Segern betyder inget, men ändå allt!

Att vinna mot det lag som dominerat svensk hockey (sägs motvilligt) de senaste säsongerna är bra och när det är mot laget vi inte nämner vid namn är ännu bättre.

Dock är det en träningsmatch och där delas det inte ut några poäng. Vi minns alla att vi slog Luleå med 2-0 första året efter degraderingen till ettan. Inte gick vi upp för det, MEN denna seger och denna inramning visar att Hockeysverige behöver Björklöven. Björklöven har en publik som är svår att finna någon annanstans i landet. Man har fans som reser land och rike kring, vi har söderlövare i hart när varje kvarter i varje ort och vi har den bästa hemmapubliken. Jag menar, kan någon visa upp en utsåld träningsmatch, så var så god.

Jag är inte för kvotering, men ville man ha upp AIK och Malmö i SHL för att de är klassiska och under så lång tid blundat för klassiska Leksands tveksamma ekonomiska förehavanden av samma orsak så borde banne mig Björklöven kvoteras in pga av inramningsskäl. Bra så!

* * *

Ifjol lånades han in under några matcher. Det blev en jädra rabalder, men Hörneforssonen Anton Öhman gjorde det bra, så bra att det snackats om att han eller Jacob Andersson kunde vara aktuell för ett lån framöver.

Vet inte hur många som noterade det, men 19 minuter in i den tredje perioden hamnade han i en mindre skärmytsling med Alex Hutchings vid Skellefteås målbur. När spelet väl hamnade uppe i mittzon fick Anton pucken och valde att dra på ett slagskott rakt på Hutchings vilket var i riktning mot Lövens bås. Han träffade Alex och tur var väl det i idiotin, dels att Alex inte skadade sig och dels att Anton inte missade för då hade han kunnat döda vem som helst i Lövens bås. Vad vill jag få ut av detta? Ja, jag vill aldrig se den killen i Lövens tröja EVER! Mycket skit kan man hålla på med på isen, men att medvetet sikta på en spelare är så överjävla dumt att jag får gåshud när jag skriver detta. Må jag ha sett fel, riktigt fel!

 

2 thoughts on “Segern betyder inget, men ändå allt!

 • 8 augusti, 2015 kl. 10:08
  Permalänk

  Du såg inte fel, däremot lyste pucken knappt över isen träffade Hutchings back på skridskon eller vaden.
  Skottet skulle dock knappt ha dräpt en gråsparv, nä nu tror jag det var olyckligt att han just träffade Hutchings såg mer ut som han blev stressad av forecheckande lövare och valde att lägga puck mot sarg för att fångas upp av saiks spelvändning.
  Nu vill jag inte ha Öhman ändå, för med det siktet ………… =)
  Och om det var medvetet kan vi tacka gudarna att grabben verkar ha ett riktigt uruselt skott.

  Svar
 • 8 augusti, 2015 kl. 12:32
  Permalänk

  Det som hände var att de började bråka vid målburen, sedan slog hutchings Skellefteå spelaren över armen/magen i mitten av anfallszonen. Varav spelaren blev sur och skickade pucken på hutchings. Men skottet såg inte ut att vara så överdrivet hårt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: