Sehlstedts kommentar..

I spåret av allt kaos med ekonomi och numera nekad rekonstruktion av bolaget har vi tänkt kolla med spelarna själva vad de tycker och tänker. Bloggen tycker det är mest intressant hur de spelare utan kontrakt tänker och ifall de fått något som helst besked av någon. Först ut Thomas Siken Sehlstedt. (Värt att notera är att intervjun gjordes i går.. dagen innan beskedet om nekad rekonstruktion.)

Tjena Thomas, hämtat dig från chocken om det minst sagt ansträngda ekonomiska läget för klubben?

– Tjena! Njae, det kan jag inte påstå. Kom verkligen som en chock. Blev riktigt överraskad. Man hade ju på känn att resultatet i år inte skulle bli så positivt men att det var så här illa trodde jag aldrig.

Vad har du annars för egna tankar och funderingar kring det som händer i klubben för närvarande?

– Det som händer är verkligen tråkigt. Är ju tyvärr inte första gången Björklöven hamnar i den här situationen. Man får ju verkligen hoppas dem får ordning på allt och att detta inte händer igen. Man måste hitta nån stabilitet i föreningen. Går inte att hamna i den här sitsen nån fler gång.

Säsongen 09/10 blev ju inte direkt som någon hoppats på, med lite distans: vad har du för tankar eller förklaring kring varför det gick som det gick?

– Vi presterade helt enkelt inte så bra som vi kan och skulle ha gjort. Sedan vars felet ligger vet jag inte riktigt. Vi hade ett lag på papperet som ska hamna betydligt högre upp i serien. Samtidigt som andra lag har presterat bättre än många trodde. Det är en bra serie.

Sedan kan man ju alltid påpeka skadorna. Det drabbar ju alla lag men iår måste det varit nåt form av rekord för oss. Är ju inga småskador heller. Många långtidsskadade.
Dessa saker är ju har ju påverkat helt klart. Men inget som ursäktar att vi hamnade där vi gjorde i serien. Vi gjorde helt enkelt en dålig säsong.

Vad har du för tankar kring säsongen 10/11, revanchsugen för en yttterligare säsong i den gröna tröjan i fall ekonomin ordnar sig eller drar du vidare?

– Man är alltid revanschsugen efter en sån här säsong. Björklöven är klubben i mitt hjärta så självklart är man intresserad av att fortsätta här om det finns intresse för det.

Ditt kontrakt går ju ut nu i vår, har någon i klubben lämnat något form av besked kring nästa säsong eller har det varit knäpptyst?

– Jag har inte pratat med nån i klubben om nästa säsong. Just nu finns det ju ingen som har den uppgiften heller. Får hoppas dem får klart med nån sportchef snart så dem kan börja jobba med nästa års trupp. Förutsatt att klubben löser det ekonomiska såklart.

Som supporter kan man ibland tycka det känns lite rörigt runt Löven, ingen ny VD, inte klart med vare sig sportis eller coach och nu ekonomin på det. Hur upplever du som spelare det som händer och är Löven extremt kontra andra klubbar?

– Ja, det har varit lite rörigt nu de senaste åren tycker jag. Mycket tränarbyten, sportchefsbyten och spelare som fått komma och gå under säsong. Personligen tycker jag det inte blir nån riktigt trygghet. Det behövs lugn och ro och kontinuitet för att man ska få ihop laget och få resultat.

Vi räknar kallt med att den akuta ekonomiska krisen reder ut sig så att det blir allsvensk hockey till hösten med. Självklart blir det med bantad spelarbudget, apropå ersättning har du varit hockeyspelare på heltid eller har du gjort något annat vid sidan av?

– Jag har alltid jobbat 50% på sidan av hockeyn. Har inte varit hockeyspelare på heltid. Den här säsongen så ändrades dock träningstiderna så det inte fungerade med mitt jobb. Så pga det har jag inte jobbat under den här säsongen. Men gjorde min första arbetsdag idag. Så nu blir det att jobba heltid tills man vet hur det blir nästa säsong.

Om det blir lägre ersättning och tanken är att kombinera hockey med studier/jobb och du skulle få ett kontraktsförslag, ritar du på?

– Eftersom jag alltid haft det så och gärna jobbar på sidan om så är det inget problem för mig. Tycker det är skönt att ha nåt annat att göra på dagarna och tänka på nåt annat ibland.

Har du hört något från någon annan klubb inför nästa säsong eller sitter din agent nu och leter febrilt efter hetare alternativ?

– Har inte hört nåt om nästa säsong. Har inte börjat leta heller. Men det börjar ju bli dags snart. Tiden går ju fort.

Vi hoppas allt reder upp sig och du ska stort tack för dina svar…

– Det hoppas jag med! Umeå behöver Björklöven! Tack själva och Glad Påsk!

Glad påsk på dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: