Seger och nu serieledning

Björklöven vann till sist borta mot BIK Karlskoga med 6-3 (0-2, 2-3,1-1) efter skotten 30-29 (7-7,9-14,14-8) och våra mål av #54 Maegaard-Scheel x 2, #19 Quist, #28 Sandström, #57 Andersson och #90 Hutchings.

Björklöven kom ut på ett helt annat sätt än i de senaste hemmamatcherna, så klart ett helt annat läge att spela borta kontra hemma men även då motståndet.

Vi ledde alltså 2-0 efter mål av #54 Maegaard-Scheel och #90 Hutchings som tog sin egen retur och satte 2-0 med 1 sek kvar av första perioden. Någon som sa psykologiskt? Utöver det minns jag bl.a. ett fint läge för #32 Edström som fyllde på i en andra våg och fick läget mitt i slottet.

Vi nyttjade inte vårt enda PP men stängde två för BIK Karlskoga, plus således i special teams. Annars spelövertag för hemmalaget utan att de skapar särskilt mycket framför Kevin. Juniorbacken Hampus Falk har fått några ströbyten men Löven lirar i princip på fem backar i kväll.
I den andra rundan inledde Björklöven precis som man man gjorde i den första och kunde rycka till en klar 5-0 ledning. Sen har BIK Karlskoga ätit sig närmare via två snabba mål i slutet.

 

Efter att gjort 3-0, 4-0 och 5-0 genom William Quist, Felix Maegaard-Scheel och Lucas Sandström slappnade Löven av en aning och BIK fick ta över och göra två mål inom loppet av 2:50. Tyvärr har perioden kantats av fler Lövenskador. Först utgick Kalle Ekelund med en misstänkt hjärnskakning (möjligen en säkerhetsåtgärd) efter en mycket ful tackling mot huvudet av Christian Berglund som självklart fick matchstraff. Senare fick inhoppande Hampus Falk en tackling och föll in i sargen i sitt första byte i perioden och spelade därefter inte heller mer ikväll.

Till råga på allt så åkte Stefan Andersson ut 2+2 för ett slagsmål med Daniel Wessner som slog sönder Stefans visir och delade ut en par nävar, men bägge fick märkligt nog samma straff i slutet av perioden vilket innebär att Löven under de inledande fyra minuterna av den tredje perioden bara har tre backar att tillgå!

Noterbart är att Stefan Andersson i den andra perioden spelade hela 10:16, dvs mer än halva perioden. Orkar karl i tredje?

I den tredje perioden flyttade man då ner #15 Edblom på backen inledningsvis och rullade efter det att Stefan var tillbaka på fyra backar. Tredje inte lika dramatisk, varsitt mål och till sist vinner Löven den här svängiga och dramatiska matchen. Vi var helt enkelt effektivare och satte våra lägen. Och i målet är som vanligt #47 Lindskoug fortsatt urstark.
Noterbart gällande backsidan är att både #5 Falk klev v (haltande) och #8 Ekelund efter Berglunds fula huvudtackling. När det gäller backsidan har vi sökt sportchef Johansson och hur tankarna går på både kort och lång sikt utan framgång. Man kan lösa det lösa det kortsiktigt med att flyga ner juniorer eller söka lån, men vi vill gärna höra Dalles egna tankar och vi lär återkomma i ämnet.
Matchens tre Björklöv
Svårt att inte nämna eller välja #47 Lindskoug, #57 Andersson och #54 Maegaard-Scheel..
Matchens?
Är förbannelsen verkligen bruten..? Vi vet att Stefan `Kil` i Värmland som inte sett Löven ta en fullpoängare sen Adam var länsman tänkte se matchen på plats. Var han verkligen där? Troligen cirkus 29 år sedan en fullpoängare i så fall, en stor kväll på så många sätt.
Ser vi Stefan på bilden när spelarna tackar klacken efter matchen..?
Nobelhallen 3-6 150922
* * *
..och hur tänker du som läsare. Dels kring matchen, sedan då vår skadeskjutna backsida och då även våra val av Löv, fältet som vanligt fritt.

5 thoughts on “Seger och nu serieledning

 • 22 september, 2015 kl. 21:57
  Permalänk

  När toppade Löven Allsvenskan sist?

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 22:27
  Permalänk

  Tycker att Törna bör nämnas.Hans andra match och i princip felfri.Och Hutchings.
  Han vet var krysset är!!!

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 22:42
  Permalänk

  Jodå. Klart man var där. 28 år, 8 månader och 17 dar sen sist men nu ÄNTLGEN är den bruten. Och visst syns man på bilden i vit jacka uppe till vänster bland oss Lövare. Vilken skön hemresa, nu sitter man framför text-tv och kollar tabellen. Tycker mig se ett ganska välbekant lag högst upp. Underbart.
  4 saker. Nr 1. Attans va jag ogillar Bobcats och Wessner i synnerhet. Nr 2. Tycker Banwell skötte sig bra idag. Nr 3. Helvete vad Wille jobbar och sliter varje match. Nr 4. Helt rätt att ge Lej pris som bäste Lövare, oj va grabben var bra idag.
  Kommer sova jävligt gött ikväll. Jaaaaaaaaaaaaaaaaa.

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 22:42
  Permalänk

  Efter en skakig förstaperiod så tycker jag faktiskt vi gör en bra bortamatch, och effektiviteten var det inget fel på heller!

  Nu får vi hålla tummarna att det inte är allt för illa med Kalle bara.

  Svar
 • 23 september, 2015 kl. 10:33
  Permalänk

  ingen kommentar om Kevin i målet? Utan Kevins alla räddningar skulle löven ALDRIG vunnit!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: