Seger mot Timrå IK tack vare #21

Till sist alltså seger 5-2 nere i Timrå Isstadion (heter inte E.ON Arena längre) efter periodsiffrorna 0-1, 0-2, 2-2 efter våra mål av #21 Hetta x 2, #90 Hutchings, #74 Öhman samt #19 Quist.

Skotten till sist 34-28 (10-10, 13-7, 11-11)

Vi inledde ganska piggt och hade ett par lägen. Till slut gick då #19 Quist på genombrott, Wille skjuter via #66 Mattsson varpå #21 Hetta hugger på returen och sätter pucken i kassen. Kort därefter hade #15 Edblom ett fint läge men fick inte ordning på kropp och klubba. Jag vill även minnas ett 3-1 läge där #90 Hutchings sökte kasse i stället för den släpande #15 Edblom. Annars tror jag vi haft 2-0 i det läget.

Därefter hade Timrå i det läget vuxit sig allt starkare och varit betydligt bättre än Löven. Inga jättelägen för hemmalaget dock och de lägen Timrå skapat hade Löven och #47 Lindskoug haft bra koll på.

Under andra visade vi upp ett effektivt anfallsspel och med en omutlig #47 Lindskoug gjorde att Björklöven något orättvist så långt ledde. Timrå hade så långt fortfarande ett spelmässigt övertag, men det var Björklöven som gjorde målen. Vid det andra målet var det åter igen nyförvärvet #21 Fredrik Hetta som precis som vid 1-0 gjorde mål framspelad av William Quist. Quist bröt sig starkt fram efter högerkanten som sen kunde servera hete Hetta med en perfekt macka och Hettas avslut var kliniskt.

Även vid 3-0 var det Quist som var regissören bakom. Ett härligt pass i från bakom mål gjorde att Alex Hutchings kunde sätta sin första kasse i Björklöventröjan. Detta var också lagets första mål i powerplay i år och det var ju en av våra tre nycklar till seger (50 % just nu).

Timrå vann skotten i den andra perioden med (Totalt 23-17) och då var ändå den defensiva insatsen stark som ofta hindrade Timrå att nå fram med skotten. Håller vi ut i tredje?

 

Våra tre nycklar inför kvällens match var:

  1. Effektiviteten. Imponerade på försäsongen och senast mot Timrå borta hela 17,39 %.
  2. Specialteams som alltid viktigt, tätt bakåt och puckar i mål framåt!
  3. Klackduellen. 2 bussar reser ned. Green Devils, betyder enormt!

..och hur gick det?

Njae, svårt att klaga på effektiviteten iaf.. i kväll ca 18% av skotten i mål och genom vårt special teams kan vi även checka nr 3. GD klart röststarka och vann till sist.

Matchens tre Björklöv

#47 Lindskoug, #19 Quist samt #21 Hetta.

Matchens?

Hittills ingen bra inledning, lite märkligt att det ska ta så lång tid innan den gröngula maskinen rullar..

* * *

Tyvärr måste vi konstatera att Västerbottens TV-puck lag åkte på en tung förlust mot Västmanland (1-4) och är därmed utslagen ur årets upplaga av TV-pucken.

 

Oavsett du håller med eller emot eter Timrå-matchen, du har alltid möjligheten att skriva en kommentar. Tyck till om våra Löv eller våra tankar om matchen.. Fältet som vanligt fritt.

One thought on “Seger mot Timrå IK tack vare #21

  • 13 september, 2015 kl. 20:34
    Permalänk

    Tänkte direkt Kingen. Det tar några matcher att vänja sig med nya gubbar i samma nummer- Och nya nummer för den delen med.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: