Seger mot Timrå IK

Björklöven stod för en helt ok insats när man ikväll slog Timrå IK med 4-3, där andraperioden blev lagets bästa och där vår tänkta förstalina med Cody Murphy, Tobias Hage och Joakim Högberg alla svarade för varsitt mål.

Johan Löf / AXELLÖF

Stefan Andersson svarade för matchen assist när han hittade Tobias Hage. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Man kan väl inleda med att säga att matchens sågs via len rejält laggade dator. Får ta ett rejält snack med internetleverantören innan serien drar igång, då vi hörde att ingen annan på sociala medier hade samma problem. Matchmässigt inledde Timrå klart bäst och hade inte Adam Werner varit på tå hade man kunnat ta en ledning med ett par mål.

Löven spelade dock upp sig och kunde göra matchen första mål då man passade på att utnyttja efterdyningarna av sitt första powerplay (eller var det i PP??) där man utnyttjade Joakim Högberg i slottet, fint framspelad av Tobias Hage och Axel Ottosson. Det blev också periodens enda mål, en period som på poäng gick till Timrå, men som stoppades gång på gång av en utmärkt Adam Werner i Lövenkassen.

Den andra perioden blev desto trevligare sett ur gröngula ögon. Ett tidigt 2-0 mål signerat Tobias Hage, men för den stora prestationen stod Stefan Andersson som i perfekt skottläge istället spelade Hage som kunde styra in lagets andra mål bara 45 sekunder in i den andra rundan.

Sedan var det kedjans tredje nyförvärv att presentera sig i målprotokollet då Cody Murphy från en plats högt upp i slottet hittade vägen förbi en förmodat besviken Johan Mattsson i Timråkassen. Den borde han definitivt tagit.

11:13 in i perioden kunde så Timrå spräcka Werners nolla, men bara 58 sekunder senare svarade Kim Karlsson för kvällens rush. Som ett jehu drog han iväg längs vänsterkanten och på transatlantiskt vis bröt han in på första stolpen fintade bort Mattson och 4-1 var ett faktum. Stabil ledning efter två perioder och en effektivitet på 20 % så långt och allt såg väldigt bra ut. Man funderade förstås om Timrå kroknade i den andra perioden eftersom man ju spelade match i går då man slog Östersund med 5-0?

Den funderingen kunde man snabbt slå bort då Timrå var det klart piggaste laget i den tredje perioden och då var det däremot Björklöven som såg rejält sega ut. Dubbla reduceringar gjorde att vi fick lite spänning i slutet, men i sin iver att trycka på med uttagen målvakt skickade Timrå in hela sju(!) spelare på isen och då är det svårt att komma ikapp. Ytterligare utvisningar gjorde att vi med 8 sekunder kvar och tekning i Timrås hade spel spel 4 mot 3 i Lövens favör. vad gör då Timrå? Jo, man tar ut sin målvakt igen. Tror banne mig den är första gången jag sett ett tag teka i egen zon utan målvakt. Hatten av för Timrå som använde alla medel för att försöka vinna.

Bäst i Löven var Adam Werner som till slut räddare 89,66 % av skotten. Tycker inte han kan lastas för någon av målen och det känns väldigt tryggt med ett så pass bra målvaktspar som vi har.

Man kan heller inte blunda för förstalinan med Murphy,Hage och Högberg som tillsammans svarade för sex poäng där Joakim Högberg var värst med 1+2.

Annars var detta mest en typisk tidig träningsmach som mest handlade om riv och slit. Löven slet mest och bäst och vann som sagt med 4-3. Vad tycker ni läsare om matchen?

Så här spelade Björklöven:

Adam Werner (Niklas Lundström)
1:a femman
Lucas Ekeståhl-Jonsson, Jonas Emmerdahl
Cody Murphy, Tobias Hage, Joakim Högberg

2:a femman
Stefan Andersson, Jacob Andersson
Jesper Thörnberg, Kim Karlsson, Lucas Sandström

3:e femman
Emil Wikström, Christian Bull
Marcus Jonsson, Axel Ottosson, Isak Stenlund-Ädelgran

4:e linan
David Lindquist, Nicklas Johansson, Mattias Granlund

Extra backpar:
Niklas Pavel, Samuel Lundberg

Saknades gjorde Stefan Öhman och Fredrik Hetta.

***

I morgon på den väldigt udda tiden 13.00 möter Björklöven Östersund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: