Seger mot Vita Hästen

Till sist en rätt stabil seger mot Vita Hästen (sjätte raka hemma i T3 Center nu)med 6-2 efter en lite sämre inledning men att vi växte in i matchen succesivt och målmässigt till sist rann i från. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör (2-1,1-0,3-1), skotten 35-20 inför 3 384 åskådare i T3 Center.

loven_vita hasten

Det börjar som sagt bli en skön vana att vi vinner mer än vi förlorar. Vi fortsätter mer än gärna i förarsätet och genom att stapla segrarna på rad och poängen i hög.

Nu är vi fan riktigt bra! Vi t.o.m. med rätt stora siffror trots allt spelet lämnar en del övrigt att önska. Våra mål i kväll från i tur och ordning: #74 Öhman, #55 Fredriksson, #91 Högberg, #18 Ottosson, #6 Karlsson samt #10 Thörnberg

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer har en rätt kort lista över indisponibla #7 Lindquist, #21 Hetta samt #24 Hage.

Att vi här ändå saknar två viktiga centrar gör att bloggen verkligen hoppas sportchef Dalle Johansson kommer agera och se till att vi hittar ersättare.

Laget mot Vita Hästen:

35 Adam Werner (50 Niklas Lundström)

1:a

55 Simon Fredriksson – 12 Niklas Pavel, 14 Cody Murphy – 74 Stefan Öhman – 28 Lucas Sandström

2:a

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 10 Jesper Thörnberg – 6 Kim Karlsson – 91 Joakim Högberg

3:e

16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – 37 Jacob Andersson, 26 Linus Boström – 22 Nicklas Johansson – 29 Isak Stenlund-Ädelgran

4:e

4 Jonas Emmerdahl, 41 Andreas Vikström, 33 Marcus Jonsson – 18 Axel Ottosson – 20 Mattias Granlund Ottosson.

Där extraspelarna backen #4 Emmerdahl som #41 Vikström blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Special teams?

Björklövens PP ovanligt effektivt via 40% men däremot ett 0% BP där gästerna nyttjade sitt enda läge.

Vi hängde visserligen två baljor, men på 10 minuter hade vi tid nog att skapa än fler lägen och producera än mer. Ibland dock väl omständligt och lite kladdigt där pucktempo kombinerat med bättre passningskvalité och mer rörelse borde eftersträvas än mer.

Mer statistik

Tekningar: 28-27, alltså till sist en bra forcering i sista rundan.

Vi vann för övrigt såväl grenarna blockade skott som tacklingar, där ex.vis Granlund utmärkte sig med två av de sex blockade skotten.

Mest istid?

 1. #16 LEJ, 25:22 min
 2. #57 Andersson, 21:51 min
 3. #6 Karlsson, 21:03 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Ta kommandot hemma i borgen, vi ska sätta tonen från första nedsläpp!
 • Fem raka hemma i T3 Center, borde vara en trygghet. Behåll ändå noggrannhet och ödmjukhet!
 • Special teams som Pavel var inne på, här har vi mer att hämta!

..och hur gick det?

Njae, möjligen ett par pigga byten från början men snabbt var det ändå Hästen som kändes hetare även om såväl skott som första perioden slutade i gröngul favör. Däremot noggrannhet och ödmjukhet, vi kom ut lite väl mjuka och även om det inte berodde på övermod tycker inte jag att vi var tillräckligt påslagna. I special teams visserligen 2-1 i kväll, men jag tyckte nog spelet i 5-5 kändes bättre och mer kontrollerat. Speciellt i den andra halvan av matchen då vi även rann ifrån rent målmässigt.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#16 LEJ, 3 assist, alla drygt 25 minuter samt +3.

två loggor

#6 Karlsson, mål och assist, drygt 21 minuter samt +1.

en logga

#20 Granlund, en assist, bl.a. två blockade skott samt +1.

..sedan då väldigt skönt om det inte var så allvarligt (länk) med #33 Jonsson som klev av efter bara 12 byten och en rejäl slashing. Sedan får vi verkligen hoppas att det inte bara är tabletterna, utan att det verkligen gick bra. Lär väl klarna inom kort.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot Vita Hästen i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

4 thoughts on “Seger mot Vita Hästen

 • 17 november, 2016 kl. 11:39
  Permalänk

  Nu drabbade det ”mitt” lag och ja, jag vet att det är omöjligt att vara helt objektiv när man har sympatier för ett av lagen, men om hockeyallsvenskan vill bli mer attraktiv så måste de göra något åt domarsituationen!
  Match efter match sker det fullständigt horribla misstag av domarna( och detta gäller inte bara matcher som Hästen spelar…)
  Löven får spela 14 min i numerärt överläge, Vita hästen 2 min.
  Speglar det vad som hände på isen???
  Nej är svaret, den som påstår annat får väl se om matchen några gånger! Bara en sån sak som att speakern till sändningen vid ett flertal tillfällen uttalade sig i ordalagen- fritt citerat- ”och där har vi väl en utvisning på hemmalaget, nehej?!? Ingen åtgärd från…” talar för att domaren dömde väl ensidigt! Det han såg och det jag såg, det förmodligen alla (som ville) såg var rena, solklara regelöverträdelser som lämnades utan åtgärd!
  Resultatet säger jag inget om, det var en effekt av de båda matchstraffen med vidhängande 2x 5 minuter med en man mindre. De domsluten kan man givetvis diskutera men det är meningslöst.
  Helt klart Hästenspelarnas eget fel, att ens sätta sig i de situationerna är ansvarslöst och respektlöst mot alla, inte minst det egna laget.
  Min poäng är att dessa eviga domslutsmissar ofta blir matchavgörande, men framförallt drar de ned underhållningsvärdet till en skrämmande låg nivå.
  Det blir helt enkelt mindre roligt att titta på matcher som blir sönderblåsta av rättskipare som dessutom verkar ganska osäkra och på varför de överhuvudtaget blåste och hur det ska åtgärdas.
  Kollar mycket på shl och tycker inte problemet finns där.

  Svar
 • 17 november, 2016 kl. 13:56
  Permalänk

  Detta problem med dåliga domare då och då i as verkar vara vanligt.
  Gårdagens match var ochså lite så fast dom riktigt fula påhoppen jag såg stog vh för ,sen om domaren missade ett antal under matchen var rätt lika mellan lagen.
  En del matchavgörande domslut har man sett ibland så visst är det lite dålig kvalite på domare ibland.
  Men gårdagens match så vann löven helt rättvist trots dåligt spel..fast vh var ju ännu sämre .

  Svar
 • 17 november, 2016 kl. 16:41
  Permalänk

  Vet ni vad Anderberg i Hästen vräkte ur sig för något igår? Löven har ju ingen färgad spelare, så spontant känns ju inte rasism som grejen i det här fallet. Fast det har ju med allas like värde att göra.

  Svar
  • 18 november, 2016 kl. 11:11
   Permalänk

   VK har lagt ut artikel

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: