjade till 0-2. 0-2 alltså efter den första perioden, en period som Björklöven dominerade till fullo (15-5 i skott) och resultatet borde förstås varit det omvända.

I den andra perioden repade Björklöven mot och svarade för en ännu bättre insats och redan efter 1:28 bombade Olle Liss in reduceringspucken i powerplay, ett väldigt välförtjänt mål för laget och förstås efterlängtat för Olle. Fint avvägt passning från spelgeniet Pontus Andreasson.

Än mer efterlängtat var nog nästa mål, signerat lagkaptenen Fredric Andersson som efter drygt halva matchen hittade rätt med sitt andra mål för säsongen och det första sedan den 23 oktober. Riktigt bra direktpass från Daniel Norbe som gav Freddan ytan att komma till skott och förtjänstfullt skymt av Alexander Wiklund framför mål.

Här hade Björklöven total kontroll på matchen exempelvis 14-1 i skott i perioden, men kanske smög det sig in en liten trygghet i att man kommit tillbaka målmässigt, för direkt fick AIK lite mer att säga till om och sen var det då dags för matchens kanske dråpligaste situation då AIK slänger pucken utanför, men i en duell framför mål lyckas Daniel Rahimi få sin röv i Kevin Poulins fejs, Rahimi föll, Poulin damp i isen och vips låg pucken i mål till 2-3. Man ringde på målet, men det godkändes förstås och helt riktigt. 2-3 efter två perioder och en skottstatistik på 34-11. Kunde varit en dålig komedi , men var tyvärr full sanning.

Man kände verkligen med Fredric Anderson i pausintervjun efter den andra perioden där man använde ord som ”Fattar ingenting” och ”Tokigt”. Det var ju det och värre skulle det ju bli.

Vi lyckade ju även bränna ytterligare ett ”Öppet mål” men samtidigt ska man inte ta ifrån Claes Enres tokräddningar denna match. Justin Crandall var den som missade, men situationen uppkom fort så det är förståeligt att han inte hinner få upp pucken. Då hade vi haft en kvittering.

Vi skulle dock kvittera för tredje gången i matchen då matchen löv Alexander Wiklund högg på en sargretur efter ett skott från Pontus Andreasson efter tekningsvinst av Axel Ottosson. Det powerplayet utnyttjade vi efter 4 sekunder. Hade vi malt på hade kunnat gåäven i mina brallor, men tyvärr skulle dråplighet 2.0 förstöra kvällen. Med bara 4.15 kvar av matchen löpte AIK:s lyckoamulett amok då ett skott räddades av Kevin Poulin som syr pucken utanför, men på Nicklas Heinerös axel, på en lövenback och ned på Heinerös blad och målet var ett faktum.

Vi tog sen ut Kevin Poulin med ca två minuter kvar utan få in pucken trots kanonlägen på såväl Grant Besse och Fredric Andersson. Det ville sig inte den här kvällen. Visst förtjänade Björklöven att vinna, men så ser inte hockey ut. Det handlar om att göra flest mål och det gjorde AIK. Tänker dock precis som Navid Diel på Björklövenpodden Radio 1970:

Hade matchen igår sett ut som den gjorde, men tvärtom… Alltså att AIK varit så överlägsna som vi var, men vi hade vunnit med 4-3 och tagit alla tre poängen. DET hade känts riktigt jävla jobbigt inför framtiden.

Nu närmar sig slutet av 2020, ett år vi Björklövare bara vill glömma och jag avslutar med att citera vår VD Anders Blomberg från Twitter:

Må detta skitår bara ta slut och aldrig mera återkomma.

Era reflektioner efter AIK?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

3 thoughts on “Sena reflektioner efter AIK

 • 19 december, 2020 kl. 22:56
  Permalänk

  Instämmer till 100%!
  Jag förstår inte riktigt vad alla som klagar på div. forum efter matchen igår vad det är dom ser….eller kanske snarare vad dom inte ser?

  Svar
  • 21 december, 2020 kl. 15:28
   Permalänk

   Jag såg 0 poäng samma antal poäng som mot Mora. Spelmässigt går det inte jämföra men defensivt framförallt håller inte löven just nu.

   Svar
 • 21 december, 2020 kl. 16:08
  Permalänk

  Med normal utdelning skulle löven ha vunnit med 6-2 och de hade också varit i underkant

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: